marți, 21 iunie 2011

TOP 10 HUNEDORENI

E vremea sondajelor. La jumătatea anului, sîntem curioşi să aflăm care ar fi, în viziunea dumneavoastră,  PERSONALITĂŢILE JUDEŢULUI HUNEDOARA. Vrem să-i ştim acum, repede, cît încă mai avem JUDEŢUL HUNEDOARA.

Sînt oameni care s-au născut aici sau doar activează în judeţul Hunedoara, cu care ne-am putea mîndri şi care merită un premiu de excelenţă.  Din toate domeniile de activitate: sport, artă, afaceri, medicină, învăţămînt, administraţie, politică, justiţie, religie, societate civilă etc. În activitate sau pensionari. Oameni extraordinari, din orice domeniu vreţi voi.

Haideţi să încercăm să ne recunoaştem elitele judeţene – poate fi ultima strigare în acest demers, că vine Regiunea Banat peste noi!
Cum să faceţi? E simplu: trimiteţi nominalizările dumneavoastră ca un comentariu la această postare. Nominalizaţi oricîte persoane doriţi, de cîte ori doriţi. Puteţi nominaliza doar o persoană, sau două, sau trei etc. Pentru fiecare nominalizare, persoana respectivă primeşte 1 punct. Acest sondaj durează 2 săptămîni. După o săptămînă, publicăm un TOP intermediar. În 5 iulie,  în ordinea descrescătoare a punctelor obţinute, vom avea TOP+  10  HUNEDORENI.
Dacă veţi scrie şi o scurtă motivare a opţiunii dumneavoastră, cu atît mai bine!
Haideţi, deci, să-i re-cunoaştem, împreună, pe cei 10 hunedoreni  care merită respectul şi admiraţia noastră! Trimiteţi chiar acum comentariul cu nominalizările dumneavoastră!
P.S.: Cioara n-ar fi cioară dacă nu v-ar propune şi  TOP-  10  HUNEDORENI, adică acei hunedoreni, din orice domeniu de activitate, cei mai nemernici, hoţi şi ticăloşi, fără de care viaţa noastră ar fi fost mai bună! E de mîndrie şi pentru cei din această categorie: nu-i de ici-de colo să fii cel mai mare ticălos din judeţul Hunedoara, părerea mea! Cînd faceţi nominalizările, să scrieţi clar: care-i cu plus (+) şi care cu minus (-), să n-avem vorbe!
Spor la treabă, mor de curiozitate!

13 comentarii:

  1. La categoria oameni care merita respectul hunedorenilor, as dori sa-l nominalizez pe domnul Heput Teodor, decan la Facultatea de Inginerie Hunedoara, care se incadreaza in profilul Domnului Trandafir. (acel Domn' Trandafir...a lui Sadoveanu.

    RăspundețiȘtergere
  2. La categoria oameni care merita respectul hunedorenilor, as dori sa-l nominalizez pe domnul Heput Teodor, decan la Facultatea de Inginerie Hunedoara, care se incadreaza in profilul Domnului Trandafir. (acel Domn' Trandafir...a lui Sadoveanu.
    PS - il retrimit.....am scris doar dascal....fara Sorina Serban

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulţumesc, Sorina, eşti foarte promptă! Se punctează domnul Hepuţ doar cu un punct, deocamdată. Pînă îţi iei doctoratul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma votez pe mine hunedoreanul de rand anonim muncitor ,care nu sclipeste pe sticla dar saluta si e salutat pe strada,care-si creste copiii ,nepoti cu frica celui de sus ,care respecta si vrea sa fie respectat !

    RăspundețiȘtergere
  5. În viziunea mea ar fi: Alfred Szabo (n.16. 07. 1936 la Călan), Alina Alexoi (Născută Negesc 21.01.1971, Călan), Lucian Maier (n.07.02.1981, Calan), Marcel Sandor (n. 10. 02.1976, Călan), Mariana Anghel (n. 16.05 1966, Călan), Mariana Deac (n. 03.06.1970), Nikolaus Rudolf Pilly, David Marius, Romul MUNTEANU (n.18 martie 1926, Călanul Mic, jud. Hunedoara - d.17 martie 2011) etc. Foarte curând iasă de sub tipar volumul "Personalităţi Locale Călan" şi veţi descoperi mult mai mulţi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă îmi permiteţi şi mie un prim vot... În zilele următoare voi nominaliza mai multe persoane, pentru că am cunoscut oameni extraordinari, din toate mediile... dar am, acum, un prim vot: Nicolae, hunedoreanul anonim de mai sus! Deci: Nicolae, ai 2 puncte pînă acum. Plus respectul meu (care nu se punctează)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi permit să postez eu, aici, răspunsul dat de Monalise Hihn pe FaceBook (ea e pe lungul drum de întoarcere din Spania):
    "Ana Ciontea, Camelia Macsim, Florin Busuioc, Dorina Lazar - actori, Alice Barb - regizor, Adela Popa - antrenor gimnastica. Doar cativa hunedoreni ce merita amintiti aici. Ma mai gandesc pe drum..."

    RăspundețiȘtergere
  8. ....Nicolae Guta! zi ca nu e asa???
    acuma + sau - ......pune tu!
    Revin cu ceva mai serios! Cu ambele semne, insa trebuie sa ma gandesc! Sunt multi si de o parte si de cealalta! Corectura:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Voturi preluate de pe www.cioaravopsita.ro (pentru că se votează şi acolo):
    Irina spune:
    o nominalizez pentru Top 10 Hunedoreni, varianta cu “plus”, pe Delia Nicula, eleva in clasa a VII- a la Colegiul Naţional “Decebal” din Deva si care a obtinut premiul al doilea la faza internaţională a olimpiadei de limba română. De precizat si faptul ca Delia Nicula a obtinut premii importante si la olimpiadele de limba germana si fizica.

    Si nominalizarea cu numarul doi e Corneliu Birtok-Băneasă care a obtinul bronzul la Salonul de Inventică de la Geneva anul acesta. Au concurat 50 de tari si peste o mie de inventii. Noua invenţie a hunedoreanului este numită deflector integrat destinat direcţionării fluxului de aer cald care trece prin radiatorul de răcire al motoarelor cu ardere internă. Nu stiu ce inseamna, dar imi place cum suna

    Pentru To 10 Hunedoreni varianta cu “minus” imi vin in minte prea multe persoane care ar putea fi nominalizate, asa ca pentru moment ma abtin. Promit insa sa revin dupa ce imi “incropesc” un clasament

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru "top 10 cu +"
    1.domnul Nicolae (el reprezinta numele generic dat oamenilor onesti si necunoscuti)
    2 dna profesoara Bocaniciu
    3.Florin Busuioc
    4.Dna Borca(octogenara, pentru lupta cu Mircia)
    5.Dna judecator Tanase Rodica
    6.av. Mincea Mircea Nicolae (un om cinstit)
    7.parintele Mihulet
    8.dna dr. Ioana Kovaci (Reanimare Deva)
    9.dr. Stanescu Romeo
    10.Bena
    11.Mihai Leu
    12. Tot colectivul si lotul olimpic de Gimnastica
    13. dl Craciun Viore (Pamfletele tranzitiei)
    ....
    lista poate continua si ordinea este aleatoare.
    ... iar la "Top 10 -"
    1. Mircia Muntean (greselile de conducere/raul facut este urias(mult prea urias)incat nu merita efortul de al reaminti)
    2. Rudeanu (greselile de conducere/raul facut este urias(mult prea urias)incat nu merita efortul de al reaminti)
    3. G. Barbu (greselile de conducere/raul facut este urias(mult prea urias)incat nu merita efortul de al reaminti)
    4. Oancea (faza cu soferul trimis la examen :)))Ha, ha, ha,!!!)
    5. sef politie Draghici /poet
    6. dl procuror Glodeanu (stie el de ce...si stiu si eu)
    7. dna Monica Iacob-Ritzi
    8. dl.Pogea (..si pt ceea ce a facut la Combinatul de la Hunedoara)


    acestea sunt propunerile mele Elena Panaite

    RăspundețiȘtergere
  11. desi ,nu sunt din Hunedoara,banuiesc ca pot sa-mi dau si eu cu parerea ...)))))
    Rai :
    1. Mircea Molot ,pentru faptul c-a turnat la Securitate si se dovedeste ca este marele baron PNL
    2. Ovidiu Hada -primarul din Hunedoara, cercetat de DNA ,a confundat Primaria Hunedoara cu afacerea proprie si de familie
    3.Mircia Muntean-primarul din Deva ,cercetat de DNA ,pentru declaratiile traznite ,inconsecventa politica si mahalagism
    4.Gheorghe Barbu -pentru habarnismul din politica si de la Ministerul muncii
    5.Trepadusii si Oportunistii de la toate partidele

    RăspundețiȘtergere
  12. e bună ideea,... am totuşi o părere, cred că topul ar fi bine să fie pe câteva categorii, vreo 4-5,de ex. :1.oameni de cultură(intelectuali de orice fel),2. politicieni sau administraţie, 3. profesionalism(de orice natură), 4.afacerişti de succes, sau cu idei inedite,5. oameni de caracter şi verticalitate, .
    Şi s-ar putea ca cineva să primească voturi la mai multe categorii(ca la premiile Oscar)SUCCES !

    RăspundețiȘtergere
  13. Categoria "10 cu +"

    Prof.univ.dr.Dorel Sandesc - Presedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, seful Clinicii A.T.I. - Spitalul Clinic Judetean nr.1 Timisoara, pentru zecile de vieti salvate

    Categoria "10 cu -"

    Ioan Mircea Molot - Presedinte CJ Hunedoara, pentru ca a fost informator al Securitatii

    RăspundețiȘtergere