miercuri, 31 august 2011

JOS MIŢOASELE!

 Vine o vreme cînd realizezi că trecutul, bun sau rău, nu poate fi schimbat şi  începi să te gîndeşti la "restul vieţii tale". Adică  la ce şi cum vei face de acum înainte. Ăsta e singurul fel în care putem avea control şi putere de decizie asupra vieţilor noastre. Şi uite-aşa, unii dintre noi încep să mănînce mai sănătos, să doarmă mai mult, să "cureţe" lista prietenilor şi să caute locuri unde aerul pute a rufe proaspete. 

Dar poate cea mai importantă schimbare pe care cineva o poate face este cea de mentalitate, cînd regulile (impuse de către cine, ma rog?) pot fi schimbate, cînd concepţiile vechi se înlocuiesc cu altele noi, sănătoase şi nealterate de "bacteriile" trecutului.

Foarte interesant e că odată ce persoana decide să îşi "upgradeze" existenţa, o mînă de indivizi (care bat voios pasul pe loc) încep să comenteze ( citeşte "bîrfă") şi să emită păreri îndeobşte negative ( citeşte "invidie"). Ca şi cum ceea ce spun ei este adevărul absolut şi chintesenţa inteligenţei adusă la rang de "reguli", aceste personaje îşi petrec timpul taxînd viaţa altora şi căutînd disperaţi feluri în care EI să se simtă mai bine ( citeşte "superiori"). Asta nu e chiar o surpriză, căci se ştie bine că frustraţii de toate felurile au o singură metodă de a se trata, şi anume să demoleze tot ce alţii construiesc. Ei refuză să accepte că Vremea lui Buna, cînd căsătoriile erau aranjate sau bikinii erau consideraţi un accesoriu de "curvă", e moartă-n păpuşoi. Dar unii iubesc cadavrul ăsta şi nu acceptă noul-născut care are alte reguli: trăieşte şi gîndeşte cum vrei tu, nu cum consideră alţii.  

De cînd mă ştiu, problema societăţii româneşti a fost următoarea: dacă ceva sau cineva e "altfel" sau face lucrurile "diferit", e bai mare: îndrăzneţul trebuie musai redus la nivelul general, adică acela care e una cu pămîntul şi are culoarea gri a nonvalorii. Nu ştiu dacă treaba asta e o moştenire de pe vremea comuniştilor pentru care legea avutului obştesc şi doctrinele impuse cetăţeanului erau chestiuni irevocabile, sau pur şi simplu e natura românului să fie meschin şi prost. Mi-e tare teamă că e varianta a doua pentru că nu-mi pot imagina că 22 de ani de democraţie n-au avut nici un efect asupra mentalităţii comuniste (indusă şi nu nativă, căci nimeni nu se naşte comunist). Remarc cu tristeţe că românul în general nu a învăţat nimic, nu a progresat deloc şi, mai grav, nu a privit peste graniţă la alţii care au reuşit să se auto-educe ca societate. 

Degeaba se bate ciobanul în piept cu pumnul şi urlă că în stîna lui toţi tre' să poarte miţoase identice...degeaba! După gard, lumea progresează, se detaşează de "turmă", se personalizează.

Valorile sînt recunoscute şi respectate, nu încătuşate şi împinse în colţ. Succesele sînt aplaudate, nu strînse de gît şi afixiate cu perna invidiei. Adevărul e acceptat şi nu hăituit cu potera.

Dar ce tot vorbesc...Ciobanul tot cioban rămîne. Pe tarlaua lui, ori poţi miţoasa aia împuţită şi veche ori crăpi.

 Cel mai sănătos lucru e să laşi stîna în urma ta cu degetul mijlociu ridicat în semn de salut. În faţa ta se aşterne "restul vieţii tale", un dar pe care nimeni nu poate să-ţi impună cum să-l foloseşti.

Jos miţoasele şi s-auzim numai de bine!

                                                                                                                                                              Monica Cucu
Monica Cucu a fost vocea de la Radio Deva din 1992 pînă în 1995, iar apoi vocea Radio Analog pînă în 2005.
De asemenea, timp de cîţiva ani, a prezentat şi produs cîteva emisiuni de televiziune şi a scris numeroase editoriale pentru publicaţiile locale.
Trăieşte în Ventura, California.


35 de comentarii:

  1. Ce te faci cu ciobanitza care-si muta si ea cuibu'( K KU KU ) pentru un an-doi in America si dup-aia ce sa vezi ce lectii da de acolo, numa una si una!Cum le stie ea pe toate frate...
    nu te supara soro dar sa stii ca atunci cand scrii "pur şi simplu e natura românului să fie meschin şi prost" te incluzi si pe tine, numai ca in cazul tau ar mai trebui adaugat " si fudul ".
    Hai bravo !

    RăspundețiȘtergere
  2. Stimate Anonim, mi-aş fi dorit să postaţi un comentariu pertinent pe subiectul articolului şi să veniţi cu nişte argumente solide împotriva "acuzaţiilor" mele de prostie şi meschinărie a românului. Din păcate, nu a-ţi făcut decît să confirmaţi că am avut dreptate în tot ce am spus.
    Sînt convinsă că a fost extrem de uşor să folosiţi toporul prostiei în loc de creier, dar v-aţi rănit singur...Doare? : )

    Incă ceva: curajul din spatele tastaturii nu are absolut nici o valoare. E o dovadă clară de laşitate, ca să nu mai pomenesc damful evident de invidie. Cînd o să fiţi în stare să îmi spuneţi drept în faţă tot ce a-ţi spus aici în scris, am să vă consider o persoană cu caracter.
    Am să vin în România curînd şi ar fi interesant să vă cunosc, şi după ce v-aţi prezenta cu nume şi prenume, v-aş da ocazia să mă criticaţi verbal uitindu-vă în ochii mei.
    Ştiu, visez!...haha

    RăspundețiȘtergere
  3. @Monica: în mod normal, aş fi fost tentat să moderez (citeşte CENZUREZ) un comentariu precum cel al anonimului de mai sus. În primul rînd că e doar un anonim. Doi: It's not a way to talk to a lady! N-am făcut-o, dintr-un singur motiv: Monica, asta-i autobaza, nu pierde contactul, Doamne-feri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nah, nu-ţi fă griji Aline! Nici eu nici tu nu sîntem adepţii cenzurii, şi-apoi cred că libertatea cuvintului e sarea şi piperul blogului! În meseria pe care ne-am ales-o, întotdeauna ne adresăm unei mase de anonimi; unii n-au probleme să iasă din anonimat şi să-şi semneze părerile, pe cînd alţii rămîn "iluştrii" anonimi. E doar amuzant că toţi iluştrii ăştia par să fie măcinaţi de fel şi fel de probleme...O lista lungă de afecţiuni. haha
    Aşa că...păstrăm traiectoria, căpitane! ; )

    Apropo, nu cred ca nenea anonimul stie ce e aia o "lady". Pe la stina lui sint numa' oi.

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Bena,
    ma adresez d-stra deoarece va accesez blogul pentru ca ma intereseaza demersul d-stra jurnalistic (ma raliez lui din toata inima) deasemenea va cunosc si va respect atat ca om de presa, cat si ca om pur si simplu.
    Vad ca de la o vreme gazduiti pe blog o d-na sau d-ra Cucu a carei atitudine superioara vis-a-vis de reactiile celor ce par a nu fi de acord cu dansa, sunt cel putin deplasate.
    Atata autosuficienta e greu de suportat.
    In ce ma priveste, colaborarea cu dansa coboara nivelul acestui blog la o cota care mie personal imi taie apetitul de a mai trece pe aici si pariez ca si altii gandesc la fel dar nu se obosesc sa v-o spuna.Pariez ca in scurt timp acest parteneriat va duce la descresterea numarului de accesari.
    Timpul imi va da dreptate.
    Daca tot e ( probabil )ultima data cand mai trimit un comentariu aici, imi permit si o comparatie : respectiva nu intra nici din greseala in aceeasi categorie cu adevarata profesionista care scria la d-stra pe blog, d-ra Hihn, si care are intradevar clasa.Ca om de presa si ca om pur si simplu.
    Cu stima,
    Un coleg de breasla.
    Cand va voi intalni in persoana ma voi da de gol si ne vom amuza cu siguranta, deocamdata " o dau anonima " pentru a-i da ocazia celei care semneaza Monica Cucu sa reactioneze daca doreste si vad ca o face fata de anonimi cu mult profesionalism si eleganta ( ca o lady )

    RăspundețiȘtergere
  6. Apreciez felul deschis in care va exprimati parerile despre contributia mea pe acest blog, si va felicit pentru limbajul "spalat", cu toate ca alegerea dvs. de a ramine anonim v-a asasinat caracterul.
    Critica constructiva stimuleaza, dar din pacate nu gasesc nimic substantial si argumentat in diatriba mascata pe care a-ti postat-o. Subtilul atac imi pare personal, si mai mult, va indoiti de capacitatea lui Alin de a decide cu cine sa colaboreze. Alin, dupa cum toata lumea stie, are prea multa experienta si creier ca sa faca alegeri gresite. : ) Unde e respectul "de breasla" pe care il trimbitati?
    Nu detaliati motivele pentru care ceea ce am scris pina acum pe blog e de proasta calitate. Chiar as dori sa aflu pentru ca eventual sa imi pot corecta stilul de scris. Sau poate considerati ca ar trebui sa aleg subiecte "dulci" care sa nu deranjeze?
    In fine, daca numai "autosuficienta" va deranjeaza, poate faceti o confuzie intre "autosuficienta" si "experienta". Din felul in care va exprimati, remarc ca nu sinteti o persoana cu 7 clase. Ma asteptam sa nu faceti confuzii de genul asta. In plus, nu cred ma cunoasteti ca si om, deci v-ati facut pareri numai din gura profesionista a tirgului.
    Totodata, comentariul dvs. ar putea fi taxat usor drept "autosuficient" dar prefer sa cred ca sinteti pur si simplu enervat ca sint publicata pe acest blog si deranjat ca imi permit sa critic caracterul natiei romane. Asta e... Cunosc natia romana prea bine, si chiar si din alta tara se vede la fel. Am avut de-a face cu prea multe scursori ( multe chiar in breasla in care am muncit ) , am invatat lectii importante si am ajuns la concluzii triste.
    Si daca tot sintem pe un blog unde opiniile cinstite (si in special cele semnate) conteaza, cred ca anonimatul in care va cuibariti spune ca dvs. nu suportati adevarul si nici nu aveti taria sa va prezentati celor pe care ii denigrati . Nu cumva adevarul va zgirie orgoliul si va sifoneaza comfortul?
    Anonimatul nu va face cinste defel, mai ales ca va proclamati un om de presa.
    Ca si celuilalt anonim ilustru din sectiunea de comentarii, va propun sa imi spuneti in fata ceea ce spuneti in spatele monitorului. Pina atunci ramineti doar un anonim si nicidecum un "coleg" cu cei din breasla.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga doamna super Cucu, de cand v-ati americanizat?
    Nu ca ar avea vreo importanta pentru cultura mea generala, dar ca sa uiti a vorbi/scrie limba materna, trebuie sa fi trecut o vesnicie.
    Mi-ati putea fi mama, insa nu pot concepe ca o femeie care are pretentia de a fi ridicata la rangul de jurnalist (caci a scris atatea editoriale, se spune in prezentare)si care isi da mari aere de lady fandosita (care, ea si numai ea a atins America), sa scrie texte cu asa greseli gramaticale.

    Pai trazneasca in ea limba romana! Deci sa va explic, doamna super Cucu:

    "A-ti" se scrie cu cratima (daca nu stiti ce-i aia, liniuta) atunci cand "ti" ia functia de pronume. Babeste, adica atunci cand poate fi inlocuit "iti", se subintelege ca este vorba despre "tine" -> "A-ti face singur dreptate"

    Buuuun, acum...

    "Ati" se scrie legat atunci cand se subintelege ca este vorba despre "voi" -> "Voi ati fost.."
    sau se poate folosi si in contextul: Doamna super Cucu, ati (fara liniuta!!) uitat sa vorbeste romaneste.. sau ati (tot fara liniuta!!!) stiut vreodata?

    Senchiu!

    RăspundețiȘtergere
  8. acum, Anonime, pe bune, atîta teorie şi solfegii pentru o măruntă eroare de tastatură, comisă în zona de comentarii, mi se pare penibil!
    Îmi pare că lucrezi în breaslă şi ai ochiul format pentru corectură. Foarte bine, aşa şi trebuie! Dar comentariul tău nu vizează, în principal, îndreptarea păcătoasei erori de cratimă, ci are o tentă de ură personală, pe care eu, unul, n-o înţeleg.
    Şi, că tot veni vorba, rangul de jurnalist se dobîndeşte cu multă muncă şi nu se pierde dintr-o greşeală de tastatură. Monica l-a dobîndit cu destul timp în urmă şi, spre deosebire de mulţi alţii, nu l-a pierdut şi nu l-a murdărit.
    Senchiu tu!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu e ura personala d-le Bena,e o reactie normala la discrepanta dintre tonul superior al textelor trimise din "Ventura, California" si lipsa de continut a acelorasi texte.
    noroc cu reactia primului anonim, cu a mea si cu a celui de al treilea anonim, cu care ma confundati ( asa ceva !!! ), altfel d-na respectiva s-ar bucura de ZERO comentarii,asa cum merita, asa cum puteti vedea la postarea sa ulterioara ( chestia cu taxiul si cu Ground Zero e epocala ! )si dupa cum se va intampla in continuare la toate postarile sale.
    you bet ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu sunt anonimul cu ura, ca deja nu ne mai deosebim.

    Nu am nici o ura fata de doamna CucuRucu, nici macar nu o cunosc personal. Singurul fapt e ca imi provoaca sila acest gen de oameni super infatuati si mari cuceritori de continente.

    Inteleg ca e normal sa solidarizezi cu alte popoare, si poate la fel de normal e sa iti placa si cultura lor, sa armonizezi oarecum. Dar nu poti sa ajungi sa iti renegi cultura ta, sa o dai atat de negative. E, totusi, tara in care ai crescut si te-ai nascut. Intr-adevar, iti trebuie mult caracter sa faci asta, ceea ce doamnei CucuRucu ii lipseste cu desavarsire.

    Majoritatea romanilor care ajung sa plece din tara sunt atat de lipsiti de bun simt, incat pur si simplu uita de unde au plecat si afiseaza acel aer de superioritate fata de cei ramasi in tara. Multora le-a lipsit intotdeauna nationalismul, cel care a stat la baza marilor puteri ale lumii. Acele mari popoare, care in nici un moment de cumpana nu si-au pierdut nationalismul ala idiot! Pricepi? Stii ce-i ala?

    Ce-i cu povestea aia de 3 lei cu Ground Zero? Ce importanta are acea mini biografie la sfarsitul textelor si mentionarea "super locatiei"? E cumva vreo mare personalitate, a realizat ceva pentru care sa i se faca statuie? Nu, e doar un mare scremut spre afirmare.
    Mi se pare tiganesc, sincer. Nici eu nu mai traiesc in tara de ceva timp, dar aia nu inseamna ca am uitat de unde am plecat, ca toata lumea trebuie sa stie pe unde-am ajuns si, cu atat mai mult, sa-i tratez cu superioritate pe toti cei care "n-au fost asa de tari ca mine".
    Draga CucuRucu, orice roman adevarat n-o sa-ti inghita tie dejectiile scrise de tine. Nu de alta, dar dupa ce ajunge-n deal, tot prostu arunca cu bolovani la vale.

    Ce-i cu marile maxime despre conceptii invechite si ciobani la oi? Problema societatii romanesti? Bai femeie, tu ai facut parte din acea societate! Acum esti mare americanca, zau?

    De romani ca tine-i plina lumea.

    Ah! Sorry, you're american!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai ca deja rid de-a binelea! Alin, nici sa nu-ti treaca prin minte sa stergi sau sa cenzurezi ceva! Te rog lasa-i sa posteze si sa se dea in stamba cum stiu ei mai bine! Astia au scoli inalte!
    As pierde timp pretios daca m-as apuca sa raspund detaliat acestor simpatici anonimi, fiindca mi se pare complet inutil sa-mi discut viata si munca cu niste persoane fara nume si fara bun simt (nici macar atunci cind vine vorba de tragedii umane).
    Nici macar nu pricep ce importanta are unde locuiesc sau lucrez sau cita engleza stiu (ca romana se pare ca am uitat-o si postez in swahili haha). Dar ma rog...Pe romanul anonim intodeauna il fecundeaza grija altuia.
    Asa ca, pentru ca timpul trece si am treaba, ma rezum la atit: da, din nefericire, "bai femeie" (adica eu) am facut parte dintr-o societate bolnava care nu s-a vindecat nici pina in ziua de azi. Chiar si cind am trait si muncit in Romania, parerile mele despre societate si mentalitatile mioritice erau la fel de proaste ca si acum. Chiar daca nu stau prea mult prin tara, parerile si concluziile mele nu se schimba. Nu are absolut nimic de a face cu patriotismul sau alte vorbe mari pe care romanul stie sa le arunce in conversatiile cu cei care au iesit putin din cuptorul stramosesc ca sa ia aer.
    Stimati "compatrioti"...Cu fiecare comentariu pe care il lasati aici nu faceti decit sa va dezvaluiti si mai mult lipsa de caracter. Cind Romania o sa inceteze sa mai fie populata cu exemplare ca voi, o sa putem in sfirsit progresa sau cel putin o sa fim respectati ca natiune.
    A-t-i inteles? : )

    Cu salutul specific adresat turmei de anonimi, va trimite bezele romanesti de pe malul insorit al Pacificului,
    Monica Cucu

    RăspundețiȘtergere
  12. Stimabila Monica, pierzi din vedere faptul ca poate unii dintre cei ce citesc respunsurile dumitale, te si cunosc si stiu exact cat valorezi, asa ca nu te mai da asa de mare ca nu faci decat sa distrugi si ultima urma de consideratie pe care unii dintre noi inca ti-o mai poarta.Sa nu crezi ca toti cei ce ajung in lumea noua sunt vre-un fel de invingatori.Acolo e mult mai usor de trait.Asta e tot.Acolo poti sa fii linistit un mediocru, asemeni noua tuturor (da,aici te includ si pe dumneata)si sistemul te tine la suprafata.Cand o sa lucrezi in cercetare la Stamford, precum un prieten de al meu din Hunedoara, cand o sa lucrezi programator la Google, precum un alt prieten de al meu din Orastie, atunci am sa-ti accept aerul de superioritate.Dar daca vei ajunge vreodata la acel nivel, iti va parea rau de textele trimise acestui blog, it va fi chiar rusine de ele.Acei oameni pomeniti mai inainte au reusit si pentru ca sunt modesti si muncitori si mai ales, nu renega locul de unde se trag, fie ca el se numeste Ceangai sau strada Pricaz.Daca e ceva bun in tine Monica si este fiindca te cunosc cum spuneam, il ai de aici din tara.Intre concitadinii, intre colegii si prietenii tai de aici te-ai format.Daca nu-ti mai sunt pe plac romanii cu defectele lor si te crezi superioara, cand te vezi " pe malul insorit al Pacificului " e treaba ta.Stiu ca nu-ti placeau nici cand erai aici.Nici mie nu-mi plac multi dintre cei din jur.Si acolo in Ventura sunt destui la fel, diferenta e ca de ei nu-ti pasa, atata timp ca tie ti-e bine.Ubi bene ibi patria, nu-i asa?.Daca tot scrii cum scrii, macar nu te supara de ce raspunsuri primesti.Ce asteptai? Un cor de aprobari ? Zici ca ai curajul sa spui lucrurilor pe nume si sa si semnezi ? Ai avea curajul sa spui toate astea despre romani, personal, in carne si oase, uite de exemplu pe scena la "zilele municipiului" inainte de un concert Compact ?
    Cred ca nu.
    Si apropo, am fost in California.
    Nothing special.Good roads and a lot of cars driven by wannabes like you.Everything is great, just until the moment you show some weakness.That's the moment you need your next of kin around you...Shit ! They are all in Romania ? You're " fecundated " !

    I.P.

    RăspundețiȘtergere
  13. In sfirsit, un membru al Asociatiei Comentatorilor Anonimi care ma "cunoaste". : ) Din cartile de povesti, nu? Cineva care imi face morala inalta si ma judeca in functie de treptele profesionale pe care le-am urcat (sau nu, pt. ca se pare ca a lucra 15 ani in mass-media nu valoreaza nimic in Romania), cineva care stie atit de multe despre viata mea aici sau acolo incit isi permite sa imi puna etichete...Serios, domnule/doamna? Ma uimeste, din nou, lipsa de substanta a afirmatiilor pe care le face. Nimic concret, doar vorbe.
    Citeva lamuriri, stimate concitadin: nici macar o singura dat nu mi-am renegat patria. Sint mindra de locul in care am crescut si trait, mai putin de unele mentalitati si apucaturi ale societatii.(fapt divers: in America am facut "reclama" Transilvaniei pina intr-acolo incit unii americani s-au decis sa viziteze Romania)
    Am un respect nemasurat pentru romanii de valoare pe care i-am intilnit si cu care am lucrat. Din pacate insa, ii pot numara pe degetele de la o mina, si de aici vine tristetea mea (dar si sarcasmul) care se reflecta evident in ceea ce ce scriu. Nu ma supar deloc pe raspunsuri, sint doar dezamagita de sagetile cu virf otravit lansate catre mine ca persoana, si asta doar pentru ca spun lucrurilor pe nume.
    Nu am nevoie de aprobari, pur si simplu imi impartasesc opiniile si stiu cu siguranta ca multi vad ceea ce vad si eu. Partea proasta e ca enorm de multi romani traiesc in negare.
    Da, critic fara menajamente, dar serios, da-mi un motiv bun pentru care sa port manusi de catifea in ring.

    E chiar amuzant sa observ ca atunci cind scriam editoriale in Romania (MULT mai vitriolice decit acum) nu avea nimeni nimic impotriva, ba mai mult, aprobau cu entuziasm. Acum ca sint in alta tara, gata, sint o paria care isi uraste patria. Interesant.
    O sa va dezamagesc cumplit dar sint departe de eticheta "wannabe" pe care mi-ai aplicat-o. Cind vin in tara nu fac parada "americana". Gaseste-mi o persoana care poate sa spuna "Monica se lauda si se bate cu pumnul in piept si deja are accent american, nene!" Regret, dar n-o sa gasesti pe nimeni. Unii spun ca devenit mult prea "invizibila" si ca ar trebui sa fiu mai "vorbareata" despre ce fac si ce dreg...Eh, am alte preocupari, mult mai placute caci sint modeste si discrete. : ) CV-ul meu e acolo, cine stie, stie, cine nu, asta e.
    Nu conduc masini scumpe, nu ma intereseza faima sau banii, si nici "pozitia" sociala. Prefer mediocritatea - in dictionarul meu se traduce ca "fericire si pace sufleteasca". Astea sint telurile pe care le-am atins si pentru care am muncit. Ca sa traiesti cu adevarat nu e nevoie de diplome tari si titluri, ci doar sa-ti gasesti drumul pe care poti fi tu insuti, adica sa nu traiesti in compromis, sa spui adevarul fara teama si sa nu te supui gloatei.

    Da, as urca pe scena sa spun ceea ce cred, dar asta nu se va intimpla dintr-un singur motiv: am renuntat la festivalurile cu bere, mici si alegatori. Nimeni nu e lasat sa urce pe scena cu adevarul pe buze. Am decis sa refuz sa fiu platita ca sa stau pe scena si sa spun ceea ce mi s-a scris pe desfasurator. Nu mai "fac frumos" pentru nimeni, nu merita banii.
    Dar poate ca daca ar fi in deschidere la Holograf...hmmm, m-as mai gindi. haha

    Apropo, Transilvania e mai faina decit California, atita ca doar noi nu avem plaja aia care se numeste Opportunity Beach.
    And one more thing...I have NO weaknesses because happiness keeps me strong. : )

    RăspundețiȘtergere
  14. nu pot sa cred ca ati atacat-o pe monica! pt ca va deranjeaza,ce?ca e in america?ca nu mai locuieste in mizerabila asta de tara plina de frustrati,bastarzi radioactivi al unei societati ce merita sa fie castrata pentru a nu mai produce unii asemenea voua(anonimilor)ce va deranjeaza ,adevarul?a scris exact asa cum e cu adevarat tara asta de rahat.anonimilor,in fata mia v-ati dat examenul,mirositi urat,a invidie,iar putoiului infatuat ii spun doar atat:esti o spelba..

    RăspundețiȘtergere
  15. Calin Popa- Petrosani17 septembrie 2011 la 09:01

    Mai anonimilor,veniti cu argumente solide s-o combateti pe Monica Cucu?Atacati din vanitate,neputinta si prostie.Anonimule din "breasla",esti penal,te ocupi de lucruri slabe,ridiculizezi numele cuiva,dar pr tine cum te cheama?Iaca fas "anonimule din breasla",pe cine crezi tu ca intereseaza ca nu mai intri pe acest blog?Poate ne scutesti de mirosul tau pesticid Apoi,pe mine chiar ma intereseaza ce scrie Monica Cucu,ca Doamne bine le zice.Pana acum nu ai demonstrat nimic inteligent "anonimule din breasla",decat doar ca esti al dracului de penal,invidia e pana la cer..Hai,te rog sa-mi corectezi si mie greselile?!

    RăspundețiȘtergere
  16. woooow,asta imi aminteste de Raduleasca disecata,injurata,calcata in picioare de toti prapaditii care nu-i suportau reusitele.eiiiii Monica,pai tu nu stii ca-n tara asta doar slugile si lingaii reusesc?dap,unii ataca,poate le-ai intrat in ochii,au o jena la retina,ii doare invidia si atunci arunca cu norori,e mai simplu,nu?

    RăspundețiȘtergere
  17. MONICA,EU SI SOTIA MEA NE BUCURAM SA TE CITIM,E TIST CAND VEZI CAT DE RAI SUNT UNII OAMENI SI SE MAI ERIJEAZA IN JURNALISTI.EU TE CUNOSC DIN LICEU SI STIU CE FEL DE PERSOANA ESTI,ASA CA NU MERITA SA LE RASPUNZI INVIDIOSILOR.JURNALISTULUI ANONIM I-AS FACE O DESCRIERE:JURNALISTULE ANONIM,EMANI O AUREOLA DE MICIME,PICIOARE SCURTE,TALIE SCURTA,OCHI MICI,MIC DE STATURA,NEVASTA MICA,NEISEMNATA,E NORMAL SA TE ROADA STOMACUL?

    RăspundețiȘtergere
  18. Monica-mare dreptate ai!nu tb sa ne miram, societatea romana se confrunta cu o puternica decadere morala si de identitate.Romizarea limbajului si manelizarea lui creaza bazele unei mentalitati paupere.oamenii traiesc dupa cum se descurca si cei plecati.....sa nu se mai intoarca in paradisul manelizat,tampit,plin de ura,invidie si plin de SUV-uri scumpe,tate,snur si kur.Monica,imi face o deosebita placere sa-ti citesc articolele,bravo si succes!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ma gindesc tot mai mult la articolul-analiza scris de Sever Voinescu despre fenomenul care se manifesta in sectiunile de comentarii on-line...Daca nu e injurat autorul, atunci incep sa se razboiasca cititorii. Chiar nu vreau ca spatiul lui Alin sa se transforme intr-un Waterloo virtual. Sint si eu vinovata ca am apasat pe tragaci de citeva ori, si imi cer scuze fata de Alin.
    Sintem cu totii privilegiati sa folosim acest blog pentru a afla adevaruri care ne sint ascunse, pentru a impartasi idei sau pentru a invata ceva unii de altii.
    Va rog nu mai aruncati cu pietre.

    RăspundețiȘtergere
  20. si dintr-o data ( rugati probabil prin telefon ) prietenii Magicei Monica, sarira-n ajutoru ei.
    eu zic dragilor sa recititi comentariile anonimilor si apoi pe ale voastre.in final, daca sunteti atat de curati si de frumos mirositori cum sustineti, apreciati si singuri cine castiga la jigniri per cuvant scris.
    de fapt eu va admir.sunteti uniti.nu cumva sa nu fie cineva de acord cu voi ca sariti imediat sa-l sfasiati.asta bineinteles daca voi, lucia nagy, calin popa-petrosani, cristi, dumi si fam.crisan, existati cu adevarat si nu sunteti decat alter ego-uri ale divei de pe malul oceanului linistit.hai sa ne intalnim cu totii maine la o cafea pe terasa Jolie din Deva - my treat - sa ne vedem in carne si oase si sa ne masuram in coloane vertebrale si ani de activitate in mass-media.s-ar putea sa aveti o surpriza.nu sunt o vedeta.chiar sunt intr-un fel un anonim, un om obisnuit si nu vreau mai mult.nu semnez cu numele complet pentru ca atunci as fi acuzat(a)ca vreau sa-mi fac reclama sapand la baza statuii Monicai.in ce ma priveste n-am folosit nici limbaj romizat(?)nici kur, slugi, lingai, miros pesticid (??)si nici nu concep sa folosesc vreodata epitete precum tara de rahat, mizerabila s.a.m.d. cand vorbesc despre tara mea.sunt vinovat(a) ca reactionez atunci cand altii (altele) fac asta? bine.fie.daca v-ati propus sa ma faceti sa-mi para rau ca am postat un comentariu, ati reusit.dar(nu va bucurati)nu din motivele din care credeti voi.in final inainte de a renunta la postari (spre disperarea Monicai, pentru ca daca nu le va scrie chiar ea, nimeni nu va reactiona vreodata la texte ei - vezi cel mai recent text al dansei= 0 comentarii) va intreb : ce ati facut voi pentru aschimba starea de lucruri din tara asta, pe care o descrieti asa cum se vede mai sus ? nu cumva aveti si voi vreo vina, perfectilor ?

    I.P.

    RăspundețiȘtergere
  21. Stimate I.P., nu sint de acord cu vocabularul de maidan si nu ma incinta defel ca mi se "sare in ajutor" in felul asta. Habar nu am cine sint persoanele respective asa cu n-am nici o idee cine esti dumneata. As putea sa te acuz si eu ca esti un anonim "multiplicat" dar ma abtin pentru ca niciodata nu afirm ceva despre care nu stiu nimic concret. Cit despre cine a sfisiat pe cine, te rog sa citesti primul comentariu dupa articol si vei descoperi anonimul care a scos cutitul maidanez. Restul, cum se spune, e istorie. : )

    p.s. ~ Am depus o petitie pentru ridicarea unei statui "Monica Cucu" dar mi s-a spus ca trebuie sa cumpar bronzul daca vreau sa fie ridicata. E al naibii de scump. Asa ca mi-am cumparat doar o penita ascutita din argint...ca sa scriu mai bine. ; )
    Iti donez locul de statuie dumitale, Anonim Curajos.

    RăspundețiȘtergere
  22. anonimule m-ai spart la ficati!un lucru tb sa-ti spun;nu o cunosc personal pe monica,dar o stiu si o ascultam cu placere la radio si mi s-a parut o grosolanie s-o ataci cu atata vehementa?iaca acuma facem din "tantar harmasar"?cert e ca ai un dinte impotriva ei si asta se vede de la o posta.stii,ce-ar fi sa te retragi si sa nu mai mesteci ....cu linguroiul.gata,am vazut,esti un anonim important,ai demonstrat ce ai avut de demonstrat....dar, tb sa stii ceva; eu nu suport barbatul misogin si atunci sunt sloboda la gura,cred ca-i inteles?aaaa,te deranjeaza cumva numele meu?eu nu ma intalnesc cu tine,ca ce chestie,nu avem nimic de impartit si nici de discutat,punct.

    RăspundețiȘtergere
  23. in primul rand as dori sa aduc un omagiu lui cristofor columb, daca n-ar fi fost el, toti americanii, inclusiv monica cucu (a.k.a.lucia nagy) ar trai acum in europa.respectiv in romania.
    si in final culmea singuratatii :
    sa nu-ti mai scrie nici anonimii...

    I.P.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mai sa fiu, discutiile de aici au degenerat intr-un adevarat conflict?!Eu propun ca anonimul jurnalist sa se intalneasca cu Monica si sa puna la punc neintelegerile.Problema e daca doriti asta? Monica ai accepta o confruntare tete-a-tete cu individul "anonimul jurnalist"?Sa vedem daca are coloana vertebrala asa cum se lauda si accepta o discutie tete-a-tete?

    RăspundețiȘtergere
  25. :))))))))))Ata e IP,ii dai la coaste pt ca a indraznit sa mearga in america afurisita naibii?
    jijijijiji,cu ce lucruri slabe te ocupi?Am citit si recitit primul articol al Monicai,dar nu vad ninic de blamat,a scris doar un adevar dureros,hai mai,de ce sa ne ascundem dupa deget,asta e realitatea,trista si desalata?!Acuma, nu stiu de ce ti-a sarit mustarul,pe bune?

    RăspundețiȘtergere
  26. Bai fratilor, eu propun sa va cheme Lady acolo la ea in California, sa scapati de "tara asta de rahat". Nu de alta, dar scapam si noi de toti paduchii din tara, mai respira si tara aia cumva.

    Tu Moni, ma bucur ca-ti place acolo, Doamne da sa te faci americanca si sa nu mai calci prin tarisoara noastra veci, asa cum e ea.

    Si apropo, daca nu erau acele "festivaluri cu bere, mici si alegatori" tu si Paul (pentru care am un deosebit respect si sincer nu stiu cum te mai suporta) erati vai de fundurile voastre, si n-ati fi pupat California aia a vietii nici macar 5 zile. Stii de ce? Pentru ca acele festivaluri si alegatori (naivi, ce-i drept) ti-au bagat si tie banuti in buzunare, ca altfel erai si-acu pe la un amarat de radio local. Pentru ca doar la acele festivaluri a mai avut ocazia si Paul sa cante, ca altfel erati praf de mult. N-ai sa recunosti nici asta, stiu.

    Ai decis sa refuzi sa mai urci pe scena dupa cat timp, draguta? Dar daca tot esti tu asa de corecta, de ce n-ai refuzat de la inceput? Sau sa fi inapoiat toti banii aia murdari pe care ti i-ai bagat in buzunar si sa-ti torni cenusa-n cap?
    Ei, dupa ce-ai fost papagalul lor, acum "Batman, Batman".

    RăspundețiȘtergere
  27. mda,trist personaj esti anonimule!apoi asa incet,incet,iti dai arma pe fata,ura ti-a intunecat mintile.domnule alin benea,eu pe 24 august la orele 0912,am intrat pe blogul dv si mi-am exprimat bucuria dea citi lucruri frumoase pe acest blog,dar sincer eu nu vreu sa citesc elucubratiile acestui jurnalist anonim,frustrat si ofuscat,plin de ura si invdie,eu ii recomand un psihiatru,sa-si trateze boala cu putina terapie de specialitate.

    RăspundețiȘtergere
  28. Cum puteti permite d-le A.Benea acestui vierme dezosat sa scrie elucubratiile astea fara pic de jena?Asta inseamna atac la persoana?!.....urmareste si doreste sa umileasca,sa denigreze,sa defaimeze, pentru a-l umili pe om?Practici josnice,mi-e sila de asemenea oameni,iar dv-stra tb sa luati masuri si sa-i mutati gura la ceafa acestui individ.Sper ca nu incurajati atacul la persoane?doresc ca discutiile de pe blog sa fie civilizate....

    RăspundețiȘtergere
  29. Atac la persoana? Dar atac verbal, denigrator, defaimator si umilitor asupra unei natii, nu se pune? Care e mai grav?

    Cu ce super tupeu vine doamna sa arunce ea cu noroi in societatea romaneasca. O fi o societate bolnava, dar a ajuns asa din cauza celor ca dansa, care mai bine si-au luat catrafusele si s-au carat pentru a trimite bezele de prin alte tari mai civilizate, vorba vine.
    Nu am nimic impotriva ca s-a dus. Dar dupa ce-ai ajuns acolo, nu arunca cu vorbe incolo si incoace, ce societate nu stiu cum, si ce oameni nu stiu ce.
    E o societate bolnava deoarece a ajuns sa se multumeasca cu mici bezele ale policienilor (a invatat Cucu de unde-a invatat bezelele) si, daca vreti, festivalurile acelea la care mai simtea si romanu de rand ca iese din monotonie. Festivaluri la care doamna Cucu trimitea bezele de pe scena, iar acum zice ca "caca".
    Ce a incercat doamna sa faca ca sa lupte pentru asta? Pai, in afara de faptul ca o perioada s-a pupat in fund cu aia de la festivaluri, cand s-a imputit treaba si-a luat catrafusele si s-a dus, ca Romania-i naspa.
    Iar, sincer, care e diferenta dintre mine si ea? Ea are curajul sa expuna acum pe un blog toate refularile ei. Cum spunea un alt anonim, de ce nu are curajul sa spuna tot ce gandeste pe o scena in fata romanilor, aia pe care-i vede atat de incuiati la minte.

    Citez: "sau pur si simplu e natura romanului sa fie meschin si prost"

    Cum sa stai indiferent si sa vezi ce debiteaza? Si voi astia care stati pe-aici si-i luati apararea, sunteti romani, si natura voastra e sa fiti cam prosti. Ce frumos!

    RăspundețiȘtergere
  30. De ce te superi?te doare adevarul?Eu cred ca Monica a spus un lucru adevarat.De ce o judeci ca a aplecat din tara?si ce daca a plecat,care-i problema ta?Nu ai cum sa ma convingi,ai atacat-o murdar,esti misogin si plin de ura.Societatea romaneasca,natia romana?pfff...CE societate,care natie,asta e natie?Suntem o natie de pupatori de moaste,ne taram in coate si genunchi sa cerem, ce?apoi ne calcam in picioare ,ne injuram pt doua sarmale,o sticla de apa si un chiveci de flori,natia cozilor la pomana si frecatul zdremtefor de sicriul moastelor.Hai dom'le ca ma faci sa vomit,doar nu vrei sa ne laudam tara ce frumoasa si curata e,ce oameni minunati are,ce grija au conducatorii de popor,(conducatori jefuitori de tara)si ce bine o ducem,ce fericiti suntem! Mai anonimule patriot,pai in tara asta mori cu zile si de foame si de boli,nu ai bani suficienti sa mananci,sa-ti platesti taxele si ce sa mai vb doamne fereste de vreo boala,ca esti mort definitiv(pt patrie desigur)Atat de mult a decazut natia romana datorita trepadusilor care prin rocada conduc natia romana de 20 de ani.Ma lasi cu patriotismult tau ieftin,patriotismul trece prin stomac,doi bani nu dau pe ce spui tu,asta nu-mi tine de cald,iar latratul la luna mi-a umplut podul.Monica nu e rupat de realitate,stie ea ce spune,doar adevarul,tu vrei sa-l zugravesti altfel,vrei sa maschez nenorocirea din tara asta,iaca pe mine nu ma convinge patriotismul tau,te bati in piept ,la vreme si suferi pt natia romana?

    RăspundețiȘtergere
  31. wooooow-societatea romaneasca a ajuns asa din cauza lui Monica Cucu???!!!:))))))))))))))))))),ma sufoc de ras!!!!Ma duc sa beau o bere sa ma racaoresc si sa mai rad una buna cu prietenii.

    RăspundețiȘtergere
  32. Am uitat sa adaug in editorialul meu inca doua boli importante de care se sufera in Romania: presupunita si habarnita. Adica atunci cind romanul nu are nici o informatie concreta, incepe sa dea cu presupusul, si da asa de tare incit incepe sa il proclame drept "adevar".
    Totodata, constat ca tiradele sint indreptate catre America, bat-o vina! Ce legatura are ce am scris cu locul in care sint acum, nu pricep.

    1. E clar ca nu stiti absolut nimic despre circumstantele prin care am venit in Statele Unite, dar va lamuresc imediat: nu am plecat din Romania pentru ca nu mi-a mers bine, etc. Nu am "fugit" din tara si nici nu am abandonat-o. S-a intimplat sa urmez si sa absolv cursurile unei scoli de mass-media din CA si apoi sa primesc o oferta de lucru imposibil de refuzat. Nimic spectaculos, multi romani au facut si fac asta.
    2. Am mai spus-o si o repet: nu am scris editorialul ca "plecata" din Romania. Am avut aceleasi pareri si acum 5 ani sau 10, fiindca am trait si muncit in mijlocul societatii romanesti. M-am lovit de toti imbecilii dar am intilnit si romani de calitate. Din nefericire primii i-au zdrobit ca numar pe cei din urma. Deci stiu exact despre ce vorbesc.
    3.Presupunita si habarnita sint doua afectiuni tratabile, dar nici unul dintre voi nu vrea sa-si ia medicamentele. Pacat, v-ar fi somnul mai lin si ficatul mai sanatos.

    S-auzim numai de bine, daca asa ceva e posibil. Inca mai sper. : )

    RăspundețiȘtergere
  33. Propun tuturor anonimilor ce au avut o reactie cred eu normala, la aiurelile scrise de vestita Monica, o incetare temporara a interventiilor.In caz contrar, saraca se va epuiza dand atatea replici pentru a se autosustine, sub multitudinea de pseudonime sub care vad ca posteaza.Are dreptate I.P., cei ce par a-i lua partea seamana atat de tare intre ei, mai ales in ce priveste vocabularul, incat e clar ca le scrie dumneaei pe toate.Hadeti sa o lasam sa se odihneasca, efortul acesta de a se dedubla, o poate afecta ireversibil si nu dorim ca o asemenea valoare ce prezinta si reprezinta tara in America, sa se iroseasca.
    S-o lasam sa-si completeze colectia de expresii denigratoare, locuri comune si epitete automagulitoare ce-i populeaza "opera".Cine stie, intr-o buna zi poate vom avea nevoie de creatia dumneaei pentru a ilustra manualul de clasa intai al tanarului blogger, la rubrica
    " ASA NU !"

    Anonimul Venetian*

    *film din 1970 cu Florinda Bolkan si Tony Musante, regizat de Enrico Maria Salerno

    RăspundețiȘtergere
  34. Domnule Alin Bena,va rog frumos sa-mi controlati IP-ul,la fel si pe al Monicai si atunci sa vedem ce mai zice trepadusul anonim,dealtfel foarte preocupat cu problemele si viata altora.Daca ma gandesc bine,cred ca saracul de el sufera de o tulburare obsesiva?Anonimul Venetian,pfff:)))))))))esti de rasul lumii!

    RăspundețiȘtergere
  35. Citeodata unii oameni merita un sac de epitete murdare si chiar mi-as dori sa fiu in stare sa ma exprim ca in cortul lui Bulibasa, dar creierul meu e setat pe romana literara si refuza sa coopereze.
    Cit despre calitatile de Sherlock pe care crezi ca le ai...ma faci sa rid, domnule "venetian"!
    Se pare ca pe linga nenumaratele pacate pe care le-am primit cadou, acum mai sint vinovata si de dedublare electronica! Ce pacat ca nu te poti bucura de diagnosticul dumitale, pt. ca nu prea cred ca e sustinut de tehnica! Postarile mele poarta amprenta locului de unde le trimit, adica un IP situat in California. Daca cei pe care ii cataloghezi drept "multitudinea" mea de pseudonime au IP-urile tot in California...Proprietarul blogului poate sa confirme sau sa infirme. Mi-e teama ca o sa pierzi pariul.
    Pune "lupa" in sertar si asculta-ti propriul sfat: odihneste-te.: )

    RăspundețiȘtergere