miercuri, 8 februarie 2012

Nasol! Tataia vorbeşte iarăşi codificat!


IA UITE CE ZICE AZI:
Ion Iliescu avertizeaza asupra unor fenomene meteo extreme: "Ne asteapta o primavara complicata!"
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a dorit sa faca un apel miercuri catre opinia publica, dar si catre autoritatile locale implicate, asupra posibilitatii aparitiei unor fenomene meteorologice "de mari dimensiuni" care s-ar putea produce in aceasta primavara daca s-ar suprapune cantitati foarte mari de zapada cu ploile de sezon, relateaza Agerpres.
Ne asteapta o primavara complicata! Cantitatea asta foarte mare de zapada in functie de scenariul incalzirii de primavara, poate crea probleme deosebite. Vom asista la un proces de incalzire masiva, mai ales ca de-a lungul anilor s-au facut defrisari salbatice mai ales pe versantii Carpatilor Orientali. (...) Putem sa ne asteptam la fenomene foarte grave, mai ales in Bazinul Siretului, unde sunt asemenea fenomene, la inundatii de mari dimensiuni. Si, de aceea, am spus sa fie avertizate conducerile din toate judetele, am discutat cu conducerea INMH (...) niste scenarii in legatura cu diverse variante de topiri si, daca se suprapun topirii de zapezi ploile de primavara, fenomenul poate capata mari dimensiuni", a detaliat fostul presedinte.
Potrivit acestuia, avertizarea este necesara pentru ca toti factorii responsabili sa fie pregatiti "macar sa evite pierderile foarte mari, pagubele foarte mari".
Ungurene, s-a prins tataia că n-ai mers azi la servici(i) şi a apucat să comunice Moscovei!

Trăienilor, nu-l lăsaţi!  Români, nu cădeţi pradă manipulării agenturilor!

CE S-A ÎNTÎMPLAT ULTIMA OARĂ:
Pe 18 decembrie 1989, „Scînteia tineretului” publica, în colţul din dreapta jos al paginii 5, un text micuţ, cu un titlu ce părea absurd: „Cîteva sfaturi pentru cei aflaţi în aceste zile la mare”. Elevii români erau învăţaţi cum să se bronzeze pe litoralul românesc în vacanţa de Crăciun.
Textul din Scînteia Tineretului:

”Cîteva sfaturi pentru cei aflaţi în aceste zile la mare”

*Evitaţi expunerea intempestivă şi prelungită la soare. E de preferat să începeţi mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – cînd pe-o parte, cînd pe alta. Astfel, vă veţi asigura un bronzaj plăcut si uniform.

* Nu vă avîntaţi prea mult în larg. Oricum, în caz de pericol, nu strigaţi. Este inutil. Şansele ca prin apropiere să se afle vreo persoană dispusă a vă asculta sînt minime.

* Profitaţi de binefacerile razelor ultraviolete. După cum se ştie, ele sînt mai active între orele 5,30 si 7,30. Se recomandă cu precădere persoanelor mai debile.

* Dacă sînteţi o fire sentimentală şi agreaţi apusurile soarelui, librăriile de pe litoral vă oferă un larg sortiment de vederi cu acest subiect.

* Şi înca ceva – daca aceste “sfaturi” v-au pus pe gînduri şi aveti deja anumite ezitări, gîndindu-vă să renunţaţi în favoarea muntelui, înseamnă ca nu iubiţi în suficientă măsură marea. ”

Şi decriptarea textului:
  • Declanşaţi, pe neaşteptate, planul ”Soare”. Începeti prudent, cu operaţiuni scurte, de 10-15 minute, simultan în mai multe zone, pînă la acoperirea intregii ţări.
  • Nu depăşiţi obiectivele. Altfel sînteţi în mare pericol şi nu vă va ajuta nimeni.
  • Bazaţi-vă pe sprijinul trupelor speciale care au rol activ între orele 5,30 şi 7,30 în scopul recuperării răniţilor.
  • Devastaţi librăriile şi distrugeţi ”operele alese” (cărţile lui Ceausescu – n.r.) pentru  instigare si intimidare.
  • Pentru nehotarîţi: nu trădaţi scopul, dacă vă iubiţi ţara.
Deci nasol! Cum, adică, "scenarii in legatura cu diverse variante de topiri "?

2 comentarii:

  1. Возможно, что г. Илиску может иметь много правды во всем, что он говорит. Однако вследствие того, что он вворачивает румынскую задницу в течение так долгого времени, которое мы должны написать этому на русском языке!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim,traducere libera google :
      Este posibil ca domnul Ilisku poate avea o mulţime de adevăr în tot ceea ce spune el. Cu toate acestea, datorită faptului că şuruburile de până fundul în limba română, pentru o lungă perioadă de timp, deoarece avem de a scrie în limba rusă!
      Cam asa arata si textul original al batrinului bolsevic, cel putin din punct de vedere al limbii romane :)
      In rest numai de bine dar fara Ilici et&(cel putin in spatiul public).
      Zsolt

      Ștergere