sâmbătă, 10 martie 2012

Finanţatorul FC Hunedoara, Silvan Toma, arestat preventiv

Finanţatorul FC Hunedoara, Silvan Toma (foto - al doilea din stînga, rîndul de jos, cu tricou albastru), a fost arestat pentru 29 de zile în dosarul fraudei de 20 de milioane de euro. Curtea de Apel Craiova a decis arestarea acestuia şi a altor 3 persoane cercetate în acest dosar care vizează, în total, 34 de persoane.

Curtea de Apel Craiova a judecat, vineri, recursul declarat de DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi la soluţia pronunţată în 28 februarie de Tribunalul Mehedinţi. Instanţa de la Craiova a decis arestarea tuturor celor patru hunedoreni, printre care şi finanţatorul FC Hunedoara, pentru care Tribunalul Mehedinţi a decis judecarea în libertate.
“Admite propunerea formulată de DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor Tomuţă Ioan Gabriel, Chiru Vasile, Toma Cornelius Silvan şi Sîrbu Daniel Constantin, pe o perioadă de 29 de zile, calculate de la data punerii în executare a mandatelor de arestare. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Menţine restul dispoziţiilor încheierii atacate referitoare la inculpatele Mihai Elena, Bimbai Lucia şi Frîncu Ofelia. Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpaţii Jianu Fănel Daniel, Mihai Ilie, Măndoiu Petre şi Mihai Florin.
Soluţia este definitivă.
La finele lunii februarie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat 30 de percheziţii domiciliare – 13 în localitatea Strehaia, 9 în judeţul Hunedoara în localităţile Deva şi Hunedoara, 4 în municipiul Cluj, 3 în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş. Descinderile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, liderii grupării, Mihai Gheorghe şi Mihai Ion au identificat un numar de 50 de societăţi comerciale, având cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat. Prejudiciul este estimat la 20 milioane de euro.
Sursa: Gazeta de Dimineaţă

Episodul anterior, detalii despre caz + o pupă pentru nişte băieţi de Hunedoara - AICI.

Un comentariu:

  1. sa-l caute putin si pe ginerica a lui Molot, se pare ca i-a invatat Molot cum se face avere..

    RăspundețiȘtergere