joi, 5 aprilie 2012

Oamenii de ştiinţă au descifrat Codul lui Modrogan

Mesaje secrete de importanţă deosebită sînt ascunse, în cel mai ingenios mod, în operele de artă. Semnificaţia reală a Sfîntului Graal, secretul păzit cu străşnicie de Ordinul Cavalerilor Templieri, a făcut deliciul coafezelor din întreaga lume şi averea lui Dan Brown, cel care a descifrat codul ascuns în pictura murală „Cina cea de taină” a lui Leonardo da Vinci.
Este cel mai cunoscut exemplu, dar nu singurul, de mesaje camuflate în opere de artă, de regulă în tablouri.
„Ambasadorii” lui Holbein (foto) nu sînt atît de paşnici pe cît par la o privire sumară, căci ei aduc veşti despre moarte. La picioarele lor, prin procedeul anamorfozei, pişicherul de pictor a introdus un craniu de om. Mesajul este simplu: totul trece, nimic nu e veşnic, totul e atins de moarte şi ambiţiile şi plăcerile lumii sunt doar vanitate.

Bun, hai la noi în comună, unde mesajele secrete sînt ascunse în celebrele uleiuri pe pînză „Căprioară la izvor”şi „Ţigancă cu trandafiri”,  în carpetele „Răpirea din Serai” şi, deasupra cuptorului, în broderia pe pînză „Bucate bune am pregătit / Pentru al meu bărbat iubit”. Nimeni nu le-a descifrat, pînă acum, mesajele secrete. Poate doar „Răpirea din Serai” să fi profeţit amorul cinetic din parcările de TIR-uri turceşti.
Dar ştirea de ultimă oră este despre descifrarea mesajului secret ascuns în muzică, şi anume în Imnul PDL. O dezvăluire extraordinară, care dă în vileag planul secret, pus la cale pentru supravieţuirea poporului portocaliu, ajuns în deșert. Scăderea în sondaje, migraţia pedeliştilor spre partidele rivale, prohodul cîntat de pastorii catodici seară de seară, totul a fost pus la cale şi se desfăşoară după un plan diabolic, al cărui cifru a fost spart abia acum. E planul de salvare. Decesul e aparent. Nimeni nu moare, nimeni nu dispare, toţi se metamorfozează. Secretul a fost devoalat, în sfîrșit! Glorie savanţilor!
„Noi murim spre a renaşte!” – zice imnul PDL.
Unde renaștem, unde?
În USL, fraierilor!
Hai, fuguţa!


Un comentariu:

  1. Cea mai tare zicere din sud-estul Europei! Sa moara dusmanii de ciuda! Adica cine? Ca n-a mai ramas nimeni. Rasare o mare prietenie nationala intre toti cei care se spurcau intre ei pana mai ieri. Si p-orma, daca pana acu' DNA-ul a doborat toate recordurile la arestari din PDL, de-acum ma gandesc ca, pe urmatorii PDL-isti ii vor aresta din USL!. E de bine. Sa-i fericeasca si pe USL-isti. Da'te pomenesti ca asta chiar era metamorfoza profunda si absconsa pt. renastere!? Nu mi-e clar inca a cui. In afara de Iisus nu stiu sa mai fi inviat foarte multi din moarte clinica. Aline, sa nu uiti sa ne spui si noua daca afli cine va fi resuscitat.

    RăspundețiȘtergere