duminică, 1 aprilie 2012

Un cîine a muşcat un om

Ce ştire e asta? Te dă afară, copile, şi un amărît de asistent de la facultatea de jurnalism unde ai ales să pierzi vremea şi să mănînci banii părinţilor. E prima lecţie care se învaţă, o ştie şi femeia de servici care învîrte mopul: „un cîine a muşcat un om” nu e o ştire. Aaa, „un om a muşcat un cîine” e ştire, ia un 10, du-te ziarist la gazeta preşedintelui Consiliului Judeţean, că-ţi spune el, oricum, care-i ştire şi care nu-i.
Muşcatul e senator. Senator al PDL, partidul de la putere care pierde oameni, zilele astea. Senatorul, de la Vîlcea, s-a pornit pe sate, să aducă partidului alţi ţărani, în locul celor de fugiră. La poartă la unul, prins cu o treabă în fundul curţii, cîinele sări şi îl muşcă. De pulpă îl muşcă. Senatorul căzu pe spate, îşi frînsă coloana. Au, au. Ţăranul rămasă şocat, total nepedelizat, cîinele fu mustrat, senatorul intră în spital, ştirea făcu înconjorul Planetei. Io-te, partidul de la putere e în disoluţie, umblă ca mormonii duminica să racoleze muşterii. „Cu toată dhrragostea, thrreaba e îndesată pînă în epiglotă, îi mănîncă cîinii pe la ţahrră!” – cugetă analistul Chireac, lejer scîrbit, la o Antenă.

Senatorul PDL în spital cu pulpa găurită, Opoziţia devine, cu contribuţia cîinelui oltenesc, majoritară în Senat. Antonescu, aţipit cu televizorul deschis, prinde ştirea la un talk-show tîrziu din noapte şi decide, pe loc, să declanşeze revoluţia bunului simţ: „tu’i în gură, acum e fereastra de oportunitate, pe ei, pe mama lor!”. Opoziţia, sculată, unită şi în putere, schimbă preşedintele Senatului, al doilea om în stat, şi-l pune preşedinte pe Şova. Evenimentele se precipită, deputaţii PDL fug la USL, în Parlament minoritatea devine majoritate, Băsescu e suspendat. Şova e preşedintele interimar al României.
Şova neagă, în continuare, Holocaustul, că n-a fost la niciun muzeu, sanchi, a ars-o cu nişte cioroi la un crack prin Harlem. Iranul devine brusc interesat şi îi face o ofertă de nerefuzat. Mossadul e pe fază, află, israelienii întorc rachetele tactice spre mall-ul din Berceni, la Deveselu americanii primesc ordin să-şi scoată prezervativele şi să iubească fără milă prin sat, Bechtel sparge tot asfaltul pe care l-a turnat, România e aproape exclusă din NATO, nici în Ungaria nu mai poţi merge dacă n-ai chemare. Doctorii încep să primească şpagă ţigări BT. Republica Transnistreană îşi revendică teritoriul strămoşesc pînă la linia Caracal-Dăbuleni. Europa e scindată. Chinezii fug acasă cu toate labele de urs pe care le pot duce. Frunzăverde rupe tăcerea la OTV. O babă ţipă în spate la magazinul sătesc: mi-a furat pensia, nenorociţii dracului! Dana Grecu e dusă, în fine, la balamuc.
Şi „un cîine a muşcat un om” nu-i o ştire, ziceţi?

3 comentarii:

  1. No comment! Decit, poate : Ai de pana mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. gluma-i gluma dar...cunosc pe cineva care-ntradevar a muscat un caine.
    si nu orice caine...ci un ciobanesc german al'draku' de rau...
    si nu de oriunde ci chiar de trufa...
    individul chiar are buletin,lucreaza-n libertate iar lumea-l cunoaste drept Costache,Costache Nebunelea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pe un Buldog un chior la muscat la partile moi. Sa vedem si revansa.

    RăspundețiȘtergere