vineri, 6 iulie 2012

Crin preşedinte!

S-a întîmplat să i se împlinească visul taman cînd era mai treaz. Somnic dulce pînă la referendum!

3 comentarii:

  1. Scrie, Alinule, scrie, zbate-te! Nu se poate ca romanii sa inghita o asemenea mizerie! Nu iar! Nu au ajuns atitia zeci de ani de mocirla morala comunista? Copiii nostri stiu prea putin despre ce a fost, dar noi stim. Scrie, te rog, spune-le.

    Spune-le in ce hal au rasturnat scara valorilor comunistii, spune-le cum parintii nostri au fost calcati o viata intreaga in picioare, cum au tras, cum au dus o viata mica si gri, fara sa stie pentru ce si fara nici un orizont, fara sa-si imagineze ca exista si altceva si mai ales ca au dreptul la altceva.

    Spune-le despre cum jumatate din generatia noastra a trebuit sa plece din tara, ca sa poata face ceva cu viata lor, inainte de a fi calcati si ei in picioare si de a imbatrini in nadejdea ca ceva bun poate creste la noi. Cum cei mai curajosi, ca tine, au ramas si se zbat in fiecare zi ca sa traiasca normal.

    Nemernicilor astora care au reusit acum nu trebuie sa li se ierte nimic - pentru ca profita de orice ocazie, cit de mica, sa se agata, sa se catare iar. Sint extrem de vivace, ca ierburile otravitoare. Spune, povesteste despre de-alde ei si despre ce sint in stare.

    Ai de lucru, Alinule.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, ai luat parca cuvintele din sufletul meu. Mare dreptate ai !Acelasi lucru il rog si eu pe Alin si pe toti cei care mai au macar un neuron functional si au trait in aceasta tara in toti acesti ani si in cei de dinainte, si pe toti cei care au plecat din aceasta tara "de bine ce le-a fost".Am trait in comunism, ne amintim si acum cit de frica ne era de a spune ce gindim, ce simtim. Acum nu ne mai este frica si, de asta trebuie sa-i stirpim pe toti cei care vor sa readuca frica in sufletele noastre. Sa nu-i lasam sa repete istoria !

      Ștergere
  2. Am o singura certitudine! Pe 30 sau 31 iulie, indiferent de rezultatul referendumului Somnorila, dupa o lupta agresiva cu cei care se vor chinui sa-l trezeasca, va semna gratierea lui Nastase? De ce:
    - daca pierde, e evident
    - daca castiga, pentru ca ala nu mai rezista la zdup si presiunile vor fi imense.
    P.S. Ceea ce nu vor sa inteleaga romanii si este pacat ca nimeni nu insista pe asta deocamdata in campanie este faptul ca, in realitate, majoritatea parlamentara USl-ista IL SUPUNE DE FAPT PE PRESEDINTE LA UN NOU RAND DE ALEGERI PREZIDENTIALE SI NU LA UN REFERENDUM si asta aproape de sfarsitul mandatului si in plina criza economica care a lovit puternic in nivelul de trai al intregii lumi occidentale. De fapt vom fi un caz unic in istorie: vom avea un presedinte care pentru a-si indeplini cele 2(DOUA) mandate constitutionale a trebuit sa castige 4 (PATRU) randuri de alegeri. Sa-mi spune si mie cineva, daca gaseste, un presedinte (sau prim ministru)care la sfarsitul celui de-al doilea mandat avea 51% incredere, si asta in vremuri economice favorabile, nu dupa 3 ani de criza.
    Pe ce se bazeaza suspendacii: pe efectul care l-a avut criza economica in nivelul de trai al romanilor bugetari, care a condus la o puternica ura fata de presedinte. Acestor romani le sugerez ca inainte de a se duce la vot sa-si raspunda la cateva intrebari:
    1. Cred ca sunt multi in intreaga lume occidentala democratica care o duc acum mai bine ca in 2008? (sa-si intrebe pe tema asta rudele, prietenii, cunoscutii pe care cred ca fiecare ii avem prin Italia, Spania, Germania, SUA, Canada, etc.)
    2. Cum cred ei ca vom aparea noi, ca popor, in ochii lumii civilizate, dupa ce ne-am suspendat de 2 ori presedintele, indiferent cine este el, numai pentru ca la un moment dat din mandatul pe care tot noi i l-am dat la alegeri, nu ne mai place de mutra lui (si asta dupa ce avem antecedente istorice multiple in acest sens, atat cu noi insine, cat si cu aliatii nostrii la un moment dat - cred ca stiti la ce ma refer)
    3. In mai 2010, cand se impuneau evident masuri de austeritate (nu stiu sigur ca cele luate au fost si cele mai bune, dar sigur masuri in acest sens trebuiau luate. In acest sens raspundeti-va si la intrebarea: ce faceti cand vreti sa cumparati paine si tigari si aveti bani doar pentru una? Pe care le cumparati prima data? Si cu celalat ce faceti: renuntati, va imprumutati sau il furati?) PUTEA PRESEDINTELE SA LASE GUVERNUL SA ANUNTE MASURILE DE AUSTERITATE SI EL SA STEA LINISTIT LA COTROCENI si sa caute cucuveaua lui Iliescu si sa "MEDIEZE" INTRE PUTERILE STATULUI asa cum a facut Iliescu? Eu zic ca putea foarte linistit. Credeti ca el nu era constient de efectul in sondaje pe care il va avea anuntul sau? VOI CE ATI FI FACUT IN LOCUL LUI?

    RăspundețiȘtergere