joi, 27 septembrie 2012

Echipa de aur a PNL Hunedoara: foc încrucişat!

Ţara e cu ochii în gura Senzaţionalului. Altceva nu mai există. Locuri de muncă, salarii, sănătate, şcoală, foame, guvernare, dezvoltare, plagiat, Căcărău, Schengen, tentativa de puci, frauda la referendum, fondurile europene, seceta cruntă – toate-s căcaturi, nu mai interesează pe nimeni. Subiectul zilei e DD. Ţine de foame, de sete, de sex, de bubă neagră. Se fac pariuri, se dau SMS-uri la OTV, cu pronosticuri: fie printre dinţii rari ai Domnului Dan vor ieşi, ca din fanta bancomatului, cei 45 de milioane de euro, fie ultima expiraţie a păcăliciului va aduce o miasmă  de migdale, de la capsula cu cianură spartă între gingiile libere de sarcini. Viaţă sau moarte, asta-i intriga de mare succes, fiindcă o pricepe orice bou.

Pentru că poporul e ocupat să se distreze la televizor cu filmul ăsta de doi lei, USL-ul a dat-o dracu de guvernare şi îşi caută de politică, de combinaţii cu candidaţii, de bani de campanie, de cîştigarea alegerilor parlamentare din decembrie.
 
În timpul ăsta, la noi, la Hunedorica, se întîmplă aşa:

În zona Brad, peste 300 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, pentru că lucrările la barajul de acumulare de la Mihăileni au fost stopate. Guvernul Ponta (USL) a tăiat banii pentru investiţii, ca să poată da cinci lei la pensioară. Hai la vot, tataie!
Încă 200 de oameni de la Termocentrala Mintia vor rămîne fără locurile de muncă. Guvernul Ponta (USL) a aprobat, în 12 septembrie, efectuarea concedierilor, ca să poată majora cu un procent alocaţiile pentru mămici. Vino la urne, mami!
Proiectul de la Certej al Deva Gold (800 de locuri de muncă, plus alte 300 în cercetarea adiacentă şi în dezvoltarea economică pe orizontală), a fost stopat. Guvernul Ponta (USL) a denunţat avizul de mediu obţinut de compania minieră, după ce avizul a fost acordat, cu îndeplinirea tuturor criteriilor legale, conform cu legislaţia românească şi europeană, chiar în timpul guvernării USL. Votaţi aici, iubitori de iarbă şi de trîndăvie!
Şi tot aşa.
Cu aceste realizări de ultimă oră în poşetă, Mariana Câmpeanu, Ministrul Muncii, actual deputat de Haţeg (PNL/USL), candidează din nou la iarnă, în colegiul Deva-Hunedoara-Haţeg, pentru un post de senator. Culmea este că Mariana Câmpeanu, această Moş Crăciuniţă de vară-toamnă pentru mămici şi bunici, are şanse maxime să cîştige. Fiindcă pentru milogii cu Antena 3 în casă şi cu un ochi pe Domnul Dan, pomana de la buget, poreclită „protecţie socială”, e mult mai dulce decît banul cinstit, cîştigat prin muncă. Să ne dea, la popor! Şi ăştia-s majoritari. Lucru pe care l-a înţeles şi ministrul socialist, cu jumătate de normă, Mariana Câmpeanu: ministru al Protecţiei Sociale, nicidecum şi al Muncii. Cică membru PNL, partid al liberei iniţiative private şi al pieţei concurenţiale. Fă-mă să rîd! E icoana leninismului, pură, de închinat la ea pe muzică psihedelică de Dana Grecu.
Dar, în galopul de sănătate pentru un mandat de senator, doamna Mariana şi-a mai asigurat un atu major, pentru celălalt segment electoral, al populaţiei active, pe care nu-şi poate permite să-l ignore.
Va conta, în campania electorală, această realitate, faptul că guvernarea PSD-PNL a distrus în judeţul Hunedoara, doar din cele trei exemple date mai sus, peste 1.500 de locuri de muncă?

He-he! La întrebarea asta s-au gîndit şi doamna Mariana, şi Mircea Moloţ, şi Radu Ruşanu. Repet: ca politicieni, oamenii ăştia sînt nişte maşinării bine unse şi foarte eficiente. Aveau nevoie în echipă, ca de aer, de un candidat care să demonstreze, cu dovezi clare, că a contribuit la dezvoltarea comunităţii prin crearea de locuri de muncă. Un om de afaceri serios, de anvergură, de necontestat. Şi au găsit un om cît un Deva Gold: Carmen Hărău, 700 de angajaţi în Hunedoara, afaceri curate în economia reală. Imagine publică ireproşabilă. Realizările doamnei Hărău nu sînt ale PNL-ului, să ne înţelegem. Dar PNL-ul le va închiria puţin, în campana electorală.
Cu doamna Hărău va face echipă doamna Mariana, în Hunedoara, pentru alegerile din decembrie. Mai cîrîie cineva acum că guvernarea USL a distrus atîtea locuri de muncă pe-aici?
Nimeni nu scapă din acest foc încrucişat. Nici asistaţii social, nici populaţia activă. Nici socialişti, nici liberali. Cu toţii la vot, deci, pentru dream-team-ul PNL!
Doamna Hărău, cînd v-au nominalizat drept candidat la deputăţie, din partea PNL (USL), oamenii ăştia nu v-au minţit, v-au spus purul adevăr: în politică nu se fac cadouri. Doar calcule.

4 comentarii:

  1. trist dar adevarat. hai la vot, cu noi, tot pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Molot stie, stie meserieee!!! Securist-nesecurist, hot sau negustor cinstit, omul se pricepe la politica, ii face pe fraierii ceilalti din vorbe!!! Bravo lui!!! Forza Molot!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Hărău este cel mai liberal membru al PNL judeţean. Restul sunt cam căpuşe la banii statului. Baftă, doamnă!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai si amar cu acesti LIBERALI(foarte bogati) din judetul amarastean!!
    Madam Harau, e drept o inovatie buna, pentru a mai spala putzin fetele mucegaite ale "actualilor", tocmai bune de pus la vreun anticariat!!??

    RăspundețiȘtergere