luni, 8 octombrie 2012

Panică printre „marii afacerişti” ai Hunedoarei

Percheziţii în Hunedoara, la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală de 1,8 milioane euro. 11 persoane au fost duse la audieri. Trei dintre oamenii de afaceri percheziţionaţi sunt oameni de afaceri prosperi din judeţul Hunedoara.
Procurorii DIICOT fac, luni dimineaţă, zece percheziţii în judeţul Hunedoara, la locuinţele a 11 persoane şi la firmele controlate de acestea, suspectate de evaziune fiscală şi delapidare, prin care au produs un prejudiciu de 1,8 milioane de euro.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DICOT) - Serviciul Teritorial Alba-Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia, au destructurat un grup infracţional format din 11 persoane suspectate de evaziune fiscală şi delapidare.

Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni comerciale cu produse laminate şi fier vechi şi sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA.

"Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au achiziţionat, prin cesiune, mai multe societăţi comerciale, pe care le-au utilizat pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai mărfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de către liderii grupării, din municipiul Hunedoara" , se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Societăţile intermediare controlate de membrii grupării facturau mărfurile achiziţionate din UE către firmele beneficiare fără calculul legal al TVA datorat bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import, realizând astfel o fraudă de tip "carusel".

În aceasta modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal TVA şi practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor.

Prejudiciul produs de membrii grupării în acest mod a fost estimat la 1.800.000 de euro.

Procurorii şi poliţiştii fac zece percheziţii, la locuinţele membrilor grupării şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţul Hunedoara, urmând ca 11 persoane să fie duse la audieri, la sediul DIICOT.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DGIPI.

Sursa: www.mediafax.ro , www.rtv.net

 PS: era de aşteptat să se întîmple, pentru că, la 31 august, se întîmpla ASTA.

Un comentariu: