sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Concurs cu premii (care nu se dau) - cu UPDATE incredibil!

Întrebarea pentru concurs:
 
Ce formaţiune politică/ alianţă politică ÎNCALCĂ LEGEA electorală în judeţul Hunedoara?
 
Răspundeţi aici (pe toată durata campaniei electorale!), eventual trimiteţi foto/ video la alin.bena@gmail.com
şi cereţi ORICE premiu. Trebuie să vă spun că n-o să vi-l dau, premiul ăla. Nu vă pot minţi, că nu-s politician. Dar veţi avea satisfacţia că i-aţi dat în fapt pe nişte golani care încalcă legea pentru a ajunge să facă ei legi în România .

Dacă locuiţi în Deva, de exemplu, uitaţi-vă pe geam. Oraşul este împestriţat cu afişe, bannere, mashuri, panouri - ale unei alianţe politice. Ei bine, întreg afişajul ÎNCALCĂ LEGEA!
Nu le-am mai făcut poze, că m-am scîrbit. Aştept pozele voastre. M-am scîrbit pentru că nu aveau nevoie să încalce legea ca să cîştige. Dar nu se pot abţine! Asta e scîrbos şi revoltător. Li se rupe de lege.

Ca să vă dau un indiciu:
Potrivit Legii 67/2004 actualizată, publicată în Monitorul Oficial, “Semnele electorale nu pot reproduce sau combina simbolurile naţionale ale statului român, ale altor state, ale Uniunii Europene, ale organismelor internaţionale ori ale cultelor religioase”.

O tanti, un băiat, un Tricolor. Vor lupta pînă la capăt! Li se rupe de lege, cum spuneam, pentru că ei o fac deja.


UPDATE 1, pentru un mucos (vezi comentariile):
Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare
Art. 35 (3) Semnele electorale nu pot reproduce sau combina simbolurile naţionale ale statului român, ale altor state, ale organismelor internaţionale ori ale cultelor religioase.
Art. 39 (7) Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.


UPDATE 2, ca să înţeleagă toată lumea despre ce vorbesc (scuze pentru calitatea imaginii primită de la un contribuabil la Cioară):
 

UPDATE 3: Am avut dreptate! Şi, ce surpriză uriaşă, legea a fost aplicată! (cum e cu mucii, moronule?):

BEJ a dispus ca afișele să fie date jos

Biroul Electoral al Județului (BEJ) Hunedoara a fost sesizat de un reprezentant al ARD privind folosirea culorilor drapelului pe panourile de campanie ale candidaților USL și a dispus sâmbătă îndepărtarea unui număr de 18 materiale publicitare din mai multe zone ale Devei. Decizia a fost comunicată primarului Devei „pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse”. Primarul Devei apare și el pe unele panouri electorale, împreună cu Bogdan Țîmpău și Mariana Câmpeanu, iar culorile drapelului au fost puse fix deasupra capului edilului. După ce a apărut ca „girant” al celor doi candidați USL pe panourile unde sunt folosite culorile drapelului, primarul Petru Mărginean va trebui acum să dea jos materialele publicitare în care și el a pus umărul prin prezență la o ilegalitate.
Citiţi ştirea completă AICI.
Primul premiu care nu se dă merge aşadar la judecătorii din Biroul Electoral Judeţean (felicitări, respect!) şi la Hanne & Ovidiu, care au urmărit subiectul şi au publicat primii decizia BEJ.
Băi, oare chiar se poate să înceteze batjocura şi să domnească legea? În România?


UPDATE 4: M-am bucurat prea devreme. Batjocura continuă. Ăstora chiar li se rupe de lege. Nici nu au de gînd să aplice decizia Biroului Electoral Judeţean şi să dea jos afişele ilegale. Luni dimineaţă, 12 noiembrie, la ora 10:00, situaţia arăta aşa (adică neschimbată şi tot ilegală):
 


 
UPDATE 5: Şcoala de la Barbizon. Au găsit soluţia: dau cu vopsea albă peste banda roşie din drapelul naţional.
 

Au lăsat din Tricolor doar galbenul şi albastrul, că-s candidaţi PNL amîndoi. Ăia de la PSD ar fi consumat mai multă vopsea, că trebuia să acopere două culori din drapel, lăsau numai roşu.

No, asta-i Cioara Vopsită. The real one.
Şi cu asta, CHEIZ CLOUZ, vorba lu poliţistu Şoric.
Sau nu? :
CODUL PENAL AL ROMÂNIEI
TITLUL V
INFRACTIUNI CONTRA AUTORITATII
Art. 236. - Ofensa adusa unor însemne
Orice manifestare prin care se exprima dispret pentru însemnele României se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
2A. Obiectul infracţiunii:
- obiectul juridic special - este reprezentat de relaţiile sociale referitoare la atributul autoritaţii, care implica respect faţa de însemnele României, cât şi faţa de emblemele şi semnele de care se folosesc autoritaţile. Simbolurile naţionale sunt: drapelul, ziua naţionala, imnul naţional, stema ţarii şi sigiliul statului.

So let's rock, baby!

11 comentarii:

  1. Legea alegerilor locale 2012 actualizata, Legea 67/2004
    Legea alegerilor locale 2012 actualizata. Legea 67/2004 actualizată 2012 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

    MAI CAUTA NU TE ARUNCA PRECUM GAINA LA MUCI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi acesta cu mucii, cititorii acestui blog au în general un IQ care-i face să poată ieşi din casă şi să ajungă pînă la autogară întregi şi sănătoşi. Ştiu că aveţi o problemă şi asta vă face nervoşi. Adică aţi avea o problemă într-o ţară în care legea se aplică. Liniştiţi-vă, nu e cazul. Care lege? Oricare lege referitoare la alegeri, de orice fel ar fi ele, valabilă în România. Poate la alegerea preşedintelui de asociaţie de locatari să nu se aplice, dar în rest TOATE legile referitoare la procesul electoral din România asta minunată conţin următoarele paragrafe, într-o formă sau alta:

      1.Semnele electorale nu pot reproduce sau combina simbolurile naţionale ale statului român, ale altor state, ale organismelor internaţionale ori ale cultelor religioase.

      2.Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.

      Deci, amice, şterge-ţi năsucul. Problema de fond rămîne aceeaşi. Dar nu mai fi stresat, că doar n-o să fiţi atît de ghinionişti încît să înceapă aplicarea legii taman cu voi.

      PS: am făcut update la text, cu titlul exact al legii, că poate sînteţi mai mulţi şi nu citesc toţi comentariile de subsol, pe motiv de suprasolicitare neuronală.


      Ștergere
  2. mai...........anonimule sigur esti PNL-ist dupa vocabular

    RăspundețiȘtergere
  3. Stii care-i problema Aline? Nu mucosii si caratorii de sacose prin parlament, ca de la astia nu se mai asteapta nimeni nici macar sa stie carte. Nu, astia sunt asa de indatorati si datori la rusanu, hrebe si altii, incat nu mai fac decat as-i pupe in 3 litere si pe astia si pe interlopii care-i finanteaza. Deci nu astia sunt adevarata noastra problema. Adevarata noastra problema suntara doua, ca sa zic asa. Pe de o parte, lipsa de reactie a justitiei, in litera si spiritul legii, cum ar trebui sa se manifeste pincipala putere in stat. Care, in loc de asta, orbecaie ca o oaie tampa printre reglementari, pupincurism, trafic de influenta si spaga. Toate, tot cu, pentru sau de la politicieni. Ei si pe de alta parte, mai avem presa. Care presa, in orice stat decent, are un statut decent de a patra putere - consacrata - in stat. Ei, aici ne infundam in cea mai dramatica degenerare intamplata cu noi de fata in ultimii 10 ani. Dupa ce pe vremea domniei lui Bombonel, intre 2000 si 2004 (d.Hr.) nimeni n-a putut cracni nimic, ca ala nu admitea nici conceptul de dialog, macar, sa te tii la libertate de exprimare prin presa, dupa ce a-nceput baselul sa se exprime plebeu pe toate canalele de comunicare! Ei si de-atunci, ce face presa? Se prostitueaza, deci exista! Deci traieste si vai de mama celor care nu au bani s-o hraneasca!
    Asa dara, ma indoiesc ca oricate grozavii se vor intampla in tara asta, vor mai fi sesizate ori sanctionate conform legii de catre cineva. Dar daca iti ia vantul de pe balcon chilotii pusi la uscat, sa vezi anchete, organe si presa care sa macine la investigatii si anchete vreo saptamana despre cum s-a intamplat, unde-au ajuns, cum a batut vantul, de ce si cine mai stie despre asta.... Aferim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Aici e mult de discutat. Credeam şi eu ca prostu' că presa nu poate ajunge mai jos decît a ajuns în vremea lui Năstase. Dar după ce a fost siluită atunci, a început s-o facă de bunăvoie, chiar cu voioşie, găsind pînă la urmă marie plaşiere în noua postură, alături de justificările aferente. Şi nu vorbesc despre presa partizană: treaba fiecăruia sub ce flamură defilează, dacă îşi asumă EXPLICIT acest partizanat. Alegi singur de unde îţi iei informaţia, în cunoştinţă de cauză. Acum, însă, se întîmplă una şi-mai-şi: politicienii "hard", de toate culorile, s-au coalizat ca să-şi salveze casta iar presa a reacţionat în consecinţă, adică i-a urmat în marele blat. Şi migrează lumea pe Facebook şi pe bloguri ca să obţină o frîntură, măcar, de informaţie reală. Presa clasică s-a înregimentat iar oamenii obişnuiţi au devenit principalii furnizori de conţinut real. Trăiască netu'!

      Ștergere
    2. Imi place cum si mai ales ce scrieti d-le Alin Bena, chiar daca uneori mesajul e direct, neaos , fara de perdea! Nu pot sa uit una din ultimele emisiuni realizata la A1 Deva in care l-ati avut invitat pe jurnalistul Nistorescu. Cred ca era chiar intr-o zi de sarbatoare pentr breasla d-voastra - Ziua Libertatii Presei. Si tocmai in aceasta zi acest Nistorescu va tinea lectii de servisilm si pupincurism, cum ar trebui sa fiti ca jurnalist si mai ales cum v-ar concedia el pentru ca " nu urmati linia trustului"! Am ramas consternat, pana in acea zi nimeni nu a exprimat public, ceva ce baniam ca exista ! Va felicit ca ati ramas vertical si sunt convins ca nu va fost usor. Traiasca netu'! :)

      Ștergere
    3. Vă mulţumesc, domnule Les, pentru aprecieri. Libertatea costă mult, foarte mult, credeţi-mă. Dar pe cuvîntul meu că merită!

      Ștergere
  4. mai greu e sa scoti informatiile din capul subliminalului votant

    RăspundețiȘtergere
  5. Maine, 14.11. 2012, reprezentanti ai grupului de intiativa CIVITAS Deva vor duce la BEJ o sesizare cu privire la incalcarea legii 35/2008, referitoare la afisajul electoral, conform careia este admis doar un singur afis pe panou sau tub! Aici intra USL, ARD, PPDD si UDMR, si impotriva tuturor acestora vom face plangere , solicitand depistarea si pedepsirea celor vinovati! Asa s-au invatat de spala bani frumosi in campanie prin nenumaratele afise electorale aplicate ilegal!
    https://www.facebook.com/groups/342625752499502/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. De ce nu faceti sesizari cu privire la folosirea insemnelor nationale pe panouri si afise publicitare? Va limitati doar la ce este mai putin important. Insemnele nationale(tricolorul)poate induce ideea ca acea formatiune politica reprezinta Romania si acest fapt este mult mai periculos(fals, nociv,mincinos,etc) decat banalul nr. de afise ( 2 la scoala de fete, 3 la prefectura, 4 la Consiliul Judetean, etc). Daca tot faceti o treab, faceti-o ca lumea!

      Ștergere
  6. Traim in Romania(vorba unui incult)si infractori de drept comun , ne zimbesc pentru voturi!!
    Mai nasol este , sa vedem cine va aplica masurile stabilite de BEJ, atita timp cit "impricinatul" adica primarul e si el parte in proces???

    RăspundețiȘtergere