miercuri, 21 noiembrie 2012

O ştire plictisitoare ca dracu

Comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, a transmis către premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, o scrisoare prin care îşi exprimă preocuparile sale profunde faţă de modul în care au fost selectaţi, recent, de catre Parlament, membrii Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
"A fost adus în atenţia mea faptul că procesul de numire a membrilor Comitetului de Reglementare al ANRE ar fi fost realizat într-un mod netransparent şi necompetitiv", se arată în scrisoarea comisarului, datată 5 noiembrie 2012.

Potrivit scrisorii, fără un arbitru independent, nu se va putea realiza deschiderea pieţei energiei, iar România nu îşi va putea juca pe deplin rolul într-o piaţă competitivă şi bine integrata în UE.

Băi omule, o ştire plictisitoare ca dracu!
Ce am eu, consumator de curent de la priză şi de ulei Bunica de la butic, ce treabă am eu cu ANRE, cu Otker ăla, ce? La ce-i bun, maică, se dă găleţi, tigăi, pui congelaţi sau ce?

Să rescriem ştirea, deci:

Comisarul european pentru energie îi acuză pe Mircea Moloţ, Dan Radu Ruşanu şi alţi combinatori din USL că au sacrificat interesul major al României pentru şmenozelile lor politice. Şmenozelile de la Hunedoara, în cazul lui Moloţ şi Ruşanu.

Du-te, mă, chiar?
Da, mă!

Singurul candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 7 Hunedoara care i-ar fi putut crea probleme doamnei Carmen Hărău (USL) ar fi fost Gheorghe Barbu. Fost ministru al Muncii, fost preşedinte de Consiliu Judeţean, secretar general al Camerei Deputaţilor, un apropiat al preşedintelui Băsescu, Gheorghe Barbu (ARD) s-ar fi luptat pe bune (şi cu oarece şanse) cu doamna Carmen Hărău (USL).
Ca să elimine acest risc, combinatorii USL din judeţ au intrat în acţiune. Un post călduţ şi foarte-foarte bine plătit pentru domnul Barbu în comitetul de reglementare ANRE, e bine aşa? Nu te doare capul, treci peste stresul de campanie electorală, n-ai cheltuieli, n-ai riscuri şi sîntem şi noi mulţumiţi că am netezit calea candidatei noastre, mai bine ne dă nouă banii de campanie. Facem treaba, Gelule? Facem, Mircea, facem, Excelenţă! Sărumîna chiar!

Şi aşa, Gheorghe Barbu, un politician valoros, altfel, dar nula na nula în domeniul energiei, precum un alt ilustru predecesor în domeniu, provenit din aceeaşi zonă politică şi judeţ, nuclearul Pompiliu Budulan, va reglementa piaţa energetică a României. La fel de competenţi sînt cei mai mulţi membri numiţi pe bază de tîrguieli politice în comitetul cu pricina. De-aia s-a ofticat comisarul Otker ăla, şi pe bună dreptate. Sîntem de rîsul lumii şi de îngrijorarea UE. De-aia, amărîto din căminul de nefamilişti, o să te ardă mai mult la bănuţi cînd o să bagi bolţarul cu nichelină în priză ca să faci o zamă de curechi şi să nu le mai curgă mucii de frig la copii. Că s-au tocmit şi au căzut la învoială nişte şmecheri. Nişte domni.
Doamna Hărău, aţi face bine să cîştigaţi postul de deputat. Altfel, la ce bun că au dat-o dreacu de ţară şi de piaţă energetică?

13 comentarii:

  1. Domnule Bena, as fi curios sa aflu parerea dumneavoastra despre posibilitatea in care D-l Harabagiu o bate-o la....puncte pe Doamna Ministru! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Despre victoria la puncte a domnului Harabagiu în lupta cu Doamna Ministru nu ştiu să zic, să nu vă supăraţi. Dar în caz că, aş aştepta total relaxat data de 21 decembrie, cu un vin bun şi o cohibă-n bot şi musai cu un coif de ziar pe cap, să nu mă pălească meteoritul ăla direct în chelie.

      Ștergere
    2. pai nu trece meteoritul de acoperis, domnule, ca e TARE acoperisul!!!
      P.S. vezi reclama radio, la acoperisuri..... :)

      Ștergere
  3. Stai putin, Aline!
    Trebuie sa-l castige?
    Eu intelesesem din toate cele ca deja I S-A DAT. Deputatia, zic.
    Si s-au depus si se depun toate eforturile "combinate" pentru asta.
    Plata fu integrala sau e fifty - fifty, before - after? Tu ce stii?
    Parcimonios
    P.S. Don't forget: Dumnezeu nu bate cu bata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adicatelea, sa-nteleg si io ca nadejdea ta in viitorul acestei tari sta in tanti Harau? Adicatelea tot ai lui Rusanu, Molot etc., doar ca altii decat ai votati, se pricep si la energie? Nu te contrazici pe nicaieri, tu, asa, nitel? Da is de acord cu antescriitoriu: Dumnezeu nu culca-te!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, chiar trebuie să ţi se explice poanta la bancuri, în general? Nu era nicio nădejde din partea mea, era o amară ironie, amice.

      Ștergere
  5. Prieteni, va garanteaza baiatul ca pe sus numitii Molot, Rusanu si Barbu, firi inraite in mizeriile politicii, ii doare in cot de tanti Harau. Fiindca o cunosc, ma umfla rasu' cand ma gandesc ca s-ar putea ca ei sa aiba o surpriza cand tanti o sa le sufle-n ciorba si-o sa-i picteze ca la Nufaru' fiindca tanti asta chiar o sa se bata pentru Hunedoara, asa cum declara. Astept momentul cand Molot, Rusanu, Campeanu si compania o vor lasa cu dosu-n balta si o sa vedeti apoi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asta va fi interesant tare. Pentru ca, celor care ar trebi s-o sustina pe tanti Harau, din USL, vreau sa spun, li se chiar rupe daca ea va castiga ori ba. Tov. Rusanu merge la sigur pe Hateg, tusa Mariana idem la senat etc. Problema USLului bastinas e la Deva. Sacrifica Hunedoara bucuros, oricui, numai sa nu castige Mirciulica la Deva. Ca ceva-ceva tot vor pierde si ei, conform algortimului prestabilit. Si-atunci Hunedoara, lasata la voia-ntamplarii e tocmai convenabila. Ca doar aici il au oricum, pe viitorul fost PDList Arion, nu?

      Ștergere
    2. Nu, nu e deloc aşa, nu li se rupe deloc de Hunedoara! Practic, Moloţ şi Ruşanu s-au încăierat cu PSD-ii, prin păpurişurile Deltei, ca să pună mîna pe colegiul Hunedoara pentru PNL. Pe bune, a fost bătălie acolo, cu sînge, fluide şi rimel! De ce atîta înverşunare pentru minunatul municipiu? Vă voi explica, într-un editorial care ştiu ce titlu va avea ("Frontul din spatele frontului") dar din care îmi lipsesc cîteva confirmări. Revin. Nu le este deloc indiferent dacă doamna Hărău cîştigă ori ba. Domnii şi-au pus gîţii pe butuc pentru dumneaei, acolo nu există altă variantă decît victoria doamnei Hărău. Mai degrabă la Deva sînt resemnaţi cu victoria lui Mircia. Mă rog, după atîţia ani de tăbăceală, au învăţat să-şi excludă sentimentele din ecuaţie, aşa că n-o să se spînzure nici Moloţ, nici Ruşanu, vă asigur.
      Viitorul fost PDL-ist Arion? He-he, aici e un chichirez foarte fain (în termeni balcanici). Răspunsul e NU. Altu-i planul domnului profesor - care-i tata lor, by the way.
      Revin.

      Ștergere
  6. Aline, ai ramas PDL-ist din convingere sau pentru ca ceilalti nu te-au bagat in seama? Sincer, eu am tot asteptat sa aflu ca esti seful de campanie al d-nei Harau, dupa actele de reverenta pe care le-ai facut. Nu te-o fi bagat in seama si acum iti pregatesti scuipaturile? Ne jignesti inteligenta daca incerci sa ne convingi ca pe Rusanu si pe Molot ii doare soarta lui Harau suficient cat sa intre in negocieri cu Barbu, mai ales ca o cunosc destul de bine sa stiu ca nu le pica de la ea nici bani de-o cafea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eşti pe dinafară de subiect. Şi de bun-simţ, apropo. Probabil că în lumea din care vii, dacă nu ţi se dă o monedă pentru spălat parbrizul, scuipi pe geam. Uneori scuipi şi pe sticla televizorului, dinăuntru înspre afară. Aici e o altă lume care comentează, du-te, deci, nu mai pierde timpul. Fixurile pe care le ai cu PDL-ismul meu şi cu şefia de campanie a doamnei Hărău ştiu exact de unde vin, băiete. Dar ăstea le discutăm direct, dacă te ţine, n-are rost să plictisim lumea cu tembelismele tale.
      Scuze, doamnelor şi domnilor, pentru acest intermezzo de viaţă!

      Ștergere
    2. Anonime de la 18:21 si 17:05, perfect de acord cu tine, te cred pa cuvant, ca prea o zici cu foc.
      Da de ce te agiti asa? Nime' n-o zis c-o sa dea de la dansa!
      O sa dea de la noi (including you), fraiere! Ca pe la Calan nu cred ca-i suficient pamant de mutat de colo - colo pe cca. 10 mil. euroi!
      Parcimonios
      P.S. Ete cum de la chestiuni de energetica se ajunsa la ...cinegetica!

      Ștergere