joi, 2 iunie 2011

CANDIDEZ !

Îmi scrie o doamnă, azi:
Daniela Dinulet: constat ca in politica hunedoreana se invart aceleasi nume, prafuite in ultimii 10 ani....iar ce apare nou mie, potential votant, neimplicat in viata de (vreun) partid, nu-mi spune nimic. ma indoiesc ca aceasta lista de candidati (la cj ma refer, doar acolo as putea vota eu) m-ar scoate din casa in ziua votarii. poate doar sa ma duc la iarba verde :)
Şi mare dreptate are. De ce nu se înghesuie şi ceva prospătură să ajungă la Primărie, la Consiliul Judeţean? Toţi stau şi cîrtesc de pe margine, dar unul nu s-ar băga la bătaie, să facă el mai bine.  Ăla: du-te tu, ălalalt: ba du-te tu! De-aia rămîn tot prăfuiţii să ne conducă. Ştiţi ceva? M-am hotărît. Candidez eu! La Primăria Deva. Am şi schiţa programului economico-social de guvernat oraşul,
 în 11 puncte, pentru următorii 4 ani:
1.   Comisioanele percepute (şpaga) pentru avize, autorizaţii, încredinţări directe, licitaţii  trucate etc. se vor reduce cu 15% şi vor fi indexate în raport cu inflaţia.
2.   Tinerii căsătoriţi, şomeri, cu dizabilităţi fizice, cu vîrsta sub 23 de ani şi cu cel puţin trei copii în întreţinere, care doresc să deschidă o afacere în Deva, vor plăti un comision redus, de doar 10%.
3.   Afacerile cu cîinii vagabonzi şi cu panourile publicitare din oraş vor fi împărţite în mod egal viceprimarilor, ca să nu se mai gelozească între ei de la bani.
4.   Nu voi distruge gardul viu din oraş ca să-l înlocuiesc cu tuia cumpărată de la florăria soţiei mele.  Nevasta nefiind florăreasă ci geolog, voi înlocui toate pietrele din oraş cu frumoase şi scumpe bucăţi de andezit, cumpărate de Primărie de la buticul pe care şi-l va deschide special în acest scop.
5.   Voi achita comisionul restant secretarei de stat de la Ministerul Culturii, ca să dea avizele de reîncepere a restaurării la Cetatea Devei.
6.   Voi face un AquaLand şi mai mare, cu apă caldă, în care să încapă toţi devenii care nu se pot spăla acasă, din cauza datoriilor pe care le voi avea la Termocentrala Mintia.
7.   Ca să nu mai zică consilierii locali că nu m-au văzut cu lunile, îi voi lua cu mine în toate excursiile peste hotare, din China pînă în Brazilia.
8.   Petrecerea pe bani publici dedicată omagierii Mele de ziua Mea de naştere, nefiind în luna mai, ca a actualului, ci în decembrie, voi înlocui micii şi berea date poporului cu vin fiert şi sarmale calde – luate tot de la Cantina Săracilor, ca şi-acum.
9.   Voi pune şi mai multe statui în oraş, în special Manneken-pişi chinezeşti, care să dea jeturi lungi  în capul trecătorilor, să simtă tot contribuabilul pe ce i-au fost cheltuiţi, cu folos, banii daţi la buget.
10. Voi face chiar un Manneken-pis gigantic, cu jetul viguros îndreptat spre intrarea în Consiliul Judeţean, în scopul declarat de a atrage turişti în oraş.
11. Îmi voi face semestrial un control psihiatric şi voi face publice rezultatele.

Am şi variante de sloganuri pentru campanie:
NU E PEŞTE CA MURENA / NICI PRIMAR CA ALIN BENA





Mai Bine cu Bena! (cu varianta Mai Bine cu Mine)
Fi-va Deva ca Albena / Cu primarul Alin Bena
Vă aştept să contribuiţi la programul meu economico-social, să propuneţi noi sloganuri de campanie şi, desigur, să mă votaţi!

Un om tare pentru un oraş mare: Alin Bena Primar!

7 comentarii:

  1. Nu stiu daca e o idee foarte rea. Astept reactiile de pe piata. O sa fie interesanta agitatia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Bena , de ce nu continuati prezentarea si comentarea ( impreuna cu colega d-voastra Monalise Hihn ) a sondajului CCSB si pentru Municipiul Hunedoara , asa cum ati lasat sa se inteleaga la emisiunea de ieri ? Eram chiar curiosi , dupa ce d-ra Monalise ne PROROCEA un nou mandat pentru primarul Hada .... Este oare o prima dovada de incoerenta din partea dumneavoastra ? Ar fi pacat ....

    RăspundețiȘtergere
  3. EU sunt deacord cu platforma propusa de tine si te votez negresit! ... da mie ce imi dai?

    RăspundețiȘtergere
  4. La manneken-pissi ma bag si io cu jetu. Da a meu are senzor, numa la nemernici porneste. Da si cand porneste , nu se mai opreste.

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar asa,te votam dar noua ce ne iese la afacere?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ar fi Deva precum Viena,
    Cu Primarul Alin Bena !

    Ca sa ofticam Hiena,
    Il votam pe Alin Bena !

    Urla Mircea ca sirena :
    Nu-l votati pe Alin Bena !!!

    RăspundețiȘtergere