marți, 14 august 2012

„Mal jocul! Refaceţi cărţile!” – noul plan al USL

Planul a fost clocit sub aripa PNL şi a fost lăsat să se scurgă în tigaie de către cloşca cu ouă de aur din combinatorica liberală, personaj cu oareşce tangenţe cu judeţul Hunedoara (asta e ca bîrfele din Mesagerul: într-o reşedinţă de judeţ de la poalele unei cetăţi...).

Sub pretextul unei "rezolvări politice legitime şi democratice", soluţia este extrem de parşivă iar planul USL are cel puţin trei slăbiciuni legislative majore – cu care se vor delecta juriştii. Dar ce nu este posibil cînd disperarea şi instinctul de supravieţuire (în libertate) ale protagoniştilor prevalează asupra futilelor piruete din baletul democratic?

Deci: CCR nu va mai da verdictul de „valid” sau „invalid”, ci va declara că referendumul este „nul de drept”, invocînd neclarităţi în privinţa bazei de raportare, vicierea rezultatului votului prin fraudare etc.
În paralel, juriştii şi propagandiştii USL se vor strădui să demonstreze că acest verdict reinstaurează situaţia juridică de dinainte de referendumul declarat „nul”, adică preşedintele Traian Băsescu - suspendat de Parlament şi Crin Antonescu - preşedinte interimar. Vă veţi delecta în următoarele zile cu talk-show-uri nesfîrşite pe acest subiect! Apogeul sofismelor pentru Epiglotă, Gîdea, Ciuvică, Drăgoteasca & co.
Legea impune organizarea unui referendum, în termen de 30 de zile de la suspendarea Preşedintelui. Termenul imperativ,  în acest caz, ar decurge de la data verdictului CCR, care readuce Preşedintele în situaţia de suspendat. Invocînd raţiuni de buget (aceleaşi pe care PDL le invoca pentru comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare), USL va face efortul suprem pentru a comasa alegerile parlamentare cu noul referendum.
Aşa încît alegerile parlamentare vor fi devansate şi românii vor fi chemaţi la urne cel mai probabil la începutul lunii octombrie, pentru a alege atît parlamentarii cît şi pentru a-şi da votul pentru sau împotriva demiterii Preşedintelui Traian Băsescu, la noul referendum.
PDL şi Traian Băsescu se vor vedea, astfel, în imposibilitatea de a mai folosi principala armă anti-demitere, şi anume boicotarea referendumului, pentru că va trebui să-şi îndemne simpatizanţii la vot.
Surprinzător, planul poate avea acceptul Statelor Unite, care au pus accentul pe „legitimitatea democratică” a soluţiei politice. Şi ce-i mai democratic decît o soluţie solomonică? Avînd în plus şi avantajul că previne mişcările de stradă cu care ameninţă tot felul de idioţi şi păstrează ordinea socială, chiar fragilă, într-o zonă strategică împortantă? Plus că un nou referendum va avea "legitimitatea democratică" dată de listele electorale actualizate şi de participarea masivă la vot.
Deci „mal jocul, refaceţi cărţile!” şi  haideţi din nou la referendum!
Un produs © PNL. Cu oareşce şanse de reuşită, căci aici e ţara mea, România, colţ cu Congo.

25 de comentarii:

  1. Martoagele istoriei

    http://xdangels.com/martoagele-istoriei/

    RăspundețiȘtergere
  2. Armasarul alb al politicii romanesti

    http://xdangels.com/armasarul-alb-al-politicii-romanesti/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dacule, eşti sympa, dar două spam-uri pe azi cre' c-ar fi suficiente, nu?

      Ștergere
    2. Salut !Imi cer scuze ,uneori mai intrec limita !
      In privinta articolului ,ai mare dreptate ,cam asta viseaza unii...

      Ștergere
    3. Ca sa vezi ca nu am venit cu mana goala ,ti-am facut un backlink la mine ,tot mi-a dat google pr 1 saptamana trecuta(atit se poate in 3 luni !) :

      xdangels.com/martoagele-istoriei/#comment-467.Poate intr-o buna zi vei avea nevoie de el !Mersi !

      Ștergere
  3. Auzi prietene, sa dai in bobi te-ai gandit? Ca observ c-ai avea ceva abilitati de clarviziune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca va inselati, de data asta. Nu cred ca CCR poate declara referendumul NUL, deoarece aceasta optiune nu exista in lege, facandu-se referire doar la VALABILITATEA Referendumului. Textele aplicabile sunt din
    1. Constititie: Art .146, lit i) veghează la respectarea procedurii pentru organizarea si desfăsurarea referendumului si confirmă rezultatele acestuia;
    2. LEGEA Nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale CAPITOLUL III Competenţa Curţii Constituţionale
    Sectiunea 12 Exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia
    Art.46. - (1) Curtea Constituţională veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
    (2) Pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor alin.(1), Curtea Constituţională poate cere informaţii de la autorităţile publice.
    (3) Biroul Electoral Central este obligat să prezinte, la solicitarea Curţii Constituţionale, informări asupra fazelor şi operaţiunilor de desfăşurare a referendumului.
    Art.47. - (1) Plenul Curţii Constituţionale decide cu o majoritate de două treimi asupra VALABILITATII referendumului.
    (2) Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia.
    (3) Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curţii Constituţionale se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.
    Desi ultimile stiri din presa ar fi ca s-ar putea interpreta ca doar pentru VALABILITATE ar fi nevoie de majoritatea de 2/3 si s-ar putea lua hotararea de NEVALABILITATE cu un scor de 5-4, nu cred ca se poate asta, pronuntarea implicand un raspuns la intrebarea: E valabil (valid) referendumul?, cu raspunsul DA sau NU
    Avem 3 posibilitati:
    1. CCR va decide ca va lua hotararea in 31 aug
    2. CCR va decide ca nu se pot pronunta si va lasa problema la hotararea Parlamentului.
    3. Va declara invalid Referendumul
    Atentie la faptul ca, inainte de publicare in MO, Hotararea se comunica Parlamentului, in sedinta comuna a camerelor (Oare cine stabileste cand se intampla asta? Oare nu tot Parlamentul?)
    Varianta a 4-a ca va declara valid Referendumul nu cred ca este plauzibila avand in vedere ca scorul este 5-4 pentru invalidare (desi asta ar fi singura solutie pentru o tara cu oameni normali la cap in institutiile sale)
    Ce presupun ca se va intampla:
    Intr-o forma sau alta, Referendumul va fi repetat, odata sau nu cu alegerile parlamentare (asta depinde mult de ce a decis PSD, daca va tine sau nu cont de semnalele externe sau daca UE si USA au decis ca nu are rost sa incerce sa convinga prostul)
    Pana atunci insa se pot intampla multe: 1. se va proba clar ca cetatenii din listele electorale sunt cei cu drept de vot (cetateni romani majori),chiar daca au domiciliul in strainatate (CRDS) si care acum nu sunt prinsi in liste permanente, deci cvorumul va creste
    2. poate se vor solda cazurile de frauda cu ceva dosare penale si va mai diminua numarul celor dispusi sa voteze dublu, asa..pe persoana fizica:))
    DE CE SUSTINETI CA, DACA REFERENDUMUL VA FI CONCOMITENT CU PARLAMENTARELE, VOM AVEA O PREZENTA MASIVA LA VOT SI ACESTA VA FI VALID?
    SE VA PUTEA SI ATUNCI BOICOTA REFERENDUMUL, deoarece, legal, vor trebui organizate doua Birouri Electorale cu sectii de votare diferite, asa ca intr-una vom intra si in alta nu. Nimeni nu ne va putea obliga ca, pentru a putea vota la parlamentare sa votam si la referendum si mesajul de boicot va putea fi transmis si mai clar, astfel incat o mare parte din cei cca. 900.000 de votanti NU sa devina si ei absenteisti.
    PS. Oare idiotii aia de la CCR considera ca "vegherea" la buna desfasurare a unei actiuni se face postfactum?
    PPS. Oare perioada de suspendare a presedintelui trebuie considerata ca facand parte din mandatul de 5 ani? Eu cred ca nu, prin mandat intelegandu-se perioda in care persoana X isi exercita atributiile date de acel mandat.
    Parcimonios

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris de la bun început că planul are 3 slăbiciuni majore din punct de vedere legal, lucru pe care l-aţi sesizat şi argumentat. Ei bine, toate aceste derapaje de la litera legii şi toate forţările, pînă la limită, ale oricărei norme de drept, îşi găsesc o halucinantă rezolvare tot într-un text de lege:
      Art. 3 din Hotărârea 34/2012 a Parlamentului privind stabilirea obiectului şi a datei Referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României prevede că în situaţia în care CCR va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile legii, Parlamentul va luat act de aceasta şi va hotărî asupra procedurii de urmat.
      Acelaşi Parlament care, prin majoritatea sa, a decis suspendarea preşedintelui, fără o argumentaţie plauzibilă pentru acuzaţia de „grave încălcări ale Constituţiei”, va hotărî ce se va întîmpla după.
      Ce credeţi, care va fi CALEA LUMINOASĂ de urmat, trasată de aceşti Guzmani majoritari ai Parlamentului României?
      Legea? Dacă necesită ajustări, inclusiv aplicarea retroactivă (!), se rezolvă, tot prin votul majorităţii, în acelaşi for suprem al Poporului Suveran, cum zise CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, ARTICOLUL 61:
      (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.
      Unica. Unique!
      PS: CCR a decis că va lua hotărîrea finală pe 21 august. Într-o săptămînă se mai polizează, pe la colţuri, planul organizării unui nou referendum. Merge şi la pilă, că ţara-i bine otevizată şi antenizată şi-i tot majoritară, mînce-o tata!
      PPS: Dacă perioada de suspendare i se scade preşedintelui Băsescu din mandatul constituţional de 5 ani, am putea organiza, cîndva, alegeri pentru bucăţica restantă, cu cîştigător impus Traian Băsescu (un singur nume pe buletinul de vot), că nu ne batem joc de Constituţie şi de democraţie, doamnelor!

      Ștergere
  5. Sper ca nu chiar SENDERO LUMINOSO.
    In comentariul meu este o eroare. In cazul organizarii simultane a unui referendum cu alt tip de alegeri Birourile electorale si sectiile de votare NU sunt separate, asa cum sustineam eu. Ele sunt comune, asa s-a modificat Legea 3/2000 privind referendumul, prin OUG 103/2009 din 30 sept 2009, prin introducerea unui articol suplimentar, art 15^1. (oare cine era prim-ministru atunci?:))) Nu ar fi cazul sa i se reaminteasca chestia cu ce-s face omu cu mana lui....Asta este inca o dovada ca toti politicienii romani isi scriu legile dupa cum le dicteaza interesul de moment)
    Ce e clar dupa deciziile Curtii Constitutionale de astazi?
    1. Ca impune Guvernului sa includa in listele electorale permanente (atentie, listele electorale permanente difera de la un tip de alegeri la altele, cele pentru referendumul de demitere a presedintelui fiind aceleasi cu cele de la alegerea acestuia, conform deciziei CCR) toti cetatenii romani cu varsta de peste 18 ani, adica si cetatenii romani cu domiciliu in strainatate (CRDS), la care datele sunt extrem de precise la autoritatile centrale (adica vreo 400000), asa ca cvorumul va creste - desi si aici vom asista la tot felul de exercitii de contorsiune a logicii din partea avocatilor;
    2. Ca da posibilitatea Guvernului sa corecteze listele, adica sa ii scoata de pe liste pe: a) cei decedati; b)debililor si alienatilor mintali, dar nu asa la aprecierea lor, ci numai a celor pusi sub interdictie; c)persoanele cu condamnari definitive la pierderea drepturilor electorale.
    Adio cu scoaterea celor cca. 2 mil. aflate la munca (resedinta si domiciliul se stabilesc doar la solicitarea persoanei in cauza) Aici sigur se vor gasi erori, scoaterea acestora din liste trebuia facuta de catre primari, dupa ce primesc de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor din cadrul MAI (asta inainte de fiecare tip de alegeri) o lista electorala, sa zicem preliminara.
    Rezultat: cred ca cei de la 1) sunt mai multi decat cei de la 2) asa ca nr. celor inscrisi in liste va creste si cvorumul va fi sai mai "neatins"
    Ce cred: ca pe 21 aug ii va veni mintea cea de pe urma cel putin unuia dintre cei 4 judecatori "validisti" de la CCR, asa ca HOTARAREA CCR VA FI DE INVALIDARE A REFERENDUMULUI (nu stiu daca va contine si concluzia ca presedintele revine in functie, cred ca nu) asa ca ... tot la calea de urmat a Parlamentului.
    Totusi, INDRAZNESC SA SPUN CA SE VA TERMINA CU REVENIREA PRESEDINTELUI LA COTROCENI. De-abia atunci va incepe...adevarata distractie!
    CONCLUZIE: In Romania legile sunt facute doar pentru breasla celor dintre care 100 de inecati pe fundul oceanului ar fi doar ...un bun inceput si pentru interesul de moment a majoritatii politice din Parlament.
    Daca va fi sa organizam un alt referendum se pune ACUT problema de a vedea cum putem vota la Parlamentare fara a vota si la Referendum, fiindca asta clar este o incalcare a drepturilor cetatenesti, care spun ca votul este un drept si nu o obligatie). Cred ca asta e treaba PDL-ului, dar banuiesc ca si astia sunt in concedii. Apropo, stiti sa fi facut ceva astia organizat si concertat in toata tara dupa referendum pentru a contracara obsesia Guvernului de a reactualiza listele sau macar pentru a avea un minim control in a nu se produce falsuri in aceasta operatie sau deviza este: las' c-o scoate Basescu la capat si pentru noi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cîte ştiu, PDL-ul nu a avut nicio recomandare oficială, adresată primarilor PDL, în legătură cu reactualizarea listelor. Şi cred că a procedat corect. Nu era cazul să interfereze cu această cacofonie polifonică a ultimelor zile, pentru că i s-ar fi pus în cîrcă o parte din vinovăţia pentru o situaţie pe care nu a provocat-o. Aventurierii politici care au generat acest căcat sînt singurii care trebuie s-o scoată la capăt. Şi să răspundă. Acum sînt vedete, primadone în lumina reflectoarelor. Enjoy the show!

      Ștergere
    2. Domnule Parcimonios si Aline, va multumesc pentru dialogul high-level, o adevarata gura de aer intr-o asemenea uscaciune si seceta (de normalitate).

      Ștergere
  6. Mai jos gasiti istoria unui fost presedinte interimar !

    http://xdangels.com/pana-moare/

    RăspundețiȘtergere
  7. Right away I am ready to do my breakfast, afterward
    having my breakfast coming over again to read other news.
    Have a look at my web page ... hcg diet for men results

    RăspundețiȘtergere
  8. I was curious if you ever considered changing the structure of your site?
    Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you
    could a little more in the way of content so people could
    connect with it better. Youve got an awful lot
    of text for only having one or 2 pictures. Maybe you could space it out better?
    my site: Visual Impact Muscle Building Review

    RăspundețiȘtergere
  9. I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch is attractive, your authored material stylish.
    nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering
    the following. unwell unquestionably come further formerly again as exactly the
    same nearly a lot often inside case you shield this hike.
    My web-site ; Upper James Manor - Greg Iacomo

    RăspundețiȘtergere
  10. If some one wants expert view concerning blogging and site-building afterward i
    advise him/her to go to see this weblog, Keep up the good work.
    Feel free to surf my webpage Best Ways to Become a Millionaire

    RăspundețiȘtergere
  11. When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox
    and now each time a comment is added I get several e-mails
    with the same comment. Is there any way you can remove me from that service?
    Appreciate it!

    Review my web-site ... FDA approved diet and appetite suppressors in Miami

    RăspundețiȘtergere
  12. I'm excited to discover this great site. I want to to thank you for your time for this fantastic read!! I definitely enjoyed every little bit of it and I have you book marked to check out new things on your blog.

    Here is my weblog ... bench press

    RăspundețiȘtergere
  13. It's really a nice and useful piece of info. I'm happy that you shared this
    helpful information with us. Please keep us up to date like
    this. Thanks for sharing.

    my weblog: Check This Site

    RăspundețiȘtergere
  14. Hi i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this piece of writing i
    thought i could also create comment due to this sensible paragraph.


    My web page ... sex porn free videos

    RăspundețiȘtergere
  15. Great items from you, man. I have take into account your
    stuff prior to and you're just extremely magnificent. I actually like what you have bought right here, really like what you're
    saying and the way in which by which you say it. You are
    making it enjoyable and you still take care
    of to stay it sensible. I can't wait to read far more from you. That is actually a great web site.

    My homepage - http://sexygirlchat.net/

    RăspundețiȘtergere
  16. You can certainly see your expertise in the work you write.
    The sector hopes for even more passionate writers like you
    who aren't afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

    Here is my web page; massage happy ending new york

    RăspundețiȘtergere
  17. Lend your car to a friend one morning and tell them not to bring it back till the end of
    the day. A driver is on his or her own to pay for the
    medical bills and damage to his or her car after an accident unless he or she has additional coverage.
    The third party policy is required to drive legally on the roads.


    My weblog car insurance

    RăspundețiȘtergere