miercuri, 29 iunie 2011

Ejacularea precoce la aleşii locali

Declaraţia
"Nu poţi să conduci organizaţia de Bucureşti decît dacă poţi şi dacă eşti bun, că altfel te ejaculează. Te ejaculează..., adică... te ejectează...". (Marean Vanghelie, op. cit.).
O altă declaraţie
"Nu poţi să conduci organizaţia Hunedoara decît dacă poţi şi dacă eşti bun, că altfel te ejaculează. Te ejaculează..., adică... te ejectează...". (Mircia Muntean, reflecţii nerostite).
Doi băeţi ejaculeţi
Dacă ADN-ul spune că nu-s fraţi, atunci proba ADN trebuie abandonată definitiv la groapa de gunoi a istoriei, ca irelevantă. Marean Vanghelie şi Mircia Muntean. Foarte fraţi. Foarte populari, adică gata să se pupe pe gură cu orice cap statistic de locuitor, de la chivuţă pînă la învăţătoarea pensionară, de la coafeză pînă la doamna judecător. Adulaţi de liceeni, căci reprezintă modelul ideal de succes fără şcoală. Nepreţuiţi pentru caracuda şmenarilor locali, deoarece ştiu cum se mînăreşte o licitaţie, fie ea pentru borduri sau transportul în comun şi nu desconsideră niciodată banul, chiar mărunt. Preţuiţi de colegii de partid, fiindcă sînt aspiratoare de voturi pentru toată haita. Sculători în picioare de săli arhipline, animatori neîntrecuţi de gigantice partuze populare.
Dar, cum ar zice filosoful (şi o ştiu şi fotbaliştii) - există timpul încîntării şi timpul ejaculării. Pe amîndoi, partidele lor i-au ejaculat, adică... i-au ejectat. Nu importă de ce. Pe Mircia de tot, Marean e încă în prag, agăţat de tocul uşii.
Ejectarea precoce
Mult prea devreme, mult prea devreme. Pînă la anul e vreme căcălău de încîntări multiple, sub alte flamuri.
N-arunci scule clasa A+
Ăştia doi îs scule de-alea, polizoare unghiulare. Dacă le arunci, fie eşti fraier, fie eşti fraier, fie ai o aplecare pentru lucrul manual. Modelul ăsta de sculă e cel mai performant în politică, cel mai eficient la prostit poporul, deci la făcut politică. Cînd se strică, le închizi dracu la tine în magazie şi le uiţi acolo. Dacă vrei să le arunci că-s defecte, trebuie să le distrugi definitiv, la topitorie, ca să nu le ia vecinul din gunoi, că le foloseşte el şi-ţi taie gardul. Garantat îl taie, asta fac vecinii de cînd lumea. Cade pe tine gardul şi mori. No, îi bine aşe?
Două polizoare bîzîie libere pe lîngă gard
Atît am vrut numa să vă zic.
Pe mîine-poimîine or fi mai multe de zis.

3 comentarii:

  1. Aline, romanii sunt fascinati de smecheri.Cu toate ca de fatada ei critica acest tip de personaj, majoritatea romanilor sunt in adancul lor fascinati de ei. Multi romani se regasesc in acest tipar; ba mai mult, s-ar considera mai bine reprezentati daca primarul care este ar fi presedintele tarii!!!
    Romanii adora de fapt atitudinea de...smardoi. Politicianul agresiv, care injura, ataca, calomniaza, este considerat atragator. Este retinut mai bine de catre romani, in dauna politicienilor respectuosi, manati de intentii bune. Stilul becalian sau vanghelian,…etc. cu amenintari , actiuni in forta, este de fapt pe placul romanilor.
    Este chiar greu sa admitem ca Vanghelie poate sa ajunga modelul de politician dorit de romani. Combatem, discutam, insa in acest timp, personaje din aceasta categorie isi continua ascensiunea politica si le creste influenta. De ce ? Nu cumva lenea, ignoranta, apatia, delasarea, in care ne-am scufundat, ne va aduce in fata unor situatii din care nu vom avea cale de intoarcere decat cu mari sacrificii ? Cum putem reactiona ? Cum pot reactiona cei care se pretind sau se considera intelectuali ? Pai cu siguranta, promovand valorile nationale, ignorand non-valorile.
    Alta sansa nu avem.
    Pacat ca devenim vulnerabili la acest gen de “politicieni populari”!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sorina: "Cum pot reactiona cei care se pretind sau se considera intelectuali ?"
    Păi uite cum: Ecaterina Andronescu, garantat Vanghelie! (afiş electoral 2008).
    P.S.: şi cred că i-a şi plăcut! Ei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu atata usurinta se vorbeste despre o anumita persoana ca fiind intelectual sau vedeta, incat ma face sa cred ca ori ne-am piedut busola, ori la noi exista astfel de "elite", cam cate un polonic pe metru patrat! Intelectualul om politic nu tine cont de valoare atunci cand are un scop catre reusita lui...afise alaturi de non-valori...in campanii...aleg sa invite "vedete" care prind la public...totul fara valoare...(gen manele...fufe cu fustite scurte...si fara nimic in cap)...Intelectualul zilelor noastre ....isi vede interesul si atat...Ajungem sa facem EDUCATIA ..non-valorii...

    RăspundețiȘtergere