marți, 21 iunie 2011

Hunedoara se îndreaptă spre referendum

Agitaţia legată de reorganizarea administrativ-teritorială a României a trecut de faza talk-show-urilor de televiziune şi a căpătat dimensiuni instituţionale, de la cel mai înalt nivel al statului pînă la cel al Consiliilor Judeţene şi primăriilor. Şi asta fără ca iniţiatorii ideii (de fapt, cei care au repus ideea pe agenda publică) să prezinte, oficial, măcar o schiţă a planului de reorganizare. Va fi referendum, în judeţul Hunedoara, pe acestă temă? Răspunsul depinde de rezultatul celor două  întruniri oficiale, anunţate prin invitaţiile de mai jos, adresate presei:
 INVITATIE
Va invitam sa participati miercuri, 22 iunie a.c., la ora 12.00, la sediul Consiliului Judetean Hunedoara, la intalnirea de lucru a presedintelui Mircea Ioan Molot cu toti primarii de municipii, orase si comune din judetul Hunedoara pe tema reorganizarii teritoriale.
INVITATIE
Va invitam sa participati joi, 23 iunie 2011, la ora 11.00, la sedinta ordinara a Consiliului Judetean Hunedoara, la sediul acestuia, avand urmatorul proiect al ordinii de zi:
1. Proiect de hotarare privind organizarea si desfasurarea referendumului judetean in vederea consultarii cetatenilor cu privire la desfiintarea Judetului Hunedoara;
   USL deţine majoritatea primăriilor din judeţul Hunedoara şi este majoritară în Consiliul Judeţean, aşa încît există toate premisele adoptării unei hotărîri de organizare a referendumului. Consultarea populaţiei ar putea să aibă loc în 17 sau 24 iulie. Cetăţenii cu drept de vot din cele 69 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Hunedoara vor fi chemaţi să răspundă cu DA sau NU la întrebarea:
"Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul Hunedoara?".
Vom reveni cu relatări (colorate, desigur!) de la cele două întîlniri.
reporter C. V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu