duminică, 5 iunie 2011

Laser, frate!

USL vrea sa sprijine construirea celui mai puternic laser din lume. Unul dintre obiectivele principale prezentate in "Viziunea USL pentru educatie si Conceptia USL asupra educatiei" lansata, sambata, la Palatul Parlamentului, este construirea celui mai mare laser din lume. USL isi propune, daca va ajunge la guvernare, realizarea proiectului ELI (Extreme Light Infrastructure), adica asumarea cu prioritate a proiectului de construire a celui mai puternic laser din lume. (Mediafax).
Ajunge USL la guvernare şi face laserul mare. Şi-l ţine în Bucureşti, pentru treburi de importanţă naţională: le mai pîrleşte pe pedeliste  la vuitoane, i-l mai bagă în geam lui Crin să creadă că-i amiaza şi să se scoale,
 mai topeşte cuburile lui Băse, să se frigă la buză. Naţiunea savurează, naţiunea se distrează.
Laserele mici din depozitul Guvernului, depăşite moral, se distribuie în teritoriu, că la ţară-s bune. Prioritate au, normal, primăriile USL, dar nici celelalte nu-s excluse. În judeţul Hunedoara, primarii au sentimente amestecate cînd aud de cadou. Dar îi găsesc utilizare imediat. Iată răspunsurile cîtorva dintre ei  la aflarea veştii că vor primi laser:
Ovidiu Hada (primar Hunedoara, PNL): Îl subînchiriez lui tata, să presteze pentru Primărie cu el. M-a rugat bătrînul, că i-a plăcut numele: ELI. Vine şi Robert în afacere, să fie un singur dosar ca să ne cuplăm cu benzina pentru mers la Alba, la Tribunal. Sper să-i orbesc pe cetăţeni cu el, pînă la alegeri, să nu mai vadă gropile din asfalt. Era şi timpul, în America de mult se foloseşte.
Mircia Muntean (încă primar la Deva, UNPR): S-o creadă ei că le iau eu laserul lor! Ăstea-s afaceri de-ale lu tirănuţul Moloţ şi cu banditul de Ruşanu, să mă blocheze ei pe mine. Păi deschide nevasta un butic de lasere, cumpărăm de-acolo. Pîrlesc mai eficient cîinii cu laserul, îl dau la comunitari să-i bată pe oameni cu raza, că s-au julit destul la pumni. Ard cu el şi restul de  verdeaţă din oraş. Îl pun şi spre mine, să fac economie la medicamente. Luminez statuia cowboy-ului. Îl frig pe Dariane. Să vină Smurduuuuuu!!!!
Nicolae Timiş (primar Haţeg, simpatizant PNL): Dacă-i gratis, cu plăcere! Cresc lactaţia la zimbri. Sterilizez vesela din spital. Îl pun duminica în centru. Altceva ce să fac cu el în Haţeg? Îl împrumut lu Mariana, să-şi lumineze pista la aeroportul pe care a promis că-l face în Colegiul 3. După ce se strică i-l dau lu Moloţ, că nu se mai satură să tot adune.
Tiberiu Iacob-Ridzi (primar Petroşani, PDL): nu răspunde la telefon. Într-un tîrziu, o doamnă: Soţul doarme, spuneţi, vă rog. Laser? Ne trebuie, sigur, pentru telegondolă, am vrea vreo cinci, dacă se poate. Aa, şi pentru CNH cam... douăzeci ar fi. Păcat c-a trecut 1 şi 2 mai, că luam şi pentru tinerii din oraş cîteva bucăţi. Treceţi să discutăm de preţ între patru ochi, că nu-i  sănătos la mobil, am citit că afectează creierul.
Florin Cazacu (primar Brad, PSD): Aţi rîs cînd a zis domnul Geoană că trimitem români în spaţiu. Iată, acum laserul a devenit o certitudine. PSD schimbă istoria! Cum să zic eu, aşa: a plecat moţul prin ţară/ cu laser şi cu ciubară. Noi, moţii, ne ştim descurca. E folositor, o să vină oameni din toată lumea să vadă laserul de la Brad, că Muzeul Aurului l-am dat pulii de suflet. Cu ocazia asta înregistrăm la OSIM şi virşlii laserizaţi, în pieliţă de oaie, să nu ni-i ia ungurii, baje dracu-n ei, că-i pun să ne deie pieliţa-napoi, hă-hă! Bei o ţuică?

3 comentarii:

  1. Gura pacatosului adevar grait-a ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Dr Radu Rautiu6 iunie 2011 la 12:55

    Servus Alin,

    Faina poanta! Credeam oricum ca decizia cu ELI a fost luata de ceva timp (finantarea e independenta de 'jungla'- a se citi 'lumea'politica romaneasca.

    Fostul tau coleg de banca din Deva, clasa a 5'a :-)
    Radu R
    (de pe malu' Tamisei)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, Radu,
    Spre deosebire de malul Tamisei, în politica de boscheţi de pe malul Dîmboviţei nu importă cine are ideea, ci doar cine şi-o asumă public primul. Ai dreptate, decizia a fost luată deja, finanţarea identificată, dar dacă USL a sărit cu ea pe ecrane zilele trecute, ca soluţia lor genială de salvare a cercetării româneşti, ce să le faci? E veche, dar dacă ei acum au aflat-o, le poţi răpi bucuria descoperirii?

    RăspundețiȘtergere