miercuri, 13 iulie 2011

BALAMUC, OSPICIU, SPITAL DE NEBUNI. Deva, Guvernul local, ziua 13.

Mircia Muntean, primarul Devei,  îl împinge, îl îmbrînceşte, îl dă de pereţi  pe consilierul local Sandu Borbeanu, în biroul de primar. Consilierul urlă, primarul urlă. La uşa biroului, doi miliţieni locali barează accesul cui ar vrea să intre. Nu vrea nimeni. Presa hunedoreană, plus o jegoasă, freacă pereţii holului.
Iese Borbeanu, îmbrîncitul, zdrelitul de tocul uşii, şi arată vînătăile la presă şi la jegoasă. Zice că măcar de nu ar lua hepatită de la primar, că ştie că ăla are, tip B sau C. Se duce să-şi ia certificat medico-legal, zice. Roşu, transpirat. Primarul urlă în urma lui, secretara ţipă ascuţit, franţuzeşte, că Borbeanu ar trebui arestat, că a agresat-o pe ea. Presa filmează, notează, înregistrează. Jegoasa face instrucţie de front cu un consilier PSD, că de ce dracu a venit să voteze, că o să-şi piardă locul de muncă de la cornuleţele cu rahat. Primarul urlă către neoanele din tavan să vină procuratura, că Moloţ a falsificat declaraţiile unor consilieri PNL care n-au mai vrut să fie consilieri dar de fapt au vrut. Fals, uz de fals, puşcărie. La temniţă, securistule, zbiară. Colonelul, mai negru decît de obicei, a jurat a doua oară credinţă Patriei şi locuitorilor din Micro 15, şi nici de data asta nu ştie dacă jurămîntu-i bun şi el e consilier sau nu. Face caz de jegoasă, că nu s-a ridicat pe picioarele din spate cînd a jurat el solemn. Căţeaua dracu, marş din sală. Secretarul zice că şedinţa nu-i bună, apoi zice că-i bună şi semnează, că e ora să cam plece acasă. Lumea, în general, urlă. Afară-s 35 de grade şi urcă. Azi a fost şedinţă de Consiliu Local, ordinară, ca de obicei la Deva. Drumul spre Zam ar fi plăcut, că pe lîngă Mureş adie briza. Dar unul nu pleacă. Tîrziu, se risipesc, transpiraţi, spre terasele cu bere. Să-şi refacă forţele, să croiască strategii noi în Marele Război al Oligofrenilor cu Schizofrenicii. Grabă nu-i. Doar şi mîine-i o zi în care devenii aşteaptă, docili, să se lase guvernaţi local.  

2 comentarii:

  1. Cu ultima zvagnire primarul a spumegat ca ceata USL in frunte cu Gaddafi boicoteaza activitatea executivului, iar in conditile date nici proiectele pentru deveni nu mai pot stoarce din buget bani pentru firmele conduse din umbra de viceprimarul raspopit. In ceea ce privese jegoasa despre care aminteai mai sus, mai e de precizat si ca improsca cu venin catre consilierul PRM, cu fiecare prilej pe care il prindea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Important este ca Pisi merge in Franta. Sa vezi acolo Opera Nights, cu primarul si pandurul!

    RăspundețiȘtergere