marți, 12 iulie 2011

Noile aventuri ale Sf. Laurenţiu din Şoimuş

Potrivit unei adrese  trimise pe data de 4 mai de către Liviu Dragnea organizaţiilor locale ale social-democraţilor, secretarul general al PSD punea în vedere filialelor din teritoriu că trebuie să facă sondajele locale prin care vor fi stabiliţi candidaţii USL cu un institut de cercetări sociologice decis de conducerea centrală a partidului. Este vorba de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic – CSCI şi CSS Avangarde, între care au fost împărţite frăţeşte  judeţele în care vor urma să aibă loc sondajele de opinie organizate de PSD.
Preţul standard al unui astfel de sondaj, negociat de conducerea PSD cu cele două case de sondaj este de 13.000 euro plus TVA pentru fiecare judeţ.
La Hunedoara, însă, preşedintele PSD  Laurenţiu Nistor, de loc din Şoimuş, s-a grăbit să fie primul pe ramură care să cucurigească din vîrful gardului victoria PSD şi a USL în judeţ.  Aşa că a bătut palma cu CURS, care a făcut sondajul în judeţul Hunedoara la un preţ mai mult decît dublu, respectiv  27.000 euro plus TVA (aproape 1,5 miliarde de lei vechi!).
CURS a sondat, Sf. Laurenţiu a decartat (fie numele lui binecuvîntat!) suma integrală, că nu dădea de la el, ci de la partid (şi, cumva, de la niscaiva sponsori? Ia să vedem, ia să vedem...)
Acum, Nistor are două mari probleme:
1.       Să explice şefilor de partid de ce a nesocotit dispoziţiile secretarului general, încălcînd disciplina de partid, protocolul USL şi înţelegerile adiacente PSD-ACD, şi punînd în pericol un contract comercial (preţul de 13.000 euro/ judeţ sondat  fiind stabilit în urma unui discount de volum obţinut de PSD). Şi, poate, să explice dacă n-a avut vreun interes financiar în contractul atipic cu CURS (nasol!).
2.       Să-i convingă pe colegii din USL Hunedoara (PNL şi PC) să accepte rezultatele sondajului CURS, un sondaj neoficial, cît timp nu s-a făcut cu una dintre casele de sondare agreate de uniune.
PNL Hunedoara, prin deputatul Bogdan Ţîmpău, şi-a exprimat deja  punctul de vedere, fără echivoc: „Sondajul făcut de PSD Hunedoara cu institutul CURS nu poate fi luat în considerare la stabilirea candidaţilor USL, pentru că este un sondaj neoficial, nu s-a făcut cu institutele agreeate de USL.” (Bogdan Ţîmpău, ieri, la emisiunea ORA EXACTĂ – Antena 1 Deva).
Aşa că acum, preşedintele PSD Hunedoara  Laurenţiu Nistor doarme cu sondajul CURS sub pernă, ca să nu vadă nimeni rezultatele, iar somnul îi e tare agitat, căci în vis îi apare un procuror tinerel, cu ochelari, care-l întreabă de ce dracu a aruncat 1,5 miliarde de lei vechi, din banii partidului, pe un sondaj nefolositor. Şi îi mai spune Sfîntului Laurenţiu din Şoimuş, lac de sudori reci, că va trebui să scoată banul de unde-o şti, să-l dea înapoi la PSD şi dup-aia să facă, eventual, un sondaj ca lumea, ca toţi ceilalţi, adică.
Caz în care iar i se metamorfozează chipul vopsit în pronaosul bisericii din Şoimuş. Iar finisajele de lux la una dintre vile s-ar putea să mai aştepte, pînă spre toamnă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu