miercuri, 31 august 2011

Un viceprimar acuză: mascaradă fără precedent la Primăria Deva! Prefectul e complice! Cerem sprijinul instituţiilor europene!

Catre

MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
INSTITUTIA PREFECTULUI – JUDETUL HUNEDOARA

Domnule Prefect Attila Dezsi,

Subsemnatul Simion Sandu Borbeanu, domiciliat in (...), viceprimar al Devei, va aduc la cunostinta urmatoarele :
Viceprimarul Devei, Sandu Borbeanu,
acuză: ilegalităţi cu complicitatea
Prefecturii!
Dupa cum vi s-a comunicat, prin Hotararea nr.217/ 2011 a Consiliului Local al municipiului Deva, adoptata la 27 iulie2011, cunoasteti ca am fost ales in functia de viceprimar al municipiului Deva, in locul unuia dintre cei doi viceprimari care au fost schimbati din aceste functii.
La data de 16 august 2011 m-am prezentat  la Serviciul Administratie publica locala din primarie unde am semnat de primirea hotararii mentionate si  totodata  mi s-a comunicat ca sunt viceprimar incepand cu data semnarii de primire a acestei hotarari.

Desi nu ma indoiesc ca aveti cunostinta de acest aspect  relatat si in presa locala,va informez totusi ca, pana la data prezentei,  eu si Dl.Florin Oancea, celalalt viceprimar ales odata cu mine, suntem obstructionati pe toate caile in exercitarea mandatului.

Fostii viceprimari Cosmin Costa si Marcel Morar  continua sa ocupe abuziv birourile de viceprimar, desi si-au pierdut demult aceasta calitate iar usile lor sunt pazite de politisti locali echipati in tinuta de interventie.

In fiecare zi ne prezentam la serviciu si constatam ca nu avem unde sa ne desfasuram activitatea desi, in calitate de alesi locali, reprezentam interesele legitime ale cetatenilor Devei. Functionarii din primarie se tem, in aceste conditii, sa vorbeasca cu noi si ne evita. Nu asa functioneaza o institutie democratica.
Va rog sa verificati ca in lipsa primarului au semnat acte viceprimarii demisi sau fostul administrator public Corina Oprisiu, al carui post a fost desfintat printr-o hotarare de consiliu inca in vigoare, adica de catre trei cetateni care nu aveau calitate oficiala, cu consecinte penale.

Fata de aceasta situatie creata in primaria Deva, in opinia mea si a partidului pe care il reprezint, cu complicitatea prefecturii, motivata de ratiuni politice,  va rog sa luati totusi masuri de intrare in normalitate si legalitate.

Fac acest demers ca pe o formalitate, doar ca sa nu mi se impute ulterior ca nu am notificat existenta unei situatii ilegitime si aberante, desi experienta de pana acum ne dovedeste ca pozitia prefecturii serveste interesele entitatilor care au de castigat de pe urma actiunilor sale, interese pe care le apreciem a fi mai mult decat discutabile.

Reanimarea celor patru fosti consilieri exclusi din PNL , actualmente agenti electorali notorii ai UNPR, reprezinta pentru opinia publica o dovada mai mult decit suficienta a haosului in care ati aruncat cu buna stiinta de luni de zile primaria si consiliul local, a unei atitudini de batjocorire a majoritatii rezultate in alegeri, generand o mascarada continua fara precedent la Deva.

In aceasta logica ne asteptam sa atacati in contencios toate hotararile de consiliu care deranjaza pentru a obtine termene de judecata cat mai lungi.

In situatia in care nu se vor lua imediat masuri fata de situatia semnalata, ne rezervam dreptul ca pe langa actiunile pe care le vom initia spre solutionare organelor abilitate, sa aducem situatia de la Deva in atentia forurilor europene la care Romania este parte, pentru a le informa despre cum se interpreteaza legea intr-o tara membra a Uniunii Europene, pentru a sluji interesele obscure ale lotului Mircia Muntean(UNPR), de catre reprezentanti ai unor formatiuni aliate, autointitulate“democratice” : UDMR si PDL.
De asemenea,  vom cere sprijinul acestor institutii si a organizatiilor care supravegheaza incalcarea regulilor democratice, spre a va avea in atentie.

Desi banuim ca aceste masuri nu vor avea o finalitate imediata si probabil va lasa acum indiferenti, avem certitudinea ca, intre timp, lucrurile se vor mai  schimba si justitia isi va face datoria, situatie in care cei vinovati trebuie sa se astepte sa fie pedepsiti.

Jongleria cu legea este in sine o dovada de lipsa de bun simt si de aroganta din partea puterii si trezeste un sentiment de revolta si dezgust, deoarece perverteste functionarea normala a unor institutii, sub pretinsa veghere la respectarea legalitatii.

In fond, toate demersurile Dvs. din ultimul an  au ca obiectiv principal tergiversarea pe toate caile a schimbarii legitime a majoritatii din Consiliul local Deva, pentru a conserva status qvo-ul obedient primarului, cu care acesta, prin acces la resurse, sa se capatuiasca impreuna cu grupul de interese din care sper sa nu faceti parte.

31august  2011, Deva                                                        Cu stima,
                                                                                              Smion Sandu Borbeanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu