joi, 1 septembrie 2011

Albă ca Zăpada şi cîţiva pitici din judeţul Hunedoara (III)

Piticul nr. 1: Cosmin Nicula – senator PSD (USL)
Visul său de-o vară a fost să organizeze un puci în PSD, care să ducă la schimbarea preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Laurenţiu Nistor.
E un răzvrătit cu sînge clocotitor, mare la stat, combinagiu de terasă, degrabă băgătoriu de p***, care nu poate suporta ideea că Nistor a predat liberalilor, la cheie, PSD-ul. Nu acceptă să încheie un război poltic fără a trage un singur foc de armă – ori Nistor exact asta a făcut, doar ca să-şi aranjeze un post călduţ de vicepreşedinte de Consiliu Judeţean pentru următorul mandat.
Tinde să devină liderul nemulţumiţilor din PSD, care nu sînt tocmai puţini. Prin declaraţii în presă sau prin discuţii de cafenea, se pronunţă împotriva cedării în favoarea liberalilor a candidaturilor la posturile-cheie din administraţia  locală şi judeţeană. Adică exprimă exact nemulţumirea pesedistului de rînd. Nu a reuşit, însă, să adune masa critică necesară declanşării puciului.
Este un apropiat al preşedintelui PSD, Victor Ponta, încă de pe vremea cînd erau colegi în TSD. El şi cu Ponta au aranjat, fără să-l anunţe şi pe Nistor, trecerea primarului de la Haţeg, Nicolae Timiş, la PSD. Mişcarea, făcută în mare secret, a surprins pe toată lumea, inclusiv pe aliaţii din PNL dar, mai ales, pe preşedintele judeţean al PSD, Laurenţiu Nistor. Moment în care Nistor ar fi avut ocazia să demonstreze că are onoare, mîndrie etc  – şi să demisioneze pe loc! Ei, n-a demisionat, tocmai ca să nu facă jocul lui Nicula (deci inteligenţa admitem că, totuşi, o are, domnul Nistor).
Aşa că Nicula, dacă n-a reuşit să ajungă preşedinte judeţean, prea multe nu mai are de făcut în PSD. Mai stă doar pentru că Ponta i-a promis că va prinde postul vieţii lui, la Curtea de Conturi a României. Între timp, Nicula s-a prins că e dus cu zăhărelul şi că e coadă prea mare la CCR, unde stau băieţi bazaţi, nu şogori de bulăneli de TSD, aşa că, de plictiseală, bruschează comenzile în PSD prin judeţ, la plesneală. Poate se întîmplă ceva, orice.
Turbează cînd îl ia cineva peste picior, că Nistor i-a vîndut ca pe oi la un ciobănaş. Şi-a trimis subordonaţii de partid din Consiliul Local Deva să voteze împotriva consilierilor liberali, colegi în USL. Chiar în aceste zile, a pornit un război crunt pentru schimbarea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Silviu Didilescu, omul pus acolo de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ (PNL, USL). Hodoronc-tronc, Nicula solicită postul de manager al spitalului pentru un om din PSD. Tot de plictiseală şi-a găsit un nou prieten, plin de informaţii utile despre liberali şi cam nevorbit, care tinde să-i devină şi model politic: Nicolae Timiş, primarul Haţegului.
Cînd priveşte spre luna decembrie 2012, îl ia ameţeala. Care e viitorul lui de politician? Se pare că răspunsul l-a aflat într-un grup de prieteni.
                                                                                                                                                      (va urma!)


3 comentarii:

  1. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate pentru el, Cosmin Nicula a reuşit o "performanţă" greu de atins pentru un om politic: şi-a pus în cap aproape toate organizaţiile PSD din colegiul pe care îl reprezintă în Senat. În Valea Jiului se mai înţelege doar cu Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani, care îi este şi fin. Pe de altă parte, la alegerile pentru şefia PSD Hunedoara a obţinut doar 105 voturi, semn că nu prea are susţinători în organizaţie. În plus, nu ştiu dacă va mai avea şi un colegiu în care să candideze. Dacă nu ajunge la Curtea de Conturi a României, va pleca, probabil, la UNPR. Dacă acest lucru se va petrece, Cosmin Nicula îşi va încheia prematur cariera politică, adică la aproape 39 de ani. În politică, precum în viaţă, trebuie să înveţi să ai răbdare. Asta pare să nu înţeleagă Cosmin Nicula.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cine e Cosmin Nicula ?? :)
    Eugen

    RăspundețiȘtergere