sâmbătă, 10 decembrie 2011

Dosare uitate, dosare recuperate: Trans Med 2003

(...) băsiştii atinşi de „portocalită”, care în locul inimii au un portofel cât un purcel, iar sufletul şi l-au vândut mai rău decât Faust. Iată de ce nu se poate face o politică elegantă în guvernarea actuală: când eşti ahtiat doar după averi, când singurul tău Dumnezeu este banul obţinut cu orice preţ, chiar cu acela al călcatului peste cadavrul unei naţiuni, care nu are altă vină decât că s-a lăsat legată la ochi, rezultatele nu pot fi decât cele ale activităţii puterii actuale, iar la abator nu este loc şi pentru eleganţă…
Laurenţiu Nistor, deputat PSD în Colegiul Uninominal nr. 1 Brad-Valea Mureşului

Nistor. Alt moralist de televizor, din corul bocitoarelor USL, ce varsă lacrimi amare peste Cadavrul Naţiunei, neicuşorule, călcată în picioare de atinşii de portocalită cu banul-Dumnezeu şi inima-portofel cît un purcel. Bun, nu-s cuvintele lui, a avut decenţa să închirieze un cunoscător de limba română care să-i scrie textul declaraţiilor politice. Cît despre Faust, Sf. Panfutie din Şoimuş crede şi-acum, dacă-l întrebi, că e motanul ăla din desene animate, că el acolo, parcă, l-a văzut.  


Revenim: Naţiunea zace prăduită, moare prin spitale, boala macină Neamul la temelie, nu-s bani de medicamente, de salarii, e mizerie, e corupţie, se închid spitale, se desfiinţează secţii, sistemul sanitar e distrus. Bine zic? Zic bine, că ăsta-i adevărul.

Cum am ajuns aici? Păi, de exemplu, să aprofundeze declaraţia politică şi să ne zică mai departe, din strună de lăută, tot şeful PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, deputat, deplîngător de micul ecran al sărmanilor şi nevoiaşilor, inchizitor neprihănit al celor cu portofelul-cît-purcelul, care au secătuit ţara asta, de crapă oamenii cu zile prin spitale.

Daca nu-şi aduce aminte răspunsul corect, memoria faunei politice fiind foarte scurtă, zic să-l ajut cu un mic exemplu de pe-aici, de pe la noi, tot aşa, din presa vremii. Că poate amintirile, dacă nu ne  taie greaţa, măcar să ne îmbujoreze puţin obrăjorii.

Contract "gras" pentru sefii instalati de PSD la CJAS si DSP Hunedoara

Banii sanatatii trec prin buzunarele fostilor directori

30 Martie 2006 

de STEFAN CIOCAN

Banii sanatatii
Peste 9 miliarde lei din banii sistemului sanitar al judetul Hunedoara intra, anual, ilegal in buzunarele fostului director al Casei de Asigurari de Sanatate, Dan Mihail Florescu, si a fostului director al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Lucia Bulugean. Cei doi au fost pusi in functii de PSD si schimbati cu greu de actuala Putere.

Inca din anul 2003 acestia au directionat importante sume de bani spre o firma in care s-a dovedit ca detineau cate 30 la suta din partile sociale.
Directorul DSP, Lucia Bulugean, si cel al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), Dan Mihail Florescu, care coordonau sistemul sanitar din Hunedoara si-au adjudecat un serviciu deosebit de profitabil, respectiv transportul bolnavilor care au nevoie de hemodializa spre centrele speciale de la Deva si Hunedoara. Anual, prin contractele incheiate cu CJAS,
firma "Trans Med 2003" incasa peste 9,5 miliarde lei vechi.

Conventia de la Hunedoara

In anul 2003, fostul director al Serviciului Public "Ambulanta", Ladislau Balazs, a infiintat SC "Trans Med", cu care a reusit sa prinda un serviciu extrem de profitabil: transportul bolnavilor care au nevoie de hemodializa. Liderul sindical de la "Ambulanta" a acuzat, fara, insa, sa poata proba, ca in spatele firmei stau sefii sistemului sanitar hunedorean, respectiv directorul DSP, Lucia Bulugean, si cel al CJAS, Dan Mihail Florescu.
Pana la urma s-a dovedit ca lucrurile au stat in sensul aratat de sindicalist, pentru ca in 21 iulie 2003 asociatul unic al "Trans Med", Ladislau Balazs, a semnat o conventie cu cei doi directori prin care recunostea participarea acestora la beneficiile si pierderile firmei cu o cota de 30 la suta pentru fiecare. Actul a fost autentificat sub numarul 2.307/21.07.2003 la notarul public Farcas Ladislau din Hunedoara.
Din actul semnat reiese ca cei doi directori au participat cu cate 30 la suta la constituirea capitalului social al firmei, in valoare de 1,8 miliarde lei vechi, si sunt indreptatiti sa primeasca dividendele aferente partilor sociale pe care le detin. Practic, acest document este un contract mascat de societate, valabil intre parti, chiar daca nu a fost inregistrat la Oficiul Registrului Comertului, pentru a deveni opozabil tertilor.

Un contract controversat de la inceput

Directia de Sanatate Publica, condusa de Lucia Bulugean, a hotarat, in 2003, externalizarea serviciului de
transport a bolnavilor care necesita dializa, asigurat pana la acea data de Serviciul Public "Ambulanta". Sindicatul angajatilor a protestat vehement, acuzandu-l pe seful DSP ca face jocurile unei firme private si ca vrea sa priveze serviciul public de o sursa importanta de venit.
In urma unei licitatii controversate organizata de directie, transportul bolnavilor a fost atribuit firmei "Trans Med", de la care 30 la suta din
profit intra in buzunarele Luciei Bulugean. In urma licitatiei controversate, CJAS, institutie condusa de Dan Mihail Florescu, si el beneficiar a 30 la suta din dividende, a incheiat un contract cu "Trans Med 2003", in luna octombrie 2003. Ulterior, documentul a fost prelungit prin renegocieri anuale, fiind in vigoare si in prezent.

Servicii indoielnice la preturi mari

Pe parcursul derularii contractului cu "Trans Med" nu s-au efectuat controale privind modul in care firma desfasura transportul bolnavilor si facea deconturile catre CJAS.
In multe cazuri au existat reclamatii referitoare la faptul ca s-au decontat servicii fictive. De asemenea, societatea a obtinut mult mai multi bani de la CJAS decat firma care asigura acelasi tip de servicii in Valea Jiului.
Contractul initial a fost incheiat pe o valoare de 3 miliarde lei vechi, dar a fost suplimentat ulterior. In anul 2005 suma incasata de "Trans Med" de la Casa de Asigurari de Sanatate a fost de peste 9,5 miliarde lei vechi, iar in anul 2006 peste 105 milioane de lei vechi, lunar.

Schimbari de actionariat

In prezent asociatul unic Ladislau Balazs nu mai apare in structura firmei. Locul lui a fost luat de Virgil Baicu, omul de incredere al fostului director al CJAS, Dan Mihail Florescu, cu care acesta mai este asociat si la SC "2006 Medtrans" SRL. Administrator al "Trans Med 2003" a devenit un alt om de incredere al lui Florescu, Sorin Vasile Crisan.
In anul 2004, firma "Trans Med" a inregistrat un profit brut de aproape doua miliarde lei vechi, partea celor doi fosti directori, dupa cum reiese din conventia semnata in fata notarului, fiind de aproape 600 de milioane de lei anual.
Unul dintre protagonistii istoriei privind afacerea "Trans Med", Ladislau Balazs, s-a mutat la Cluj si nu este de gasit.
Fostul director Dan Mihail Florescu si-a inchis telefonul cand a aflat ca este cautat de presa pentru contractul cu "Trans Med", in timp ce Lucia Bulugean a comentat sec: "Stiu despre ce este vorba. E un fals".
La randul sau directorul actual al CJAS, Victor Leu, a declarat ca din punctul de vedere al institutiei pe care o conduce, contractul cu "Trans Med" este in regula. "Noi nu avem de unde sa stim de actele secrete facute intre persoane fizice. Dansii au un reprezentant legal care tine legatura cu CJAS", a spus Leu.
Seful CJAS a mai tinut sa precizeze ca in urma ultimului control efectuat in luna martie la "Trans Med" s-au gasit nereguli in ceea ce priveste deconturile si au fost recuperate 18 milioane lei vechi.






4 comentarii:

  1. Due to thіs buѕiness liquidation pгocess any furthеr rеquestѕ fοr ωarranty replacements cannοt be hοnored.
    Dοn't make the same kind of cookie cutter web sites for free.

    Here is my weblog internet marketing for local businesses

    RăspundețiȘtergere
  2. Dairy products, which are eliminated on the Paleo Diet.

    In April 2010, Mike landedan amazing job and in addition to lower body
    fat percentages. Health conscious people, Fitness Advocates and Exercise buffs continuously browse the internet to
    look for, we are identical for the humans of that time.


    My homepage :: the Caveman diet food list

    RăspundețiȘtergere
  3. These methods of website linking techniques are in fact investing in this business,
    even now? As the proprietor of that business you may hire
    search engine optimization ensures positive results.


    my homepage :: best search engine positioning company

    RăspundețiȘtergere
  4. It was heavily damaged by Snor's Earthquake when its plan to use them which enable it to even be considered as being a fan of wholesale video games bulk! Perhaps you're
    ill or handicapped and can't really get out of your graphics to maximize your overall game play. It's the people who play wholesale video games bulk
    end up wasting a lot of background and understanding if
    you play any Zelda games on Nintendo's newer consoles. Kingdom Hearts Series Halo Series Fable Midnight Club 3 Final Fantasy VII, X, and many more.

    my blog; Free Online Video Games

    RăspundețiȘtergere