joi, 29 decembrie 2011

Opţiunile politice ale românilor la sfîrşit de an


 
Datele sondajului
Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 7-14 decembrie 2011, la comanda ziarului „Adevărul" . Cercetarea sociologică a fost realizată pe un eşantion de 1.039 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-3%.

Transilvania
USL se află în topul preferinţelor, însă cota de popularitate a Alianţei este de doar 38,8%, cu aproape douăzeci de procente mai mică decât în Muntenia. PDL este cel de-al doilea partid preferat de transilvăneni cu 23,7%, urmat de UDMR (13,7%). Preferinţele românilor din Transilvania clasează Partidul Poporului pe cel de-al patrulea loc, cu 10,9%, urmat de PRM cu 5,4% din voturi.
Muntenia
Lider în preferinţele electorale ale românilor este USL cu 59%, urmat, la depărtare, de PDL cu 18,5%. PDL a înregistrat cota cea mai mică de popularitate printre alegătorii munteni. Partidul Poporului, condus de realizatorul TV Dan Diaconescu, se află pe al treilea loc cu 11%. PRM a reuşit să obţină 7,1% din preferinţele alegătorilor, în timp ce UNPR (1,4%), PNG (1,4%) şi UDMR (1,1%) au rămas sub pragul electoral de 5%.
Moldova
USL ar fi votat de 51,1% din alegători, urmat la aproximativ 30 de procente de PDL, care, deşi se află pe locul al doilea, a înregistrat doar 20,7% din preferinţele moldovenilor. Pe cel de-al treilea loc se situează Partidul Poporului cu 17%, cel mai bun scor al acestui partid la nivel regional. PRM (7,4%), PNG (1,7%) şi UNPR (1,4%) se află şi în Moldova sub pragul electoral de 5%.

(mai multe detalii despre sondajul IMAS, pe www.adevarul.ro)

Un comentariu:

  1. Partidul Poporului o să intre în Parlament.
    Doamne apără și păzește !

    RăspundețiȘtergere