sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Ce v-a scos în stradă?

Moloţ: Foamea, dom’le! Nu mai pot trăi doar cu telemea, urdă, caş şi zămăchişă. M-am săturat. Mi s-a acrit. N-am de pîine. Pe carne n-am mai pus gura de la Paşti.  Am fost obligat să-mi vînd oile. Lîna nu se mai cumpără că n-are oamenii bani şi preferă pulovere sintetice chinezeşti.
Mărginean: Dictatura, dom’le! Lipsa libertăţii de exprimare. Ca să ajung să vorbesc la un post de televiziune, numai eu ştiu ce sacrificii trebuie să fac, cîte nopţi pierdute. Nu intru în detalii. Jos dictatura!
Nistor: Nesiguranţa locului de muncă, dom’le. Păi io-s deputat, nu auziţi că nemernicii ăştia băsişti vor alegeri anticipate? Io rămîn pe drumuri? Din ce-o să trăiesc? Aaaa, noi am cerut anticipate? Păi din cauza lor am cerut!
Nicula: Sistemul sanitar ticăloşit, dom’le!  Spitalele sînt conduse de nemernici, care înjură şi fură, duc bani la partid, beau prin cîrciumi, nu mai ai loc de ei la curve. Să mai lase şi pe alţii!
Rus: Lipsa de protecţie pentru păsări, dom’le. Io aveam o găină care a trăit bine-mersi  doişpe ani şi a murit acum, în regimul Boc-Băsescu-Udrea. De unde grăunţe, că-i austeritate. O tragedie. Săraca! Păi se poate?
Timiş: Lipsa libertăţii de mişcare, dom’le! Nu mă pot duce la alt partid, deocamdată,  trebuie să rămîn în al patrulea sau al cincilea în care m-am înscris. Şi deja m-am plictisit, m-am săturat, nu mai pot!
Hada: Nedreptăţile din justiţie, dom’le! Ce dacă excavatorul cu care lucra primăria era a lui tata? El n-are dreptul să cîştige un ban? Trebuia să mă trimită deneaul în judecată pentru atîta lucru? Şi ce, zece la sută comision vi se pare mult? Eu chiar l-am scăzut, am cel mai mic comision, că lumea-i săracă, chiar rîd de mine colegii de la partid. Păi ăştia or crescut teveaul la douăzecişi patru la sută, asta nu se vede?
doamna Mariana: Lipsa locurilor de muncă pentru tineri, dom’le! Tinerilor nu li se oferă nicio şansă, nici măcar în politică. Toţi expiraţii dorm prin Parlament, dau din gură fără rost pe la televiziuni, nu fac nimic pentru oameni. Nu se mai poate aşa, noi vrem schimbarea! Este in-ad-mi-si-bil!
şi Ionică: Criza din învăţămînt, dom’le!  Am o diplomă de master care nu mi se recunoaşte. Sînt obligat să muncesc în continuare ca şofer.

2 comentarii:

  1. Ati uitat sa-l treceti pe:
    Gheorghe: Primaru' dom-le ca o zis ca da USL-u doi mici si-o bere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care iti raspund la intrebare merita cu prisosinta sa faci misto de ei !!! Cred ca ar fi metode destule si directii din care sa-i ataci,... dar oamenii din strada, cei care protesteaza si multi multi altii, sunt chiar amarati si nu merita sa te folosesti de nemultumirea lor ca sa satirizezi ciocoii astia (vorba nebunului de Diaconescu). Si eu fac parte dintre cei ce-s satui de toti "politicienii" indiferent de asa zisa lor culoare politica, mai precis impartasesc pe deplin parerile celor din grupul "Impreuna 2012 - sfarsitul lumii lor". In rest,... salutari si sa auzim numai de bine !!!
    M. Plesa

    RăspundețiȘtergere