miercuri, 4 ianuarie 2012

Ţie-l, Doamne, useleu!

Pentru lăcustele portocalii ce rod din pensii ca din spicele coapte, pentru hidrele cu şepte capete, douăj de braţe şi opzeştrei de guri,    ce-nghit trii sfert din planctonul bugetar  la o sorbire, pentru şărpii nesătui ce-şi trag din alocăţii de sugar şi-ndemnizaţii dă ţîgan teci din chele de vuiton, pentru aste jivine ale cărui manager de campanie electorală  am onoarea să fiu, nu cred că există lucrare mai favorabilă decît ţinerea în viaţă a alianţei cocoşate şi amorului ghebos, denumite generic USL, în forma actuală.
Cum acciza la gaz lampant tocmai s-a mărit, aşa încît nu pot fi suspectat c-aş fi gustat, simţăsc c-ar fi nevoie mare să mă explic:
a: 19 decembrie 2011, de Ignat  – Rebeliune în USL! Revolta de pe Bounty! Furtună în Pacific! Cain contra Abel! Prima acţiune făţişă a PSD  împotriva liberalilor şi a preşedintelui PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ. Consilierii PSD s-au răsculat, răscolit, răsbelit împotriva colegilor din PNL şi nu au venit la şedinţa de Consiliu Judeţean. Pretextul: susţinerea pe care PNL continuă să o acorde managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Didilescu, deşi PSD a solicitat schimbarea acestuia. Pe motiv de pizda mă-tii, noaptea-n cîrciumă, cu senatorul PSD Nicula şi alţi consumatori. Consilierii PDL s-au retras şi ei, aşa încît şedinţa de Consiliu Judeţean nu s-a mai putut desfăşura, din lipsă de cvorum.  Mircea Moloţ, în loc de  staroste, vornic şi naş mare, cum îi mergea pîn-acum, ca-n brînză, s-a trezit în rol de Mărioara Murărescu, că tot veniseră nişte glanetaşi pe holuri, mascaţi în ţărani: „iar acum, în continuarea programului nostru, colidătorii de la Berthelot. Se pregătesc cei de la Feregi.” Aplauze şi-un cartaboş cu Cola în sala de protocola. Ce drac să şi faci, ca să scapi de penibil? N-a scăpat, însă, să bage replica, că-i rîncaci: „Cei de la PSD n-au venit, cred că-şi taie porcii şi-şi fac curat prin cocini.” Tare, fermierul, sau ce?

be: 28 decembrie, între şoric şi şampanie – la Orăştie, consilierii locali PNL l-au jughinit pe viceprimarul PSD, pe motiv c-a stat prea mult expus  în galantar şi risca să atragă musca verde. În locul expiratului frate de useleală, liberalii, cu acordul PDL, l-au înscăunat în scaunul încă cald pe unul mai proaspăt, de-al lor, din PNL, adică. În timpul ritualului, se spune, un bec  a crăpat la buda de femei din primărie, Victor Ciorbea a căscat ochiul mare şi s-a întors pe-o parte, o oaie a behăit liber la Muncel şi cinci băieţi şi-o babă pricepută au dat pe gît o ţuică de Mărtineşti şi-o gogonea murată, ca să spele gustul insuportabil de dulce al răzbunării. Satanica lucrare l-a scos din ţîţînii placidităţii şi l-a coborît de pe păreţii sfintei biserici din satul Bejan pînă şi pe preaaplecatul Panfutie, preafericitul PSD-ului judeţean,  care a rostit, pentru o gazetă locală, cutremurătoarele cuvinte, cu litere de foc (chirilice, desigur): „Lucrurile nu pot rămînea aşa!”

ce: de fo cîteva zile, după ciorba de potroace – Nicolae Timiş, primarul Haţegului, a fos ales de colegii săi în funcţia de vicepreşedinte al PSD Hunedoara.  Avea nevoie PSD-ul, taman acum, zor-nevoie, pînă nu se gată cărălabele din frigider, de încă un vicepreşedinte, pe lîngă duzina existentă, ca de buba-n cur. Ihaaa! Aici Coreea de Nord şi-a găsit să facă manevre militare de provocare, cu portavioane, pe pîrîul Carlete. Să le-arate la fraţii liberali puterea lu steaua roşie contra lu petliţele violet (ştie domnii despre ce vorbesc). Pentru ăi de nu ştie încă:  dacă-i bîntuie cineva visele lui Moloţ, pe parte bărbătească, apăi ăla-i Timiş! Nici Mircia nu-l cabrează aşa, în spume, noaptea pe sub plăpumi, ca privirea fixă a lui Timiş, buzele subţiri, cu un strop de salivă la colţuri şi vocea monotonă, de killer lucid şi sadic: „Gaddafi, s-a terminat, securistule!”
Să mai argumentez intro-ul? Hai, că dac-aţi rezistat să citiţi pînă la întrebarea asta, e clar că nu mai e nevoie. Nu vă-ndepărtaţi, însă, pentru că urmează, nu peste multă vreme, mişcările de, e, fe şi fe prim, din aceeaşi serie logică. Eu, unul, pariez pe musca verde, c-am văzut-o dînd tîrcoale pe-acolo.


3 comentarii:

  1. Domnule Alin, cand si cum apuc, urmaresc pe televizor aceasta minunata clasa politica si parca toata aceasta urmarire imi pare desarta- nimic nu se schimba, vorbele sunt aceleasi, injuraturile la fel..., isi schimba denumirile si culorile in functie de sfatuirea pe care o primesc din partea unor oameni plini de alte interese si pentru mine, unul..., au reusit sa ma duca pe mal de Mures, unde o liniste si o urmarire de apa curgatoare, imi dau o speranta pentru un viitor in care sper sa nu mai vad culori aruncate in fata ochilor ci doar o apa curgatoare..., LIMPEDE.
    ...a scris un gradinar de legume traitor in Hunedoara cu o gradina intr-un sat.

    RăspundețiȘtergere
  2. jur ca m-am apucat de citit blogul tau intens. pe al tau si pe al lui marcel tolcea, fostu' meu prof de la jurna sunt singurele pe care le buchisesc. dar al tau e mai tare, ai acel "je ne sais quoi" la scris si sus, "la bibilica". si recunosc ca imi lipseste scrisul. cat despre portocalii si alte culori ale politichiei mioritice, duca-se dracului cu totii! o sleahta de parveniti, infractori necondamnati, spagari, securisti, lingai fara coloana si inculti cu nemiluita. dar stai linistit: si aici, in democratia germana sunt destui din astia. ar trebui sa-ti scriu odata mai multe. sieg rabe!

    RăspundețiȘtergere
  3. jur ca m-am apucat de citit intens blogul tau. pe al tau si pe al lui marcel tolcea, fostu' meu prof de la jurna'. numai ca al tau e mai tare. ai acel "je ne sais quoi" la "bibilica" pe care il gasesti numai la oamenii cu adevarat destepti. cat despre portocalii si alte culori ale politichiei mioritice: duca-se dracului cu totii! spagari, infractori necondamnati, securisti si informatori, parveniti si lichele, inculti cu nemiluita. dar stai linistiti. si aici avem falitii nostri, poate te intereseaza sa-ti scriu odata...cat despre unii (fosti) colegi de breasla doar atat : arschlecker-i!!! publica naibii mai des ca asa imi mai antrenez si eu neuronii intrati in stare vegetativa...

    RăspundețiȘtergere