miercuri, 24 octombrie 2012

SENZAŢIONAL! Cum s-o-mpărţit norocu’ la parlamentare la HD

Căci s-o împărţit! S-o negociat şi s-o hotărît, să fie la toată lumea. Să nu se spînzure nime. Să nu dea faliment, să nu-l lase amanta, să nu facă ulcer perforat. Să nu piardă nime vremea de-ampulea prin nămeţi, cu puii congelaţi subsuoară, pe la porţile ţăranilor. Să pună un ban deoparte. Oameni sîntem! Nu oi proaste. Nime să nu zbiere, nime să nu-şi rupă cămeşa că-i organizaţia sub media partidului său pe Ţară şi să-l fută şefii. Să aibă parte dreaptă, egală fiecare, şi să trăim ca fraţi.
Deci: Cartelul politic hunedorean a stabilit rezultatul alegerilor parlamentare în judeţ, după cum urmează:

Deputaţi
  1. Laurenţiu Nistor (USL/PSD) - Colegiul nr. 1, Brad-Valea Mureşului
  2. Iosif Veniamin Blaga (ARD/PDL) - Colegiul nr. 2, Orăştie-Geoagiu
  3. Dan Radu Ruşanu (USL/PNL) - Colegiul nr.3, Călan-Haţeg
  4. Cristian Resmeriţă (USL/PSD) - Colegiul nr. 4, Lupeni-Vulcan-Uricani
  5. Monica Iacob Ridzi (PP-DD) - Colegiul nr. 5, Petroşani-Petrila-Aninoasa
  6. Mircia Muntean (ARD/PDL) - Colegiul nr.6, Deva-Cârjiţi
  7. Eleonora Carmen Hărău (USL/PNL) - Colegiul nr.7, Hunedoara

Senatori
  1. Cosmin Nicula (USL/PSD) - Colegiul nr. 1, Valea Jiului
  2. Dorin Gligor (ARD/PDL) - Colegiul nr. 2, Brad-Valea Mureşului-Orăştie
  3. Mariana Câmpeanu (USL/PNL) - Colegiul nr.3, Deva-Hunedoara-Călan-Ţara Haţegului

Adică:
USL = 60% (3 mandate PSD, 3 mandate PNL)
ARD = 30% (3 mandate PDL)
PP-DD = 10% (1 mandat)
 
Rien ne va plus!
Celelalte partide/alianţe/candidaţi independenţi nu trec de pragul electoral.
Poate să mai apară un deputat în plus, acelaşi: Gheorghe Firczak, revoluţionar, rutean şi pronosportist.
Fugiţi de-i pupaţi, încurajaţi, felicitaţi sau rugaţi să vă dea ceva, după caz.
Rezultatele fiind stabilite şi agreate de toată lumea, se poate face o importantă economie prin renunţarea la costisitoarea campanie electorală, banii salvaţi astfel putînd fi folosiţi în scopuri umanitare. Dar să-i împartă doamna Mariana, desigur, că dînsa se pricepe.

Notă:
Cum credeţi că au ajuns tot felul de no-name să candideze fix în colegiile în care candidează cîte un „greu” din principalele patru partide? Cum de nu avem niciun meci tare, de-adevăratelea, în niciun colegiu? (excepţie, poate, Deva – acolo e un război personal, o afacere veche şi neterminată)
Cum credeţi că a fost ales Gheorghe Barbu (contra-candidat al doamnei Carmen Hărău pe Colegiul nr. 7 Hunedoara), de plenul Parlamentului, drept membru în Comitetul de reglementare al ANRE, pentru un mandat de 5 ani? Şi s-a retras din cursă.
Cum credeţi că a fost numit Nicolae Timiş (adversar declarat şi posibil contra-candidat al lui Dan Radu Ruşanu pe Colegiul nr. 3, Călan-Haţeg) consilier la Ministerul Mediului, un loc călduţ şi bine plătit/ şpăguit? Şi s-a dus la ale lui, în linişte şi pace.
Don Ruşanu să trăiască, că-i meşter la treburi de-astea! Şi Cooperativa de Prosteală Politică Hunedoara. Trăiască şi înflorească!

9 comentarii:

  1. pai paran - acest individ sters nu mai iasa - l-a lasat molot din brate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Evident. Nu mai e de folos nimănui, bani nu dă, consumă oxigenul degeaba. A fost util doar pentru debarcarea Guvernului Ungureanu. Termenul de valabilitate ca politician i-a expirat.

    RăspundețiȘtergere
  3. PRM-ul??? Nu are nimic? Ceva firimituri?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vadim l-a dat afară pe Costel Avram, liderul PRM-HD, tot pentru un blat politic (neaprobat!) la alegerile locale din vară. L-a înscăunat ca lider judeţean PRM pe Irimie, primarul din Şoimuş - apropo, nu e singurul primar PRM din ţară, cum a scris presa locală, mai sînt încă 5 bucăţi. Organizaţia judeţeană e vraişte, Irimie e băiat şmecher dar nu trece de bariera Şoimuşului. Deci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fii atent sa-ti spun ceva ce nu ai luat in calcul... Irimie sef la PRM si Draia (candidat PPDD) si cu pozitie buna la PPDD sunt asociati si prin urmare prieteni buni! Unul din ei "va vinde" probabil... zic eu! Si atunci folosind iar o aritmetica simpla unul din candidatii PRM sau PPDD, exceptand bineinteles intelegerea facuta la varf pentru d-na Monica, face procent pentru o firimtura. Intrebarea e cat va fi de mare.... cat un deputat ori senator... ori ramane miiicaaaa rau de tot? Cat mai conteaza oare in aceasta ecuatie Valea Jiului unde e sefu' PPDD sau Costel Avram, fost sef PRM? Tu ce zici? La deputati sa zicem ca iese d-na Monica de la PPDD, da la senatori sa fie-n calcul tot domnul Raj de la PPDD sau e feliuta PRM? Ca deh' ... nu poti lua tot la USL sau ADR ... unde-i "democratia"? Sa vedem daca se face si pragul... bata-l amaru' lui, ca daca nu, nu se mai poate pune la indoiala democratia! Curat, murdar! Numa' bine!

      Ștergere
  5. Pai si "mos teaca" Blaga ???
    A trecut prin "furcile Monicai Macovei"???
    Nu e traseist???

    RăspundețiȘtergere
  6. Ba sigur că e! Mai mult de-atît: e şi şantajist. Trecerea lui la PSD a avut exact acest scop, de a obţine garanţii de la Blaga (celălalt) & co. că el va fi nominalizatul şi nu altcineva. Tot ameninţa că va trece la PSD şi nu-l mai credea nimeni, aşa că a făcut-o. S-a reîntors în scurt timp, după ce a obţinut ce dorea. Acum, între promisiunea - poate chiar scrisă - a lui Vasile Blaga şi pistolul cu apă al Monicăi Macovei, care-i mai tare? Cartelul i-a repartizat-o ca parteneră de operetă pe Natalia Intotero, ale cărei farmece personale o pot impune ca secretar de stat în MAE şi fără calitatea de parlamentar, deci nici o pierdere pentru madam. Toată lumea bine? Da.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aproape. Nu stim inca despre cum se simte tovasarul Vladu, autoaruncat cu prastia in fauna de la PP - - DD.
    Si nici cum se simte tovarasul primar Arion cu animatorul sau cel de toate campaniile, aruncat dupa ce pupat mana lu tanti Harau si pe fata si pe dos.
    Altfel, da si eu cred ca restul sunt bine. Inca. Dar te miri ce tarasenii semiadevarate isi mai pregatesc intre ei, doar-doar se-aleg de la sine. Ca electoratul are rol tot mai nesemnificativ in minunatul algoritm al uninominalelor (de)compensate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit ca Arion se simte putin obosit pentru ca isi incepe ziua pupand in cur pe Molot si merge la culcare numai dupa ce il pupa iar in cur pe Molot de noapte buna,ca sa il ierte de pacatele trecutului. Vladu e un bou. Deci Vladu se simte ca un bou,bine.

      Ștergere