marți, 24 mai 2011

La mulţi ani, de infracţiune!

PDL le trimite scrisori hunedorenilor. Expediate sporadic, în urmă cu un an, scrisorile au ajuns astăzi să înfunde cutiile poştale ale oamenilor.  Partidul ori îi felicită, pe fiecare de ziua lui, ori le reaminteşte că  le-a crescut pensiile celor cu grupa I şi II de muncă. La început erau semnate de senatorul Viorel Arion, pe atunci preşedintele organizaţiei judeţene PDL. Acum sînt semnate de noul preşedinte, Dorin Gligor, şi ele le reamintesc destinatarilor că Gligor rules, Guvernul face autostradă în judeţ, iarba e verde datorită Partidului şi că, în general, e bine.
Şi ce dacă? Îşi fac şi politicienii publicitate, ce mare lucru. Plus că gestul e frumos, să-ţi spună LA MULŢI ANI de ziua ta chiar un preşedinte de partid...
Dăcît că (cum ar spune alde Geoană) e ilegal!  Scrisorile sînt trimise prin poştă, la adresa exactă: Vasile Popescu, bloc cutare, scara B, apartament 17. Fix de ziua de naştere a adrisantului - deci se cunoaşte CNP-ul. Ba, mai mult, scrisorile în care şefii PDL din judeţ se laudă că au mărit pensiile celor cu grupa I şi II de muncă sînt trimise exact pensionarilor în cauză! Aşadar, o bază de date cu caracter personal este deţinută şi folosită, total ilegal, de organizaţia judeţeană a PDL.
Pentru reîmprospătarea memoriei activiştilor, în România asta tot mai pitorească există:
Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001
pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date
Lege care specifică foarte limpede cine poate deţine astfel de baze de date şi cine/cum le poate folosi.  Vă anunţ că partidele politice nu-s incluse printre deţinătorii legali.  Nici chiar PDL !
Şi mai luaţi una:
Art. 33. - Neîndeplinirea obligaţiilor privind aplicarea măsurilor de securitate şi de păstrare a confidenţialităţii prelucrărilor, prevăzute la art. 19 şi 20, constituie contravenţie, dacă nu este săvârşită în astfel de condiţii încât să constituie infracţiune, şi se sancţionează cu amendă de la 15.000.000 lei la 500.000.000 lei.
Iar pentru cei care găsesc în cutiile poştale scrisori care îi deranjează, o informaţie la fel de utilă:
Dreptul de a se adresa justiţiei
   Art. 18. - (1) Fără a se aduce atingere posibilităţii de a se adresa cu plângere autorităţii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justiţiei pentru apărarea oricăror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost încălcate.
   (2) Orice persoană care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrări de date cu caracter personal, efectuată ilegal, se poate adresa instanţei competente pentru repararea acestuia.
   (3) Instanţa competentă este cea în a cărei rază teritorială domiciliază reclamantul. Cererea de chemare în judecată este scutită de taxă de timbru.

Deci scrieţi, băieţi, numai scrieţi!

Un comentariu:

  1. Arion ne trrimite "La Multi Ani " pe banii nostrii .Delicventa e institutionalizata.
    Incredibila tara.
    Romania ca America intre razboaie e tara tuturor posibilitatilor :(((

    RăspundețiȘtergere