joi, 19 mai 2011

Mari secrete, în premieră!

Cotă unică de impozitare 16%. TVA 24%. Posibil TVA între 5-10% pentru alimente de bază.
Aceştia sînt pilonii filozofiei fiscale alternative a USL.
Vicepreşedintele PNL, senatorul Dan Radu Ruşanu, le-a luat faţa liderilor PNL, PSD şi PC, prezentînd în premieră, la „ORA EXACTĂ” (Antena 1 Deva), programul de guvernare al USL. Deci există! Vreo 30 de pagini A4, cu tot cu grafice incluse în text. Senatorul PNL nu a dat prea multe detalii, totuşi, pentru a nu strica surpriza pe care Antonescu, Ponta şi Constantin o pregătesc naţiunii, în primul week-end al verii.
Deci psssst! Programul USL este, deocamdată, secret!
Prezentarea publică a mult-moşitului program al opoziţiei a fost stabilită de strategii politici pentru data de 4 iunie, într-o sîmbătă, ziua în care televiziunile de ştiri transmit live dintre fumuri de grătare sau pensionari ieşiţi prin parc. Cred că e o eroare de calcul, pentru că, deşi lansarea programului alternativ de guvernare va face prima ştire a jurnalelor şi va genera nesfîrşite dezbateri sîmbătă şi duminică, deci vizibilitate maximă, telespectatorii vor fi chiar acolo unde-i arată ştirile, la grătare sau prin parc. Mă rog, o fi vreo strategie mai subtilă decît pot eu înţelege.
Doar două observaţii, la cald:
1.      păstrarea cotei unice de impozitare reprezintă o nouă cedare a PSD în faţa PNL
2.      păstrarea aceloraşi valori ale cotei unice şi a TVA-ului practicate de actuala guvernare înseamnă că, practic, în cazul venirii la putere a USL-ului se vor schimba doar politicienii, paturile rămînînd aceleaşi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu