marți, 28 iunie 2011

Conflict deschis la vîrful judeţului

Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, a anunţat că va face, astăzi, o plîngere penală împotriva prefectului judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Prefectul a solicitat, vineri, Tribunalului Hunedoara - Secţia Contencios administrativ, anularea Hotărîrii CJ de organizare a unui referendum în judeţ şi a blocat, practic, organizarea referendumului, pînă la pronunţarea instanţei de judecată. Întrucît urmează vacanţa judecătorească, e de aşteptat ca soluţia să fie pronunţată, cel mai devreme, în toamnă. Pînă atunci, Hotărîrea CJ este suspendată de drept.
Mircea Moloţ s-a arătat extrem de supărat pe prefectul Attila Dezsi, aşa că, pe lîngă anunţul că-i va face plîngere penală, a ţinut să adauge un mic sfat personal: „Am auzit că domnul Dezsi doreşte să fondeze, în Deva, o Asociaţie Anti-Prostie. Îl sfătuiesc să nu intre în ea!”
Pentru curioşi:
Abuzul în serviciu contra intereselor publice
Art. 248. - Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. 

3 comentarii:

  1. Molot a mai facut cate ceva pentru judet.
    Attila doar a daranat !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce a facut Molot pentru Judet?De cand zona Muncel-Merisor-Ferigi inseamna jud HD?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai mare bucurie a mea este faptul ca Molot s-a inhaitat cu unu` Constantinescu.
    Tot ce a atins ala in viata lui s-a uscat...

    RăspundețiȘtergere