joi, 30 iunie 2011

Mircia Muntean la PC? Cine-i fraier, cine-i şmecher?

Zvonul, cît părea de incredibil, prinde consistenţă. Mircia Muntean, primarul cu scandal al Devei, se cotoieşte de cracul cotoiului suprem pentru a intra în Partidul Conservator. Cum de-a ajuns să se frece printre picioarele lui don Profesor? I-a crăpat uşa din dos un alt transfug, Vasile Nistor, senator de Bacău, fost PDL, fugit la PC direct pe postul de preşedinte executiv.
Fost partener de afaceri cu prieteni vechi de-ai lui Mircia, de pe-aici, de prin Haţeg, Nistor îl vrea pe Mircia la el în ogradă. De ce? Am scris cîte ceva ieri, aici, mai mult pentru cunoscători.
Politica-i curvă. O zic politicienii, cu ochii în tavan şi cu oftat din coşul pieptului, cînd se trezesc că moralitatea lor e făcută cîrpă de zoaie de către alţi politicieni, care li-s şefi. N-o spun eu, că mie-mi plac curvele. Nu le-aş compara cu politica. A, nu-mi plac prostituatele jegoase, care cer de zece ori mai mult decît valorează. Adică de zece ori doi lei jumate. Aia-i politica. Nici măcar treizeci de arginţi.
Deci Mircia Muntean negociază trecerea la PC.
Petru Mărginean, preşedinte PC Hunedoara, astăzi, în conferinţă de presă: „Nu vă ascund că am auzit şi eu acest zvon. Vă pot spune doar că astăzi Mircia Muntean nu este membru PC. Dacă mi se va impune de la centru, voi lua şi eu o decizie. Se discută, s-a discutat, dar eu nu cred. Politica este a doua meserie, ca vechime, pe Pămînt. Uneori devine prima. Nu voi accepta ca această propunere să vină doar din partea Biroului Politic, trebuie să se pronunţe şi structurile din teritoriu. S-ar putea ca nici colegii mei din Alianţă să nu fie de acord. Eu n-am o problemă, mă pot retrage, dar nu ştiu dacă liberalii l-ar accepta. Dar în politică se poate întîmpla orice. Oricum, sînt nemulţumiri în Alianţă, s-au auzit aceste zvonuri. S-ar putea ca Mircia Muntean, ca şi Timiş (Nicolae Timiş, primarul Haţegului, primit recent, cu deranj mare, în PSD – n.n.), să fie doar un cal troian introdus în USL. Noi am funcţionat bine în judeţ, am fost primii din ţară care am semnat protocolul USL şi se pune întrebarea de ce se doreşte spargerea acestei alianţe?”
Lui Mircia i se rupe de PC ca de Berlin. Nu i-ar strica, însă, o oarecare imunitate din partea Antenelor, de aceea îi ţine călduţi pe şefii conservatorilor de la Bucureşti, într-o negociere prietenoasă şi fără termen de finalizare. Căci, deocamdată, Mircia are nevoie de adevărata imunitate, aia în faţa legii. Ce să-i facă Antenele, să-i blureze cătuşele cînd îl saltă? Nu-nu, are nevoie de generalul Oprea şi de UNPR, măcar pînă la anul, prin ianuarie-februarie. Pînă atunci negociază cu toată lumea, căci el e şmecherul în povestea asta: îi ţine încurcaţi pe toţi, să nu îşi scoată la bătaie candidaţii, nu e atacat din nicio parte, căci pe seceta asta de cadre, fiecare şef de partid speră să şi-l atîrne la butonieră. Şi, în acelaşi timp, îi încaieră pe toţi prin judeţ. Şmecher, nu?
Cine-s fraierii? Răspundeţi voi, că mie mi s-a făcut cam lehamite.
A, şi dacă n-o să ne mai vedem pe ecrane, ci doar pe blogul ăsta, asta e! Îmi stătea în gît s-o spun!

5 comentarii:

  1. Sint curios cum va decurge prima emisiune de la ora cini pe antena Deva, invitat fiind Mircia Muntean, proaspat membru PC. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Aline, de ce trebuie sa te “enerveze” astfel de lucruri.
    Clasa politica din Romania din punctul meu de vedere este doar o grupare mercantila in care interesele personale si chiar un adapost de imunitate, primeaza in fata legilor. Asa cum stim cu totii...din clasa politica s-au tras coruptii (....cei prinsi) care au facut politica pentru imbogatire, sociopati sau fanatici , ramasite ale mentalitatii comuniste si chiar securisti. Clasa politica nu este impinsa de ideologii, de doctrine politice, ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea. Astfel nu s-ar explica acest traseism politic, aceasta “transhumanta pastoreasca”, plonjarea de la un partid la altul....doar pentru simplu fapt ca m-am obisnuit sa fiu “smecher”.
    Diferenta dintre smecher si fraier se rezuma la o simpla problema de supravietuire. „Descurca-te cum poti” devine astfel „Toti o fac, de ce nu si eu?!”....si atunci cine este fraierul....
    Fraierul este cel care voteaza....Acei smecheri nu ajung sa ne fraieresca....daca noi nu le oferim asta.
    Si atunci vin si spun un lucru pe care nu credeam ca il voi spune si altora.... “somn usor fraierilor, mai bine schimbati-va imnul caci pe acesta il puteti cinta inca 1000 de ani ca tot niste adormiti veti ramine”....
    Da, sunt rea de data asta......dar sunt libera sa spun ceea ce gandesc....

    RăspundețiȘtergere
  3. Aline, prin cele ce am comentat mai sus, nu am vrut sa aduc ofensa imnului tarii noastre. Departe de mine asta, chiar il respect. Am vrut doar sa spun ...ca nu ne meritam acest imn...daca vom continua sa ne jucam rolul de fraieri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aline, ecranele sunt de foarte multe feluri in aceasta era!!!!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. trăiască, deci, progresul tehnologic, în slujba libertăţii presei!

    RăspundețiȘtergere