duminică, 19 iunie 2011

PDL Hunedoara: preşedintele CJ e disperat, referendumul ilegal!


ORGANIZAŢIA JUDEŢEANĂ PDL HUNEDOARA

Comunicat de presă / 19.06.2011

Am luat act de intenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, de a  iniţia un referendul local cu privire la reorganizarea teritorială a României. Un astfel de referendum trădează disperarea acestuia de a-şi conserva privilegiile pe care le-a obţinut prin funcţia pe care o deţine.Din acest punct de vedere considerăm că un referendum nu poate fi relevant.
 Reorganizarea teritorială a României este un proces complex care necesită o dezbatere publică obiectivă şi o analiză matură, nu acţiuni populiste şi subiective.
 Proiectul de reorganizare teritorială prin comasarea mai multor judeţe, după structura actualelor regiuni de dezvoltare economică, ar duce la scăderea aparatului birocratic plătit din banii contribuabililor şi care a dobândit în decursul timpului numeroase privilegii personale. Acelaşi aparat birocratic care va analiza la propunerea Preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, avantajele şi dezavantajele reorganizării teritoriale.
În opinia noastră orice dezbatere pe tema reorganizării teritoriale şi a unui eventual referendum ar trebui să înceapă cu consultarea primarilor, pentru că ei sunt desemnaţi de comunităţile locale să le reprezinte interesele, şi tot ei vor fi nevoiţi să pună în aplicare un eventual referendum, cu tot ce înseamnă acesta, ca fonduri băneşti şi resurse umane.
 Comasarea actualelor judeţe în structuri mai mari prezintă numeroase avantaje. Posibilitatea noilor unităţi administrative de accesare directă a fondurilor europene, structurate pe nevoile concrete ale populaţiei acestora. De asemenea în urma noii împărţiri administrative a României se pun bazele unei reale autonomii locale, multe dintre atribuţiile direcţiilor deconcentrate fiind preluate de primării.
Mai mult decât atât, reorganizarea teritorială presupune transferul unor atribuţi ale administraţiei centrale către administraţia noilor judeţe, ceea ce ar duce la o apropiere a executivului de contribuabili şi o împărţire eficientă a banilor publici în strictă concordanţă cu nevoile populaţiei şi contribuţia acestora la realizarea bugetului naţional.
Pe lângă îmbunătăţirea şi eficientizarea administraţiei, propunerea de comasare a judeţelor actuale dă o lovitură de graţie acelor politicieni care profitând de statutul de preşedinte al Consiliului Judeţean s-au îmbogăţit pe căi oculte, dispunând de bugetul judeţului ca de proprii bani. Este de notorietate faptul că fondurile Consiliului Judeţean Hunedoara au fost distribuite strict pe criterii politice între primăriile conduse de reprezentanţi ai partidelor care constituie majoritatea în “legislativul judeţean”. De asemenea vor fi afectate firmele de “casă” care obţin toate contractele finanţate din bani publici, în urma unor licitaţii organizate la nivelul Consiliului Judeţean, şi care nu vor putea să concureze într-un climat economic corect la nivelul unor structuri mai mari.
În urma  reorganizării administrativ-teritoriale a României, va dispărea practic controlul mediului de afaceri asupra deciziei politice.
În concluzie, conducerea organizaţiei judeţene PDL Hunedoara va mandata consilierii judeţeni să nu voteze proiectul de iniţiere a unui referendum ilegal şi de natură să ducă la frânarea procesului de modernizare a administraţiei publice din România.

Biroul de presă al PDL Hunedoara.


Părerea mea, părerea mea: acestă scrisoare e, de fapt, un formular-tip, redactat în sediul central al PDL şi transmis filialelor partidului în judeţele care au preşedinţi de CJ din Opoziţie. PDL-iştii judeţeni nu au avut altceva de făcut decît să completeze HUNEDOARA pe linia punctată. Pe ce mă bazez? Elementar, dragul meu Watson: comunicatul e scris (aproape!) fără greşeli gramaticale! 

Un comentariu:

  1. fost-actual-viitor securist20 iunie 2011 la 00:49

    Mai mult decat sediul central al PDL, comunicatul vine direct din laboratoarele serviciilor secrete care doresc astfel sa testeze pulsul populatiei...

    RăspundețiȘtergere