joi, 9 iunie 2011

PREMIERĂ: Victor Ponta propune RULETA RUSEASCĂ în USL

Recrutarea de către PSD a primarului de Haţeg, Nicolae Timiş, a dus tensiunile latente din USL Hunedoara  în pragul exploziei. Aflat în conflict deschis cu conducerea PNL Hunedoara şi cu alţi membri influenţi ai liberalilor (Dan Radu Ruşanu, Mariana Câmpeanu), primarul Nicolae Timiş a fost primit astăzi în rîndurile PSD chiar de către preşedintele partidului,  Victor Ponta. Gestul colegilor de alianţă a fost considerat de preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ,  drept „o lovitură sub centură a colegilor din PSD”. Extrem de nervos,  Moloţ a anunţat că, la Haţeg, PNL va merge pe liste separate, concurînd în alegeri cu PSD pentru postul de primar.
Într-un dialog de la distanţă, anticipînd crisparea colegilor de alianţă, Victor Ponta a făcut un anunţ în premieră, la Haţeg: „Acolo unde PNL, PSD şi PC nu cad de acord asupra unui candidat comun, al USL, organizaţiile locale pot merge în alegeri pe liste separate. Dacă, însă, va cîştiga candidatul PDL sau al oricărui alt partid din afara USL, organizaţiile locale ale PNL, PSD şi PC, care au mers pe liste separate, vor fi desfiinţate.”
Liderul PSD încearcă astfel să se spele pe mîini şi să transfere organizaţiilor judeţene responsabilitatea desemnării candidaţilor, precum şi să ofere o supapă pentru oala sub presiune care a început să fie USL, cu un an înainte de alegerile locale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu