Mi s-a confirmat că am avut dreptate: Janin Antonescu (PDL), împins de la spate de deputatul Viorel Arion, a blocat proiectul de asfaltare a nouă străzi principale din Hunedoara, cu fonduri europene. Ce credeţi că a făcut Janin Antonescu?! NU a timbrat plângerea făcută împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. În consecinţă, procesul s-a încheiat, dar licitaţia nu poate avea loc decât în minimum 45 de zile. Pe de altă parte, am aflat că cealaltă firmă care a depus contestaţie, R&G Industries SRL îi aparţine finului deputatului PDL de Hunedoara, Viorel Arion.
Pe scurt, în data de 11 iulie trebuia să aibă loc licitaţia pentru atribuirea contractului, dar, surpriză, o firmă face recurs la Curtea de Apel Alba Iulia împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Este vorba despre SC Olbia Renold Construct SRL din Hunedoara, o societate comercială ce îl are ca unic asociat pe un oarecare Alexandru Cherecheş, om de afaceri de care nu a auzit nimeni în Hunedoara, un oraş cu 70.000 de locuitori, în care cam toată lumea se cunoaşte cu toată lumea. Firma a depus recurs în contencios administrativ la o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), instituţie care i-a respins contestaţiile ca nefondate. CNSC şi-a argumentat decizia susţinând că, pe de o parte, contestatarul nu a depus toate documentele solicitate şi, pe de altă parte, aspectele semnalate au fost deja remediate prin intervenţiile altor operatori.
Primul termen de judecată a fost stabilit pentru 13 iulie, adică la două zile după ce trebuia să se desfăşoare licitaţia. De fapt, în spatele firmei se află un membru PDL, cu state vechi în partid, pe numele său Janin Antonescu. De altfel, acesta a şi recunoscut în faţa corespondentului Jurnalului Naţional că e adevăratul patron al societăţii comerciale în urmă cu câteva luni, când se afla în litigiu cu o altă firmă (Everest Install) şi mi-a cerut sprijinul pentru realizarea unui material de presă împotriva celui cu care se judeca la Tribunalul Hunedoara. Legătura dintre Antonescu şi Olbia Renold Construct SRL Hunedoara este făcută şi de faptul că una dintre firmele pedelistului, care a fost declarată falimentară, a avut exact acelaşi sediu cu cea de-a doua, care a contestat în instanţă proiectul european.
Pe de altă parte, obscurul SRL nu are ca ca obiect de activitatea construirea de drumuri, deţine 16 angajaţi şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa un milion de lei. Firma SC Olbia Renold Construct SRL are sediul într-o cameră din Blocul 5 Şcolar Atelier Confecţii Metalice, pe strada Victoriei nr. 17, din Hunedoara. Sediul e părăsit şi vecinii spun că de curând cineva a venit şi a dat jos de pe pereţi şi însemnele firmei. Mai mult, oamenii au şi confirmat că este vorba despre aceleaşi persoane care au deţinut şi SC Arianne SRL, acum falimentară, adică Janin Antonescu şi fiul său. Antonescu este acum doar simplu membru PDL, el deţinând ani în şir funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei din Hunedoara, din care a demisionat în urmă cu câţiva ani. Surse din partid spun că aceasta are o datorie faţă de PDL, pentru că a refuzat, în urmă cu câţiva ani, să plătească un „comision” din banii pe care firma sa i-a obţinut pentru construirea „Catedralei Eroilor” din oraş.
Invitat săptămâna trecută la emisiunea "Ora exactă",la Antena 1 Deva, realizată de Alin Bena, Antonescu a recunoscut cu nonşalanţă că a blocat licitaţia. Nu mai avea mult şi spunea că a făcut asta pentru că "aşa vor muşchii lui". În plus, aceleaşi surse spun că Antonescu ar fi acţionat la comanda deputatului PDL din colegiu, Viorel Arion, un alt personaj controversat, ale cărui firme au 265 de contracte cu statul. Mai mult, o firmă la care Arion este acţionar a contestat, la rândul său, o altă licitaţie pentru un acord-cadru, ce avea drept scop reabilitarea tuturor străzilor secundare din oraş.
Pentru că licitaţia a fost contestată în instanţă, lucru care ar fi întârziat foarte mult lucrările de asfaltare, Primăria municipiului Hunedoara a decis anularea licitaţiei şi reluarea procedurilor.
Monalise HIHN
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu