joi, 21 iulie 2011

Sondajul PSD, de 300 de ori mai scump decît referendumul

DOUĂ BUCĂŢI DE ŞTIRI, DE LA VREMEA LOR (de pe Cioară)
1.       „Cheltuielile privind organizarea şi desfăşurarea referendumului vor fi suportate din bugetul judeţului Hunedoara  şi au fost estimate la 200.000 lei (2 miliarde lei vechi).”
2.       „La Hunedoara, însă, preşedintele PSD  Laurenţiu Nistor, de loc din Şoimuş, s-a grăbit să fie primul pe ramură care să cucurigească din vîrful gardului victoria PSD şi a USL în judeţ.  Aşa că a bătut palma cu CURS, care a făcut sondajul în judeţul Hunedoara cu 27.000 euro plus TVA (aproape 1,5 miliarde de lei vechi!).”
ADICĂ
Cu banii pe care susţine că i-a dat pe sondaj (1,5 miliarde de lei vechi), Laurenţiu Nistor putea să întrebe trei sferturi din locuitorii cu drept de vot din judeţul Hunedoara (deci vreo 300.000 din totalul de aproximativ 400.000), nu doar 1.067 de persoane, cîte au răspuns la sondajul CURS. Cu tot cu organizare de secţii de... sondare, supraveghetori la secţii... de sondare, buletine de... sondare, transport etc. A ales, însă, să plătească un sondaj care, pe cap de hunedorean chestionat, iese de 300 de ori mai scump decît un referendum.
De ce oare?
(explicaţii şi scenarii în postările următoare...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu