marți, 19 iulie 2011

Unde ar merge banii în campania electorală

În mod normal, campania electorală pentru alegerile locale din 2012,  realizată pe segmentul mass-media, ar trebui să bage bani buni în conturile liderilor de audienţă din judeţ: Antena 1 Deva, Ziarul Hunedoreanului, presa on-line (bloguri, ziare), Radio Color (Orăştie şi Hunedoara).
Mai jos aveţi şi argumentaţia grafică, aşa cum reiese din sondajul CURS, efectuat în judeţul Hunedoara, la comanda PSD, în perioada 18 mai – 13 iunie 2011.  (Apropo, în timp ce Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD-HD, ţine sondajul CURS sub lacăt şi păzit de body-guarzi înarmaţi, graficele au apărut astăzi pe piaţă, via PC – aşa cum au fost ele smulse, cu forţa, din ghearele secretosului).
Dacă banii de campanie s-ar da doar pe criterii de eficienţă, cîştigătorii ar fi cei pomeniţi mai sus. Niciodată, însă, nu se întîmplă aşa. De ce?  Sînt mai multe motive, dar MOTIVUL cel mai spectaculos, cel despre care nimeni nu vorbeşte, cel care îi îmbogăţeşte cu adevărat pe candidaţii fără şansă şi pe preşedinţii de partid, cel care bagă bani negri în mass-media din subsolurile audienţei, ei bine, acel motiv...într-un articol viitor!
Deocamdată, pentru şefi de partide, directori de campanie electorală, candidaţi, politicieni şi amantele lor, secretare, gură-cască, jurnalişti, babe, pompieri, femei cu copii în braţe: CADÓ, CADÓ! , de la zgîrcitul de Nistor, GRAFICELE CURS:

*Notă: mwahaha, cum se rîde, sarcastic, în spaţiu virtual! deci mwahaha!!! Au sărit PSD-iştii la gîtul frăţiorilor din USL, pe care-i bănuiesc că ar fi dat Ciorii graficele de mai jos. Mwahaha! Pentru tulburaţii de la PSD, precizare necesară: "via PC" înseamnă că am primit graficele prin Personal Computer (PC, prescurtat), adică pe mail, adică nu mi le-a adus vreun conservator de la Partidul Conservator la subsuoara asudată ci, elegant, în format electronic, la temperatura camerei, direct de la sursele mele, dintr-un partid pe care nici nu-l bănuiţi, că pierdeţi!
Hai, că m-am distrat, sînteţi simpatici foc.




19 comentarii:

  1. COMPANIA ARBO TV cel mai recent si cel mai complet studiu privind audientele TV LOCALE.
    Singura televiziune locala care apare in acest TOP 20 este HD TV (pozitia 18) cu 30.307 telespectatori pe saptamana.

    Daca pornesc de la graficele prezentate de tine , unde ANTENA 1 are de 14 ori mai multa audienta decat HD TV ar insemna ca ANTENA 1 are peste 400.000 de telespectatori pe saptamana!

    Ma lasi ??!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. te las, te las, socoteşte-te, te rog, cu PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor şi CURS. Te rog să mă crezi că n-am desenat eu graficele, pe cuvînt.

    RăspundețiȘtergere
  3. pe de altă parte, Anonime, ori nu ştii, ori faci o omisiune intenţionată: ARBO Media măsoară audienţele DOAR pentru staţiile tv care-i solicită serviciile şi care dau bani, evident, pentru acestă prestaţie. Cu alte cuvinte, ARBO Media (ramura ARBO TV) nu are cum să te amintească în vreun studiu de audienţă decît dacă-i eşti client.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai, pe anonimul de la HD nu-l duce "socoteala"... Presupanand ca HD ar avea 30.307 telespectatori pe saptamana, ANTENA 1 DEVA ar avea lejer 400.000 de telespectatori/saptamana... Ce nu se intelege?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aha..Sa inteleg ca astia de la PSD au primit sondajul GRATIS..Adca nu fost clienti... HA HA HA..TARE!
    Sau "numa alea voastre e pe bune"? Umbli si tu cu cioara vopsita!
    Sunt curios ce procent o sa scoata Marginean la audienta asta zdrobitoare..Pe pariu ca nu trece de 5 la suta ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru Anonim care face calcule si are impresia ca "nu ma duce socoteala"...Esti un prost..Habar nu ai ce inseamna audienta da' te bagi si tu ca musca-n curu' iepei..
    Interesant cum Hunedoreanul are, pe site, 2.500 de afisari pe saptamana da' e mai tare decat Mesagerul HD care are 5.000 de afisari pe saptamana. Sau nici SATI nu e bun?

    RăspundețiȘtergere
  7. cat de habauci pot fi aia de 1% care se informeaza din..Cuvantul liber? sau e singurul nume de ziar pe care il stiau ...poate am ramas totusi eu in urma cu stirile, si s-o fi reinfiintat, dar...pe ce taraba se vinde?

    RăspundețiȘtergere
  8. prieteni, prieteni, nu vă încingeţi prea tare, e doar un sondaj, făcut de CURS la comanda PSD Hunedoara... Uite cum facem: eu, personal, sînt de acord cu voi că HD Tv e cea mai tare televiziune locală din judeţ şi că Mesagerul HD e hăl mai super ziar din zonă. Pe mine m-aţi convins. Mai rămîne să-i convingeţi şi pe cei 1.067 repondenţi la sondajul CURS că aşa stă treaba, cum ziceţi voi. Cînd terminaţi cu munca de convingere a ălora, treceţi la eşantionul de 630 de persoane din sondajul anterior, realizat de CCSB, eşantion de majori şi vaccinaţi pe care-l găsiţi răspunzînd tot pe acest blog (daţi un search, vă rog, n-am mai pus eu link-ul că sînt pe fugă, mulţumesc pentru înţelegere). Pentru că, ai naibii, parc-ar fi fost înţeleşi, şi ăia zic la fel ca verişorii lor din sondajul CURS. Stranie coincidenţă, nu? No, spor la treabă vă doresc, drăguţilor!

    RăspundețiȘtergere
  9. @dana: tocmai ai dat peste şoarecii de bibliotecă, cei 1% care citesc Cuvîntul Liber în clădirea Arhivelor Statului

    RăspundețiȘtergere
  10. Oaaaaaaaaaaaaaai ce stireeeeeeeeeee!!!!! Antena 1 este lider de audientaaaaaaaaa!!!
    Cu cine frate? Cu cine??
    Bena vezi ca inca mai exista filmul in care saruti mana lui Rudeanu la propriu.
    D-ana Hihn n-are de ce sa se teama vine ANI (nu tanti Ani:))))) si va vedea unde sunt banii de la Rusanu.

    Ma Benea da` mah lesi?!?!?

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonimul Curajos de mai sus: v-aţi adunat, dragă, a sunat goarna mobilizării generale? E cam devreme, să nu vă sleiţi în bocanci...

    RăspundețiȘtergere
  12. Apreciez că aţi învăţat, în sfârşit, să îmi scrieţi numele corect. Vă dezamăgesc, banii sunt de la Voiculescu şi, de regulă, îi primesc pentru că scriu cât de idioţi sunteţi, voi, meseriaşii ce vă puneţi slugile să comenteze pe aici şi pe aiurea. Ştiu că e greu de suportat când cineva vă arată aşa cum sunteţi, dar "la tăţi ni-i greu". Dumnezeu să vă ţină în paza lui!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dincolo de sondaje , ziarele ar trebui sa stie cel mai bine cum stau dupa cat vand in piata libera(nu pun aici contractele cu diferitele primarii/institutii care i-au la kil din diverse ziare).
    Nu pot decat sa aplaud Palia Expres de la Orastie care are(conf. sondajului) cam tot atata cat are si de exemplu Glasul Hunedoarei - un ziar drag lui Mircia(si asta !? ) si in general vopsit bine in culorile puterii.

    A. Maximus

    Cat despre disputele astea intre cine-i mai tare pe TV : Antena e un post comercial sustinut de multi din tara asta, pe cand HD TV (salut aparitia postului , dar deocamdata Orastia nu are pe cablu nici Antena 1 Deva nici HD TV)
    e sustinut conform declaratiilor de prin presa de 1 singura persoana.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tipu de la CURS20 iulie 2011 la 06:20

    Asa…Uite cum sta treaba cu sondajul CURS. Atunci cand s-a pus problema realizarii acestui sondaj era necesar sa sa scoata in evidenta doua suporturi media. Unul pe TVsi altul pe print. In privinta TV s-a convenit imediat: Antena 1. La Print a fost mai greu si asta pentru simplu motiv ca Mircea Molot a ratat “achizitionarea” ziarului Servus Hunedoara. Am pus ghilimele pentru ca Molot a propus sa plateasca Servus Hunedoara (mai exact lui Popescu) pentru a-si face campanie dar a fost refuzat. Asa s-a ajuns la Ziarul Hunedoreanului. Discutiile au fost purtate prin intermediul lui Marginean. In final, Ziarul Hunedoreanului a fost de acord si asta pentru ca au MARE nevoie de bani.
    A doua problema a fost ca ziarul Adevarul de Seara a facut ravagii in ceea ce priveste vanzarea libera a cotidienelor locale pe bani. Astfel, sondajul CURS ar fi oferit un procent mic pentru Ziarul Hunedoreanului si nu numai. Asa s-a ajuns la solutia de compromis: Întrebarea să facă referire la Hunedoreanul un ziar care a avut audienta. Pentru a da greutate sondajului (adica pentru a elimina intrebarile indiscrete) a mai aparut si Cuvantul Liber in sondaj. Sigur, conform procedurilor pe primul loc atunci cand se pune intrebarea telefonica atat Antena 1 cat si Hunedoreanul au fost in capul listei. E stiut faptul ca oamenii reactioneaza instantaneu atunci cand aud un nume cunoscut. Asa “s-a garantat” audienta mare pentru Hunedoreanul si Antena1.

    Dupa aparitia primului sondaj, oricine are cunostinte elementare de PR stie ca cei de la Ziarul Hunedoreanului ar fi trebuit sa faca publice datele. Dar nu au facut-o din doua motive:
    1. Brandul Hunedoreanul nu mai exista! E greu de crezut ca un cititor consecvent al Ziarului Hunedoreanului nu cunoaste brandul! Practic, conform sondajului, Ziarul Hunedoreanului are ZERO audienta! SAU, ar fi trebuit sa apara cu un procent oarecare!
    2. Sondajul; a fost facut la comanda unui partid, iar Ziarul Hunedoreanului se vrea independent!

    Sondajul a mai scos in evidenta unele lucruri. Unii repondenti s-au identificat cu persoanele si nu cu televiziunea. Astfel repondentii au numit Gemenii , Alexandru Gruian sau tipa aia frumoasa care face emisiuni de sanatate, fara a putea identifica Televiziunea.
    A existat si o lista cu personaje negative: Monalise (din cauza primarului Hada pe care il apara), Mircea Mihulet (considerat slugarnic) si Paul baiatul ala tinerel de la UNU Tv are vorbeste tot aiurea.

    DACA E NECESAR REVIN…

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, Radule, revino cînd doreşti, că mie-mi place cum scrii, interesant, dar ai cel puţin trei puncte slabe în argumentaţie şi poate reuşim să dialogăm despre ele astăzi. În rest, cum zic, interesant...

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici nu e de mirare ca țara este în situația actuală: "Ţara arde, baba se piaptănă".
    În loc să căutăm soluții pentru a face lucrurile să meargă mai bine, pentru a deveni mai eficienți..căutăm nod în papură la vecinu'.
    De ce să ne întrebăm ce ne lipsește să fim în frunte, unde avem mici scăpări, când putem să "dăm din gură" că unu altu a furat,că sigur a făcut ceva mişmaşuri de e în top.
    Că Antena 1 e de fapt sub HD TV, că Mesagerul e ziarul câștigător și nu celalalt ziar puternic "susținut"...și uite asa facem o adevărată
    teorie, care da în telenovelă...pe lucruri care nu ne vor aduce o stare financiara
    sau socială mai bună!
    Ehh asta e..până nu învățam să ne corectăm prorpile greșeli..nu vad o
    situație prea roz pentru biata noastră ţărişoară!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Unde este presa deontologica, câinele de paza a democrației, presa care ia atitudine, presa care apară oamenii??!!
    Unde este presa în cazul Parcului Național Retezat: defrișări ilegale și imorale??
    Oare mai sunt totuși oameni în presa care nu sunt slugi,mercenari??
    Nuu...prea putini...cei mulți sunt interesați de sondaje, de clasamente și mai puțin sunt interesați sa-și facă meseria.
    Sper ca nu toți sunt Patriarh și Maica Stareță sau Doamne ferește ca ei!!!
    Sa auzim de bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. păi presa deontologică, adică Antena 1 Deva - departamentul de ştiri, este cea care a adus la cunoştinţa lumii întregi jaful care se întîmplă în Parcul Naţional Retezat. Şi pentru că oamenii ăia au şi nume, şi pentru că ei merită felicitările noastre, iată-i: Laura Oană, Emil Gherghe, Neluţu Boldor. Astăzi este a cincea zi în care A1 abordează subiectul, imaginile filmate de colegii de la ştiri au ajuns la ministrul Mediului şi au determinat atît trimiterea unor comisii de anchetă în zonă cît şi, mai ales, sistarea tăierilor de molizi. Aşa că, Anonime, mai există şi în presă oameni care nu sînt slugi şi mercenari. E drept, din păcate, tot mai puţini...

    RăspundețiȘtergere
  19. iar aici, pe Cioară, voi posta imediat un material incendiar despre mafia pădurilor care acţionează în Retezat. E scris de un inginer silvic din România, care trăieşte acum în Germania, a fost în Retezat în urmă cu două săptămîni şi poate vorbi liber despre grupurile de crimă organizată care jefuiesc ultima pădure virgină din Europa: Parcul Naţional Retezat!

    RăspundețiȘtergere