marți, 9 august 2011

Implant de pene la găini golaşe

I.
CIOARA a crezut, încă de când era pui, că atunci când vrei să te înscrii într-un partid trebuie să studiezi doctrina, statutul şi apoi, frumuşel, să te duci la sediu şi să ceri să fii primit în gaşcă.
CIOARA mai credea că doritorul e şi întrebat despre cum devine cazul cu partidul. Ei bine, CIOARA a fost contrazisă de realitate.

Luni, 8 august, mai pe la cină aşa, marele cunoscător de doctrină UNPR, pe numele lui Mircia, a strâns câţiva foşti prieteni de doctrină liberală şi le-a pus în faţă adeziunile la doctrina socialistă, căci, nu-i aşa?, nu eşti intelectual dacă ai peste 30 de ani şi nu eşti de stânga. Totul într-un cadru natural, în aer liber, şi asta pentru că sediul unei asemenea personalităţi e terasa motelului şi doctrina îi cade mai bine la stomac aspirantului când are atâta verde în jur.
Surpriză! Aerul tare i-a trezit pe meseni. Nici măcar convorbirile telefonice ale marelui vicepreşedinte de formaţiune politică mică nu le-a schimbat decizia. Şi chiar aveau de ce să şi-o schimbe, când el lider maximo răspundea cuiva la telefon şi îi dădea asigurări că „o mie au trecut la noi”, ca după cinci minute să spună altui şef de la centru – „au trecut 2.000”. CIOARA crede că Ghiţă Pristanda ar fi invidios, dar asta e o altă discuţie şi nu vrea să vă plictisească. Bref, norma n-a fost îndeplinită. Oamenii răi nu s-au lăsat înduplecaţi, unii doar pentru moment, să ne înţelegem.

                                                                                                                                           Monalise Hihn


II.
La cîteva ore distanţă de cina cea de taină, deputatul PNL Bogdan Ţîmpău a numărat mai bine şi susţine că emigranţii liberali care au fugit la codoşeala năşită de Mircia, Nea Mişu şi la Tata Bill sînt de 30 de ori mai puţini, adică din 185 - cît zice UNPR-ul că a racolat - nu-s decît 6 amărîţi, şi ăia excluşi anterior din PNL. Deci – nicio pierdere pentu liberali.
Ba, mai mult, ca să arate că PNL Hunedoara e viu şi mişcă, deputatul zice că liberalii hunedoreni se mîngîie pe sub masă cu 2 primari de oraşe, 2 de comune şi 28 de consilieri locali, toţi de la PDL, care au promis conducerii liberale a judeţului susţinerea lor. Aşa că n-au pierdut, ba chiar au cîştigat.

Aflaţi în foame de oameni, bani şi idei, şi unii şi alţii dovedesc că cea mai ieftină etnobotanică e iluzia. Şi îşi imaginează că stolul de ciori poposit în tranzit pe gardul lor, proaspăt schimbat la culoarea penajului, ca o escadrilă de papagali, va cînta în ghiers frumos imnul partidului lui Nea Izmeană sau al lui Somnorilă iar ei, magistrali combinatori politici de colţul mesei, vor fi purtaţi pe aripile zburătoarelor multicolore spre un nou triumf electoral.
Cînd se vor trezi din desenul animat, vor vedea că-s doar nişte megieşi de pe aceeaşi uliţă noroioasă a politicii de cătun şi că n-au făcut altceva decît să-şi paseze unii altora, peste gard, aceleaşi găini jumulite, înfometate şi cu ochii după grăunţe, cu bucuria tîmpă că s-au ales, fiecare, cu struţi virtuoşi, de carne, că l-au păcălit pe vecin şi, mai ales, că au fentat, încă o dată, prostimea adunată la cotcodăceala din capul satului.

                                                                                                                                                   Alin Bena

                                                                                                                                          
                                                                                                                                        

Un comentariu:

  1. Doamne Aline, cat adevar in cele scrise de tine si cat de bine ai cosmetizat ceea ce gandesti, fara sa ataci pe cineva personal.

    "Toţi cei ce din mocirlă, în jilţuri se ridică,/
    Şi fără cuget muşcă, înţeapă sau împung,/
    Cu coarne lungi, de vită, de melc, sau de furnică,/Aşa cum providenţa le rînduie pe toate,/Cînd vine-o zi anume, tot în mocirlă - ajung !..."

    PS - si cand te gandesti ca PNL Hunedoara era cea mai tare organizatie din tara!!!

    RăspundețiȘtergere