marți, 9 august 2011

Doi hunedoreni, în cărţi pentru şefia Ministerului Sănătăţii


CIOARA află tot şi repede. Doi hunedoreni sunt în cărţi pentru preluarea Ministerului Sănătăţii, post rămas vacant după demisia lui Attila Cseke. Cei doi sunt prefectul judeţului, Attila Dezsi, şi managerul Spitalului municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Bende Barna. CIOARA i-a contactat şi iată declaraţiile celor doi.

Dr. Bende Barna: „Am pregătirea managerială corespunzătoare. Mă simt în stare să preiau un asemenea portofoliu, dar totul va fi până la urmă o decizie politică. Postul a fost ocupat de către Attila Cseke, membru al UDMR Bihor, probabil ar putea rămâne acestei organizaţii”.

Attila Dezsi: „Am fost contactat oficial de către unii reprezentanţi ai UDMR, care au luat în discuţie o eventuală nominalizare a mea pentru postul de ministru al Sănătăţii. În niciun caz nu voi accepta o nominalizare în lipsa unei reforme a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”.

 Cei doi au pregătire în domeniul sanitar, Bende Barna este medic de aproape 20 de ani, fiind specializat în ortopedie şi de peste 6 ani este managerul spitalului din municipiul Hunedoara, în timp ce Attila Dezsi a fost aproape 10 ani consilier juridic la Spitalul municipal din Lupeni.

                                                                                                                                                                                          Monalise Hihn

update 1: preşedintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler: "UDMR Hunedoara a demonstrat că are două persoane care să facă faţă provocărilor acestui portofoliu. Cei doi sunt foarte buni specialişti în domeniu, având însă calificări diferite, dar care sunt suficiente pentru o posibilă nominalizare. Decizia finală va depinde de evoluţiile politice la nivelul coaliţiei de guvernare."  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu