miercuri, 24 august 2011

NOU pe Cioara Vopsită!

Echipa Cioara Vopsită se întăreşte, proiectul merge mai departe, cu cîte ceva nou în fiecare zi. Ni se alătură oameni de valoare din mass-media, oameni care au ceva de spus, în spiritul liber al acestui site. Începînd de astăzi, vă puteţi întîlni aici cu una dintre cele mai îndrăgite realizatoare de emisiuni de televiziune şi de radio din judeţul Hunedoara: Monica Cucu. Ea va vorbi despre realităţile româneşti, despre Hunedoara, despre mentalităţi, societate, oameni şi întîmplări de aici şi de acolo. O voce proaspătă de peste Ocean, din Statele Unite. Deci: bun venit, Monica!

 Monica Cucu a fost vocea de la Radio Deva din 1992 pînă în 1995, iar apoi vocea Radio Analog pînă în 2005.
 De asemenea, timp de cîţiva ani, a prezentat şi produs cîteva emisiuni de televiziune şi a scris numeroase editoriale pentru publicaţiile locale.  
 Monica a scris şi publicat două cărţi ( una în România în anul 2000 şi una în Statele Unite ale Americii în 2006).
 A absolvit cursurile facultăţii de Filosofie-Jurnalism "Spiru Haret" în 2008, iar în 2010 a absolvit cursurile unei şcoli acreditate de radio şi mass-media din Los Angeles, California. 
 Trăieşte în Ventura, California.
 


POLIŢIA VREA S-O VADĂ CA SĂ CREADĂ

 "Somnul raţiunii naşte monştri", parcă aşa suna, nu?  Nu mai reţin cine a zis-o, dar a zis-o bine. Dar şi prostia naşte monştri. Expresia asta se potriveşte României ca albul, miresei.



 Mi-e teamă că nu am veşti  bune. Pe vremuri, scriam articole şi făceam emisiuni de radio cu drag şi cu umor - încercam cu obstinaţie să mă concentrez pe partea pozitivă a lucrurilor şi să fac haz de necaz. Nu cred că mai am chef să fac asta, cel puţin  nu în condiţiile în care observ că sistemul românesc e populat cu tot mai mulţi monştri care ne înghit banii, siguranţa, liniştea şi cam tot ce ţine de traiul civilizat.

 În prezent, muncesc într-o ţara care m-a învăţat că se poate trăi civilizat, că siguranţa oamenilor este mai presus de orice şi oricine şi că instituţiile desemnate să protejeze cetăţeanul nu există de florile mărului ci chiar îşi fac datoria. Am avut ocazia să fac comparaţii dureroase între "civilizaţii" aşa că nu discut despre toate astea din "auzite".

 Dar nu despre ţara "aia" vreau să va vorbesc, ci despre asta mioritică care (cacofonia a fost absolut premeditată), fără putinţă de tăgadă, se duce dracului. 

 Acum că am făcut o introducere de cel puţin 3 metri adîncime, să va spun ce s-a întîmplat.

 Într-o zi, pe cînd mă aflam pe partea cealaltă a globului, primesc un telefon de la fiică mea în vîrstă de 13 ani, care îmi povesteşte îngrozită cum a fost urmărită de un bărbat printre blocuri în timp ce se îndrepta spre casă. Acest bărbat s-a descheiat la pantaloni şi şi-a expus penisul sub privirile îngrozite ale fiicei mele. Nu pot reda în cuvinte şocul şi groaza pe care le-am simţit, dar am fost suficient de stăpînă pe mine că să îi cer rapid amănunte şi ei şi mamei mele. 

După discuţii îndelungi şi alte telefoane, aflu că acest individ este de fapt un exhibiţionist notoriu care îşi face numărul jegos în zona Bd. Decebal din Deva, şi că meteahna lui este fie să urmărească fete tinere, fie să se posteze în faţa geamurilor de la parterul blocurilor, cu podoabele genitale expuse. Poliţia a fost alertată, dar nu s-a întîmplat nimic. 

 Mai aflu că unii oameni îl ajută cîteodată, fiindcă nu are slujbă şi e vai de mama lui.

 Primesc cîteva palme năucitoare:

1. Notoriu?? Păi dacă e "faimos", de ce nu a fost ridicat, de ce mai umblă liber pe străzi??

2. E ajutat?? Ajutat să ce? Să facă bani contra servicii şi să continue să bată cartierul în căutare de victime??

 Fiică-mea îmi spune că nu mai vrea să iasă singură afară pentru că îi este frică să nu se lovească de porcul acela ordinar. Îi aud teama şi stresul în voce şi simt că îmi ia foc creierul. De la distanţa la care sînt aş vrea să pot trimite o rachetă scud drept în prohabul acestui nenorocit. Dar staţi aşa...nu el e ţinta. Acest individ nu e tocmai responsabil, fiindcă e BOLNAV MINTAL. Exhibiţionismul nu este un hobby amuzant, ci o afecţiune psihică ce se tratează în instituţiile specializate.

 Faptul cel mai grav este că personajul, deşi cunoscut şi văzut peste tot, se mai află în libertate.

 Racheta mea scud trebuie trimisă în altă parte, aşa că sun la Poliţie. Era 9 seara în România şi îmi răspunde un ofiţer de serviciu căruia îi explic situaţia. Îl rog să consemneze plîngerea şi să ia legătura cu fiica şi mama mea pentru declaraţii. Îmi promite că a două zi, cineva din Poliţie va face demersurile necesare. Mă linişteşte,  eu închid cu sentimentul  sînt pe mîini bune.

 Greşit.

Sînt încă naivă şi probabil mentalitatea mea a suferit transformări grave şi incompatibile cu sistemul românesc.  În inocenţa mea cred că situaţia asta se va rezolva rapid.

 A doua zi primesc un telefon în care mi se spune că cineva de la Poliţie într-adevăr a contactat-o pe fiică-mea; au luat date, semnalmente, etc...DAR pe urmă, Poliţia îi spune mamei mele următoarele:   "Cam ştim cine este individul, ni s-a mai spus de el, dar e inofensiv şi nu prea avem ce să-i facem.  Trebuie doar ignorat."

 Pentru o secundă lungă cît o zi de post, mintea mea refuză să proceseze.

 POFTIM??

 Ce fel de răspuns e ăsta?? Eşti sigură că era Poliţia?? , o întreb şi da, răspunsul e da.

 Incredibil.

 Vreau să întreb persoana asta învestită în funcţia de "apărător al legii şi al siguranţei populaţiei": dacă fiica matale ar veni şi ţi-ar spune că a fost urmărită de un bărbat care şi-a scos penisul şi i-a rînjit, şi ai vedea că fata e traumatizată fiindcă are numai 13 ani şi o imagine de genul ăsta o atacă psihic, spune-mi, ce i-ai răspunde? "Stai liniştită, scumpo, e inofensiv. Data viitoare cînd îşi mai scoate ştremeleagul, uită-te în altă parte." Asta ai face??

Şi cum vine asta cu "nu prea avem ce-i face"? Adică exhibiţionismul e cumva legal şi dacă cuiva îi vine cheful să-şi arate boaşele pe bulevard, nu poate fi arestat? Ce vă trebuie? Flagrant? Adică trebuie să i-o vedeţi că să credeţi? Reclamaţiile şi mărturiile ( chiar şi ale copiilor) nu sînt de ajuns pentru ca să se intervină??    

 Îmi  vine un cuvînt pe limbă: CRETINI. Încă unul: IRESPONSABILI. Şi încă unul: MONŞTRI.

 Hai să ne lămurim: cine se ocupă de siguranţa populaţiei, a copiilor? Cine ia măsuri atunci cînd există un caz de agresiune sexuală (pentru că exhibiţionismul asta înseamnă)? Cine naiba le dă job-uri în Poliţie unor oameni care nu au minime cunoştinţe de psihologie şi tratează un agresor ca pe o întîmplare nevinovată fără consecinţe?

 Dacă acestui individ scabros îi vine mîine aşa, o poftă, să îşi bage ustensila într-una din victimele pe care acum le vînează doar cu privirea?

 Bolile mentale evoluează, agresorii sexuali progresează în nebunia lor...şi Poliţia ce face? Aşteaptă pînă cînd le aterizează pe birou un caz de viol şi abia atunci iau măsuri??

 Din păcate, poliţiştii buni, cu integritate şi cu simţul datoriei, sînt mînjiţi de balele monştrilor care îşi fac veacul dîndu-se drept "apărători ai legii". Mi-e scîrbă de asemenea "poliţişti". Da, ştiţi voi care sînteţi. Nu vă meritaţi slujbele şi nici insignele pentru că faceţi de ruşine o meserie de onoare. Nu vă meritaţi nici salariile, meritaţi doar bancurile care se spun pe seama voastră!

                                                                                                                                                              Monica Cucu

6 comentarii:

  1. da doamna aveti dreptate,la noi politia, inca este amortita o parte din ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. da in America nu sint de-astia ? ba chiar mai rau care intra in scoli cu AKM -ul si trag la intimplare.Go back

    RăspundețiȘtergere
  3. asa e, se pare ca si exhibitionismul e legal, ca si fumatul in locurile publice si galagia dupa anumite ore, ca si muzica data la maxim prin masini sau boxe scoase pe geam... da, toate astea se intampla pe plaiul mioritic al secolului 21. astia-i avem, cu astia defilam.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate anonim, ba da, si in SUA si peste tot in lume sint tot soiul de nebuni, dar nu umbla liberi pe strazi dupa ce si-au facut numarul, pentru ca oamenii legii isi fac datoria extrem de rapid si eficient.
    Asta era ideea, dar se pare ca v-a zburat pe deasupra capului ca un F-15 pe deasupra Rusiei.
    Get it? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca politia nu face nimic in cazul nebunului atunci trebuie procedat ca in America.Parintii si cetatenii revoltati sa il ia la pumni pe nemernic.Cum isi fac datoria politistii si procurorii americani am vazut in cazul DSK.In ce priveste F-15 e un aparat dapasit.Suhoiul rusesc zboara mult mai repede deasupra cuiburilor de cucu din America.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur ca da, aveti dreptate...Trebuie sa ne intoarcem la epoca de piatra (sau poate de aur, tovarase?) si sa folosim bite si pumni. Of...
    Hai sa ne lamurim: eu nu discutam aici despre coruptia la nivel inalt si matrapazlicurile financiare care intoxica sistemele juridice din toata lumea, ci despre siguranta omului de rind care de fapt e destul de simplu de protejat. Cu o conditie: celor investiti cu putere de protectie sa le si PESE.
    Nepasarea ne omoara, domnule. Si uneori si invidia.

    Stire de ultima ora: Suhoiul chiar zboara repede da' nu-l baga nimeni in seama. :)

    RăspundețiȘtergere