miercuri, 3 august 2011

Păsărică, mută-ţi cuibul...

La Deva, gîlceava PNL-iştilor dn Consiliul Local a lăsat păsăricile din Pădurea Bejan fără căsuţe pe iarnă. Odată cu validarea noilor consilieri liberali, ostili primarului, noua majoritate a dat la întors bugetul local. Aşa se face că 1.500 de lei, hărăziţi din banii devenilor pentru căsuţele bietelor vrăbii şi sticleţi din marginea cartierului Micro 15, să ia altă destinaţie. Iar zburătoarele să se mulţumească, la fel ca în ultimele milioane de ani, cu adăposturile improvizate în scorburi şi în cuibarele încropite din crenguţe. Păsărelele din capul primarului rămîn, pe mai departe, acolo unde se află.
Tot cu ocazia „zilei săgeţilor lungi”, a rebeliunii liberale din Consiliul Local, aleşii cu forcepsul din PNL au hotărît desfiinţarea postului de administrator public (city-manager), ocupat de Corina Oprişiu.
Corina Oprişiu este, indiscutabil, o doamnă. Manierată, cultă, inteligentă, mereu foarte îngrijită, cu o atitudine distinsă, cu o privire luminoasă care sugerează mobilarea interioară a unui intelectual veritabil. Argumente suficiente care să o detaşeze net de fauna ce populează Primăria Deva.
Ce se întîmplă, însă, cînd:
Cînd vrei să asortezi evantaiul din pene de struţ al doamnei, în mare ţinută de seară, cu jaca di bataie jurnalieră a perechilor de jmecheraşi de cartier care se pretind, pe rînd, viceprimari ai Devei.  
Cînd îţi pui graţia şi farmecele de flamingo roz în slujba unor guguştiuci adăstaţi sub streaşina primăriei, încercînd să le acoperi găinaţul cu aripile diafane.
Cînd zbori ca prepeliţa, în zig-zag, pentru a îndepărta vînătorii DNA de cuibul puicuşorilor zgomotoşi, cu ciocurile lacome, mereu deschise.

Cînd, precum cloşca grijulie, eşti gata să cotcodăceşti melodios, din vîrful coteţului, pentru a justifica, în auzul lumii întregi, fanteziile de pui retardat ale unui ditamai struţ de gostat, ce se crede uliul din sigla UNPR.
Cînd se întîmplă de-astea, chiar şi doamnă să fii, rişti să afli un îndemn valabil în titlul generos de mai sus.

Un comentariu:

  1. De ce mai e nevoie de primar cand ai City manager ??
    Mi se pare mie sau e subiectivismul iar la putere ???
    Ce rost sa te bagi ibtre paranoia si nesimtire (foste in acelasi partid-acum giciti care sunt !)

    RăspundețiȘtergere