luni, 26 septembrie 2011

„Ziua aceea a lunii” pentru USL

Voiculescu: Nici eu nu vă mai aud,
dar nici voi nu vă mai vedeţi!
„Unde există viaţă, există tensiune. Iată, sîngele curge prin corpul omenesc şi există tensiune, care poate fi chiar măsurată, cu aparate speciale.” – a fost răspunsul lui Crin Antonescu la întrebarea jurnaliştilor referitoare la tensiunile din cadrul USL.
 Astăzi, de dimineaţă, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu (foto), l-a însoţit pe preşedintele conservatorilor, Daniel Constantin, la şedinţa USL. La o oră şi jumătate după începerea discuţiilor, care se anunţau tensionate, cei doi au părăsit în grabă forul de coordonare al USL, fără a oferi explicaţii.  
Poziţia celor doi lideri conservatori introduce o nouă variabilă în ecuaţia, şi aşa complicată, a alegerilor locale.
Dacă PC va fi exclus din USL sau dacă, în forma mai amiabilă a divorţului, PC va fi doar împins să candideze pe liste proprii la locale, atunci noua configuraţie va avea un efect direct asupra luptei pentru Primăria Deva.
Renasc speranţele preşedintelui organizaţiei PNL Deva, Florin Oancea, de a fi nominalizat pentru candidatură din partea USL (în varianta PNL + PSD), în timp ce fericitul candidat al USL de pînă astăzi, Petru Mărginean (PC), se va trezi, brusc, fără sprijinul poitic, logistic şi financiar oferit de PNL şi PSD. Oricum, nici Oancea şi nici Cosmin Nicula (preşedintele PSD Deva) nu erau împăcaţi cu ideea că pentru Primăria Deva candidează, din partea USL, un reprezentant al minusculului PC. 

Pentru miercuri a fost convocată, în grabă,  o şedinţă a Biroului Politic al Partidului Conservator, unde se va decide dacă PC mai rămîne sau nu în interiorul USL. Negociatorii USL au intrat în priză, iar în organizaţiile judeţene ale PNL şi PSD se refac, deja , calculele.
Ce va fi interesant (şi, fără îndoială, amuzant) va fi noua coloratură a discursului politic de la Antene. Probabil divorţul soţilor Truică, războiul divelor Rădulesca şi Andreea Marin, prezenţa regelui Mihai în Parlament sau tocurile Elenei Udrea vor escamota agenda reală a zilei şi vor minimaliza această zi de luni, în care neprihănitei USL i-a venit ciclul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu