joi, 17 noiembrie 2011

Faulkner, frate!

Mai bine zis, între experimentele lui Faulkner şi cazuistica din excelenta lucrare a lui Petre Brânzei, „Itinerar psihiatric”.

E un comentariu din subsolul unui articol din „Mesagerul Hunedorean”, comentariu pe care vi-l supun atenţiei pentru stilul fabulos în care este scris. Vă mărturisesc, am rîs cu lacrimi (e drept, avînd avantajul de a cunoaşte personajele pomenite, ceea ce e foarte important). Dar nu esenţial!

Savuraţi:
  
santamarean spune:

Bani de salarii la doctori nu mai sunt , da nu-i bai ca aduci mata dom Preamare crumpi multi de la Reea si macris le bagi iar in magazia spitalului si semneaza nepotu-tau factura, si face bucataresele de la spital zeama de macris cu crumpi si da la toti , si sa dea si lui dom Lepadatu redactor sef la fituica asta platita de matale ca sa scrie despre mata numai de bine ca esti om tare fain,iar pe noi criza si saracia in cur ne-mpunge , fugim de ea si tot ne ajunge iar la dumneata cresc averile cum crestea fat frumos in 3 zile ca la altii intr-o viata si cand dai odata cu buzduganul inspre bolta cerurilor , iaca cum se deschide cutia Pandorei pentru dumitale si toate neamurile care le ai si numa asa le dai servicii peste tot si afaceri si terenuri si pravalii si terase pe unde ai haturile in mana la caruta ,la sareta , la teleaga ( nu te speria ca o sa vina si vremea cand teleaga in loc de mertane si renouri , o sa fie gratii si resouri ca doara nu crezi ca PDL -ul face curatenie in gradina proprie pe la Satu Mare , Valcea , Craiova si zilele trecute pe la Cluj iar Hategul este orasul sfant Mecca unde numai se inchina flamanzii la bisericile care le ctitoresti pe fiecare strada si este ferit de furtuna?)La unii de Craciun vine Mosu la altii o sa vina mascatii hoarcele si piticii( ca si asa te-a speriat rau hoarca de Campeana cum ii zici – ea este Muma Padurii din povestea vietii dumitale si piticul de Molot – cum le zici matale , pai ce naiba chiar nu ai vazut ca asta e piticul sef intre cei 7 pitici tot din povestea vietii dumitale si piticul sef o spala pe spate pe Alba ca Zapada cum speli si matale pe spate pe vreo cateva Cenusarese de pe la spital si de prin Primarie.Mai scoate ceva vraji si tromboane de prin buzunare ca te crede lumea ,, pe cuvant,, acuma cand consiliul local ti- trage la meserie chiar ai putea sa-l dizolvi si sa faci alegeri libere ca nici la Reea nu te mai voteaza nimeni , mai ai un pic si te cauta fratii astia ,Musulmanii , Samaritenii ,prin oras ca pe Gaddafi , si poate ca ai sa te ascunzi sub viaductul nou cu ministrul dumitale de propaganda fostul consilier Anca. Si Solomon din biblie a fost mare intelept si a dat chix apoi a scos si o carte de proverbe. Sa tii costumul alb iti sta frumos cu el si o sa-ti fie bun la Zam. Poti sa zici ca esti Petru Groza .
Sictir . Bai da am uitat ceva. Copertinele de la Piata Mare a orasului le-ai dus la fier vechi? Cat ai luat pe ele?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu