miercuri, 16 noiembrie 2011

Harta politică a presei hunedorene

Nu vreau să fac alte consideraţii iar comentariile vă aparţin.
                                                                                        
Doar cîteva precizări:
          Nu am luat în calcul publicaţiile săptămînale şi posturile de radio, nu pentru că nu ar avea influenţă politică, ci din raţiuni de grafică (e şi aşa destul de aglomerat, după cum se vede!)

          Posturile tv şi cotidianele care aparţin în mod cert, prin acţionariat, unor partide politice, se află, grafic, în interiorul sferei de influenţă a respectivului partid.

          Posturile tv şi cotidianele care, prin sursele de finanţare sau abordarea editorială, prezintă doar afinităţi cu unele partide, au fost figurate ca avînd atingere (mai mult sau mai puţin, e important!) cu sferele de influenţă ale partidelor cu pricina.

          Radiografia este valabilă astăzi, pînă spre seară. Se mai fac tentative de cumpărare, aşa încît ziare sau posturi tv din judeţ pot ajunge în orice moment în proprietatea unor politicieni sau în finanţarea substanţială a unor partide. Voi prezenta, de altfel, tentativa foarte recentă a unui personaj politic important, de talie judeţeană :), de a realiza o afiliere spectaculoasă pe piaţa de televiziune, tentativă dejucată de oameni normali la cap – surpriză, chiar de la Bucureşti!
Aştept comentariile şi completările voastre.

4 comentarii:

  1. Sa ne votam cu bine ! Ne vedem la primarie ? Din primul tur sa fie aleasa cioara. Dar cum ii punem tricolorul ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa imi explici, te rog, sa inteleg si mai bine si sa stiu le spun colegilor cand merg dimineata la munca. ZVJ (proprietate personala) e apropiat de USL, iar KTV (unde prestez pentru mogul) este apropiat UDMR? Tu citesti ZVJ ori urmaresti KTV Petrosani ca sa poti emite o asemenea presupunere? Eu sunt convins ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cătălin, tu ştii mai bine decît oricine, evident, unde se plasează cele două produse media. De altfel, după cum vezi în grafică şi după cum am făcut precizarea, unele ziare sau televiziuni SE APROPIE, doar, prin SURSELE DE FINANŢARE SAU ABORDAREA EDITORIALĂ, de anumite zone politice. De aceea, de exemplu, ZVJ şi KTV sînt doar UŞOR TANGENTE, cît de-un contract pentru ziar din zona USL sau o vorbă bună spusă-n ungureşte de un simpatic şi înalt funcţionar public (apolitic, desigur!)pentru preluarea KTV în reţeaua RCS. Despre asta vorbim şi mai vorbim despre percepţia publică - poate nu întotdeauna cea corectă, de acord cu asta.
    Pe de altă parte, dacă tu zici, pot exista şi ziare sau televiziuni care nu iau niciun ban de la vreun partid sau politician şi care prezintă ştiri şi comentează realitatea la fel de alb ca zăpada de la Pol. Caz în care mă bag cu editarea în JPG-ul de mai sus, fără probleme.
    Cele bune, Cătălin, ţie şi colegilor tăi cu care te întîlneşti dimineaţă!
    PS: n-o să crezi, dar citesc zilnic ZVJ şi urmăresc (mai rar, e drept) şi KTV.

    RăspundețiȘtergere