sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Greierul din vîrful Bradului

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, se poate întoarce, liniştit, la ale lui: desluşirea diferenţelor ortografice şi de reţetă dintre virşli şi vişli, un cap în gură dat suspectului care i-ar fi furat mîţa, o luptă pe după tejghea pentru recîştigarea şefiei PSD-ului judeţean, o mamaliga-brînzali cu lăutari, o ameninţare cu moartea şi cu călcatul de maşină, mai cu Zilele Bradului, mai cu noi sîntem români etc etc. Adică treburile pentru care oamenii l-au ales primar.

Cît despre căldura din apartamente,  greierul e liniştit de-acum, furnicile i-au muiat din nou posmagii. Şi ăla din Vaslui, şi ăla din Sighetu Marmaţiei ori din Oltenia au contribuit cu un bănuţ la ceea ce pare a fi o fatalitate, un dat natural, pe care întreaga naţie română e obligată să-l finanţeze an de an: incompetenţa primarului Cazacu, de la Brad.
Incompetenţa de a găsi, timp de 7 ani de cînd e primar, o soluţie tehnică şi economică, în afara celei pe care o practică cu succes: datul cu curul de pămînt, văleu, muică, veni iarna, să ne dea, să ne dea!

De-acum, că s-a milostivit Guvernul – nu de el, ci de oamenii din Brad, care-s nevinovaţi şi nu merită să tremure în case – de-acum, zic, că s-a scremut naţiunea de nişte păcură şi ceva (mult!) bănet, el se poate gîndi liniştit la cîntările din vara viitoare, la campania electorală, la luatul gîtului lui Panfutie, la nişte conturi neîncheiate cu Moloţ.
Şi poate înfuleca pe săturate, să adune destulă osînză ca, la iarna viitoare, dacă Doamne-feri îl mai alege careva primar, să poată face o grevă a foamei şi mai vîrtoasă, şi mai filmată, şi mai cîntată din struna populară, că bugetul statului se anunţă cam nasol, în cri-cri-cri bemol.

3 comentarii:

  1. 1)Solutia cupacura ,cand avem carbune in valea jiului e imbecila!
    2)Oamenii nu sunt vinovati de incompetenta celor ce ii pastoresc>
    3)Nu sunt de acord sa se ia bani din impozitul hunedorenilor sa se subventioneze otova si cei saraci si cei cu Jeep :))),sa se dea ajutoare celor necajiti din cauza proastei guvernari din ultimii 20 de ani!
    Apropo de ce datoriile primariei sunt mai mari decat bugetul ???gradul de indatorare este prin lege prevazut la o valoare mai mica!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1)Centrala e pe pacura.
      2)Oamenii sunt singurii vinovati pentru ca ii aleg pe cei incompetenti.
      3)Cei saraci sunt cei mai multi si ei au ales guvernarile de 20 de ani incoace.Numai noi,romanii iesim cu mana intinsa a pomana in loc sa iesim cu ea ridicata sa-i determinam sa ne dea de lucru,nu pomana.Suntem o populatie de pesmenagii

      Ștergere
  2. Nicolae,Nicolae nu or fi oamenii vinovati de incompetenta celor care-i pastoresc dar de cei pe care ei,oamenii ii aleg cine se face vinovat???si de ce atunci cand guvernul ia masuri drastice onor USL-ul sare in sus ca cel care ia astfel de masuri adica guvernul este incompetent??

    RăspundețiȘtergere