luni, 14 noiembrie 2011

Somnoroase păsărele

Andrei Pleşu: Dacă nu eşti Jung sau Freud, visezi ca prostul.
Cu aplicaţie în politica hunedoreană:
Degeaba îţi faci lifting facial, în speranţa că vei fi un frumuşel candidat pe afişele USL, dacă nu ştii să descifrezi nici măcar semnele realităţii, darămite ale viselor.
Degeaba te iluzionezi că viaţa e frumoasă, fiindcă aşa îţi cîntă pe zeci de guri propriul trust de presă,  şi cazi într-un somn lin, visînd că eşti la plajă în Bahamas, cînd, de fapt, patul are picioare de ceară şi amanta suflă în jarul de dedesubt.
Ce zic semnele?
Că preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a dat mînă liberă amicului său, senatorul Cosmin Nicula, să treacă la comanda organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, cu o consecinţă directă: renegocierea,  în USL, a nominalizării candidaţilor pentru alegerile locale.
Pesediştii hunedoreni  nu s-au  împăcat niciodată cu blatul dintre şeful lor judeţean, Laurenţiu Nistor, şi preşedintele PNL Hunedoara, Mircea Moloţ. Cum adică, un mare partid ca PSD să nu aibă candidat nici la Primăria Deva, nici la Hunedoara, nici la Consiliul Judeţean? Să fie la remorca PNL doar pentru satisfacerea interesului personal al lui Laurenţiu Nistor, acela de a obţine încă un mandat de deputat? După anunţarea (pripită) a nominalizărilor USL pentru alegerile locale, mîrîielile din PSD Hunedoara au atins un prag critic, moment în care Ponta a ales să-l tragă pe linie moartă pe Nistor (omul lui Iliescu) şi să predea, neoficial, butoanele filialei judeţene a PSD lui Cosmin Nicula.
Dacă Revoluţia Testosteronului din PSD, aflată în plină desfăşurare, va duce la victoria (a)micului Che şi la limitarea influenţei lui Ion Iliescu în partid, e posibil ca, în primăvară, schimbarea să fie consfinţită printr-o conferinţă extraordinară a organizaţiei judeţene a PSD.
Pînă atunci, semnele, extrem de vizibile, ale războiului de ieşire din iobăgie pornit de Nicula contra aliaţilor din PNL (+PC):
-        Revendicarea, pentru PSD, a unui post de viceprimar la Deva, deşi ambii viceprimari ce vor fi înlocuiţi aparţineau PNL
-        Atacul împotriva managerului Spitalului Judeţean Deva, Silviu Didilescu, omul lui Mircea Moloţ, căruia Nicula i-a cerut demiterea
-        Susţinerea pe faţă a lui Dan Bobouţanu,  preşedintele organizaţiei municipale Hunedoara a PSD, pentru candidatura la Primăria Hunedoara, împotriva actualului nominalizat al USL, primarul în funcţie Ovidiu Hada (PNL)
-        Un om hotărît, Cosmin Nicula afirma, prin cîrciumi, cu subiect şi predicat: „Cît timp sînt eu preşedintele PSD  Deva, candidatul USL la Primăria Deva nu va fi Petru Mărginean (PC)!”
Acum, pe bune, nu trebuie să fii nici Jung, nici Freud, ca să pricepi.

P.S.: Chestia cu liftingul facial nu-i o figură de stil, e o treabă cît se poate de reală! După modelul Mircia Muntean, care şi-a cioplit urechile şi a cîştigat un nou mandat, un chiparos al Opoziţiei Unite a decis că nu-i suficient de arătos şi a apelat la chirurgia estetică pentru a exploata eficient principalul său argument politic: faţa de latino-lover.


Un comentariu:

  1. In sfirsit ceva nou in politica hunedoreana.Ca prea bine lincezeau penelistii, ocupind toate functiile din judet

    RăspundețiȘtergere