sâmbătă, 17 decembrie 2011

Cat ne costa declaratiile Opozitiei ?

Imaginati-va ca sunteti un investitor si cautati o noua oportunitate de afaceri. Puneti ochii pe tara X si cereti informatii. Aflati ca guvernul e mafiot, parlamentul e ilegitim si plin de tradatori, iar presedintele, care e un dictator ce da semne de senilitate politica, va fi intr-un an de zile fortat sa plece. Ati risca macar un euro in economia tarii respective?

Cam asa arata Romania la ora actuala pentru cine citeste si ia in serios declaratiile liderilor Opozitiei. "Vom renegocia acordul cu FMI!", "Nu vom achita datoriile guvernului Boc", "Partenerii nostri internationali trebuie sa stie ca banii pe care ii luam de la FMI sunt ca sa facem functii pentru UNPR-isti".

Parlamentul? E ilegitim pentru ca e plin de tradatori.

Justitia? E politizata.
Si Curtea Constitutionala e politizata, asa ca mai bine o desfiintam imediat cum ajungem la putere.
Accesul la justitie al cetateanului nu este garantat, DNA executa ordinele presedintelui, care presedinte e dictator sau macar iresponsabil patologic, e mitocan, grosolan, minte la televizor, rade ca prostu', cauta pe jos dupa sticle, umbla caine surd la vanatoare, si ori isi bate joc cu cinism de toata lumea ori chiar da semne de senilitate politica.

Toate expresiile de mai sus sunt extrase din cele mai recente declaratii ale liderilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, lideri pe care sondajele ii prezinta cu sanse de peste 55% ca fiind viitorii guvernanti.

Mai multe, într-o analiză pertinentă a Cameliei Badea, pe Ziare.com.


5 comentarii:

  1. Hai să presupunem că şefii opoziţiei ar declara exact contrariul. Că guvernul e performant şi curat ca lacrima, că parlamentul e compus din oameni cu coloană vertebrală, toţi academicieni unu şi unu, că preşedintele e mediatorul perfect, garantul constituţiei (de manieră că şi Curtea Constituţională şi-a cerut dizolvarea), că Nuţi e doar şefă de bloc şi UNPR e unul cu pere ce vinde din traistă...
    Ei, abia atunci investitorii ne vor ocoli cu desăvârşire, pentru că ne vor declara nebuni în masă!
    Trist e că şi într-un caz şi în altul, tot turcul plăteşte. În ultima afirmaţie, rog a se citi ROMÂNUL...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Anonim: corect şi de bun simţ comentariul (şi, O, ce bucurie, ireproşabil gramatical!). Ocazie de care profit pentru a le reaminti celor care îmi fac onoarea de a-şi exprima opiniile aici că singurele criterii de validare ale postărilor sînt:
    - bunul simţ
    - acurateţea gramaticală
    şi, dacă mai au şi un strop de umor, sînt bine primite.
    Nu-i musai, dar mi-ar plăcea să nu dialoghez cu anonimi. Dacă puteţi, vă rog mult, faceţi efortul de a vă da măcar prenumele. Dacă l-aţi uitat, puteţi folosi unul din lista de mai jos:

    Victor
    Nicu
    Nicolae
    Dan
    Dani
    Nelu
    Axinte
    Ion
    Gigi
    Aliodor
    Gogu

    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e cazul sa ne facem probleme .Deja suntem bine cunoscuti , ca natie , si naravuri , traditionale si istorice , in intreaga lume . Nu este inventia actualei Opozitii acest mod de abordare a discursului politic . Din patru in patru ani , ori de cate ori se rotesc pe scena politica , procedeaza fiecare actor politic la fel . Acum , actualii opozanti nu mai pot de grija sarmanului pensionar , amaratului de bugetar , nu mai stiu cum sa planga soarta natiunii , dar fiti pe pace , odata ajunsi la putere vor trece rapid la sentimentele reale si o sa vedeti atunci povestea cu " greaua mostenire" . Cu totii se bazeaza pe putina tinere de minte a romanilor .

    RăspundețiȘtergere
  4. Normal ca nu merita o astfel de tara investitii.

    RăspundețiȘtergere