luni, 16 ianuarie 2012

Protestatarii de la Deva şi-au vărsat nervii pe jurnalişti

„Sugi pula, băăă, ce ne filmezi tu pe noi?” au fost cuvintele unui respectabil pensionar (foto), venit să-şi verse năduful pe ciuma portocalie în faţa Casei de Cultură din Deva, răcnite în timp ce îmbrâcea doi cameramani şi un fotograf.
Totul, sub privirile îngăduitoare, chiar amuzate, ale cîtorva parlamentari şi şefi de partide din USL Hunedoara, organizatori ai manifestării de luni după-amiaza.

Protestul paşnic al nemulţumiţilor ieşiţi astăzi în stradă, la apelul liberalilor din Hunedoara, a degenerat într-o reacţie violentă la adresa jurnaliştilor. Nemulţumiţi de faptul că o parte din breasla jurnaliştilor a îndrăznit să abordeze diferit problema protestului de duminică, protestatarii au recurs la agresiuni şi hărţuiri. Acest lucru au simţit-o pe pielea lor doi cameramani ai unor televiziuni naţionale, respectiv Pro TV şi Antena şi fotoreporterul Cotidianului Glasul Hunedoarei, Traian Manu. Totul a pornit de la faptul că cei trei încercau doar să-şi facă datoria, respectiv să ia imagini de la faţa locului.
Pensionarul respectabil, incomodat probabil de camerele de luat vederi, i-a împins pe ambii cameramani, aruncându-le totodată o rafală de înjurături. În semn de solidaritate şi colegialitate, fotoreporterul Traian Manu l-a întrebat pe pensionar de ce îi împinge pe colegii săi. Furia pensionarului, de nestăvilit, s-a îndreptat apoi înspre fotoreporterul „impertinent”, pe care l-a împins şi l-a înjurat ca la uşa cortului.
Din respect pentru vârsta pensionarilor, nici unul dintre cei vătămaţi nu a reacţionat sau nu i-a adresat acestuia cuvinte jignitoare.
Din faţa Casei de Cultură, alaiul s-a deplasat la sediul PDL, unde a depus o coroană mortuară, a cerut javrei ordinare să iasă afară, apoi a trecut drumul şi a urat "de bine şi de viaţă lungă" în faţa sediului redacţiei cotidianului Glasul Hunedoarei.

Irina Năstase (Glasul Hunedoarei)

4 comentarii:

  1. :)))
    Cineva trebuia s-o ia in bot...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e normal sa a-ti reversi nervi pe cineva care ca si noi oameni de rand sint simpli muncitori,in breasla lor,dar la cat au rabdat si andurat pensionari,SI noi societatea de jos muncitorii,se stie ca muncim mult, sub stres, cu salarii de mizerie,de foarte multe ori facand foame,nestiind cum sa ne mai platim darile impuse de cei ce fac legea ,pe salarii de mii de euro,eu cred ca acel pensionar a explodat pe jurnalisti fara sa vrea,deoarece cei vinovati care ne-au adus an aceasta stare stau ascunsi asteptand ca frigul oboseala sa ne faca sa renuntam la a ne striga durerea.sintem cu toti tratati cu indiferenta si normal ca DOARE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Era un "Boschetar" contribuabil, asa dupa cum i-a vazut presa de la GLASUL HUNEDOAREI

    RăspundețiȘtergere
  4. Tipul respectiv ieri cand cel cu portavocea a incercat sa spuna ca in mijlocul maifestantilor se afla si tov. moloz si noi am strigat fara hoti a venit sa ne loveasca dar sa calmat ca nu avea ajutoare. Niste gunoaie

    RăspundețiȘtergere