vineri, 24 februarie 2012

BREAKING NEWS: S-a aflat sexul politic al îngerilor Devei!

De vreo zece ani încoace, Mircia Muntean, primarul Devei, se maimuţăreşte oficiind „căsătorii de probă”, cu ocazia maaarilor sărbători ale cuplăraiului de primăvară, Sf. Valentin şi Dragobetele. Toată lumea fericită şi cu lacrimi pe obraz: tinerii au un motiv de distracţie şi o sursă de umplut portofelul, căci sînt cadorisiţi cu vreo 10 milioane vechi pe pereche de amorezi noi, primarul e mulţumit şi el că poate şpăgui în cadru festiv electoratul fraged, televiziunile locale bucuroase şi ele că au cu ce-şi umple un jurnal de căcat. Evenimentul anual se întîmplă unde-i lumea mai multă, de obicei în vreun hol de supermarket, anul ăsta la Aqualand.
Pînă acum, la festivităţi participau cu mare dăruire preacucernicii liberali, bucuroşi să-şi sclipească  danturile în lumina blitz-urilor, alături de primarul-locomotivă, care le era şi preşedinte de partid. Împărţeau alde Moloţ, Ruşanu, Balint şi Ţîmpău la baloane, floricele, căciuliţe, mărţişoare, bombonele şi  ce-i mai ducea mintea, de le venea rău. Acum treaba s-a schimbat, preamarele Mircia e la alt partid. Şi continuă să împartă daruri şi să cunune de Valentin & Dragobete iar pe ei îi scoate din minţi să se uite de pe margine. Îi roade fix la rînză, unde-i chakra voinicului. Invidie, ură, neputinţă, frustrare. Tare-tare, of-of, măi-măi!
Cum să facem, cum să facem? Ce armă să folosim să-l oprim pe zăpăcit, că mai sînt trei luni şi iacă-s  alegerile, ne fură electoratul de pe ouă? Păi ce-avem noi la îndemînă? Să zicem...Episcopia? Da, da, da, să-l folosim pe Preasfinţit ca să-l afurisească pe Preacurvit! – au chicotit în cor, cu evlavie, liberalii, sub privirile MultPreafericitului  lor staroste.
Zis şi făcut! Alo, ceau, noi sîntem,  ia vină-n-coace, mărite, ia urcă pînă-n capul străzii! Ia zi-i, cucernice părinte Gurie,  ăsta-i Primar cu P, primar cu p sau Ghiavolul cu urechile tăiate?
Şi, băă, spune-o oficial, în comunikat, să fie clar cu cine votează armata îngerilor!
Trăiţ’, am înţeles:
"Domnule Primar,
Vă scriu aceste rânduri din pricina preţuirii şi a dragostei pe care v-o port(...)

Dragobetele, din sărbătoare a iubirii neprihănite, ce înalţă tinereţea în bucuria supremă de a fi, este transformat într-un jalnic concubinaj al desfrânării! Cine şi de ce o face? Cine sunt cei care dezbracă iubirea de sfinţenie şi o rezumă la instinctele unei discoteci?
Generaţiile vârstnice, datoare să vegheze ca duhul creştin românesc să nu moară în copiii noştri, se transformă în jalnici agenţi matrimoniali de o zi. Primarul – omul reper moral, intelectual şi gospodăresc al unei comunităţi, părintele fără veşminte preoţeşti al celor din „parohia”(primăria) ce i-a fost încredinţată – joacă rolul unui oficiator al unei iubiri şi căsătorii de probă! Normalizează, adică, alungarea lui Hristos din cetate!
Domnule primar, oricare ai fi, aceasta este o blasfemie! O blasfemie împotriva lui Dumnezeu atunci când participi şi sapi la temelia instituţiei sacre a familiei creştine încheind căsătorii de o zi! Este o blasfemie împotriva neamului românesc, a identităţii sale exprimată şi în sărbătoarea Dragobetelui, atunci când sanctifici iubirea redusă la concubinajul de o noapte! Este o crudă blasfemie împotriva iubirii, căci iubirea singularizează pe om în rândul tuturor formelor de existenţă şi înveşniceşte comuniunea între doi tineri !

Te-ai gândit vreodată că cei doi tineri cărora le oficiezi curvia de o zi ar putea fi copiii sau nepoţii tăi?! Nu te cutremuri de judecata istoriei pe care o scoţi din devenirea românească şi creştinească de dragul a 30 de arginţi (adică voturi) ?!

Îmi pare că Primarului (cu majusculă) nu-i este îngăduit să devină primar (cu literă mică)!
(...)
Biroul de Presă al Episcopiei Devei şi Hunedoarei"
De Dragobete, afuriseşte româneşte! Hai noroc şi Doamne-ajută!

UPDATE:
Aloo, bă, tot noi. Ce faci? No, scuze că te-am trezit, da ai treabă. Vezi că ne-a luat fraierii ăştia din presă la ochi, s-a însemnat că am fost vorbiţi să i-o tragem lu Nebunelu. Ia mai pune-l pe ăla să mai scrie un comunicat, dracu, ce daţi voi la presă, să zică că n-ai tu treabă cu noi, că de ce ne discreditează ziariştii, fomiştii, aşeaa, pe noi, pe politicieni? Adică dă-i cu morala, cu Doamne-ajută, cu alea, ţine-o sus, n-o lăsa. Ai înţeles? Vezi că pe luna viitoare băgăm ceva hotărîre în consiliu, că postu-i post, da şi cartofii tre să-i cumperi pe bani, nu? Haha. Hai pa, ne-auzim. Bagă comunicatu.

Trăiţ', am înţeles:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu