joi, 2 februarie 2012

Candidatură-şoc la preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara! - cu update 1 (transcript INTERVIU) şi update 2 (video)

Hai că-ncepe!
A anunţat în această dimineaţă, la Deva, că îşi dă demisia din PNL şi va candida ca independent la preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara.
Cine, soro, cine?
Răbdare, că avem şi video... vine imediat!
Deocamdată datele omului-surpriză:
S-a născut în Târgovişte la 22 mai 1964. Este licenţiat al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti. Are specializări în arheologie şi istorie medie românească. În anul 2002 obţine titlul de doctor în istorie la Universitatea din Bucureşti cu tema Rolul şi evoluţia Securităţii (1948-1964).
Din 2010 este preşedinte al Asociaţiei pentru Memoria Victimelor Comunismului şi coordonator al Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România.
În 2011 a obţinut titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Deva”.
Bun prieten al primarului Devei, Mircia Muntean.
Ghici ghicitoarea mea, cine se va bucura?
Şi care va fi tema principală a campaniei istoricului care se luptă cu Securitatea?


Update 1: interviu cu Marius Oprea (el e candidatul-surpriză!), realizat de Livia Botici (televiziunea Info HD):



Marius Oprea: „Voi candida împotriva lui Moloţ. Domnul Moloț poate fi controlat și este șantajabil de către structurile fostei Securități din Deva.”

Reporter: Cum merge procesul dumneavoastră cu Mircea Moloţ?
Marius Oprea: Eu nu înțeleg de ce domnul Moloț insistă să dovedească el însuși că a fost informator. Devreme ce a semnat un angajament cu Securitatea, olograf, are notă informativă, fapte pe care le-am dovedit în primul proces penal. Eu nu am spus niciodată despre domnul Moloț că a făcut poliție politică, eu am spus doar că a fost informator, ceea ce este dovedibil cu acte.


Reporter: Aţi spus că urmează să faceţi un anunţ – şoc...
Marius Oprea: Intenționez să candidez în alegerile locale, aici la Deva, îmi voi face buletin de Sarmizegetusa. Voi candida împotriva lui Moloț, la Consiliul Județean Hunedoara. Nu mă interesează dacă am vreo șansă, dar nu vreau ca acest județ să fie condus în continuare de Securitate și de uneltele ei. Dacă altă șansă de a-l doborî pe domnul Moloț, care văd că se încrâncenează în a susține că el are dreptate, iar eu sunt un ticălos, nu am, îmi voi da demisia din PNL. Trebuie să înțelegeți un lucru: m-am luptat cu Ristea Priboi, m-am luptat cu structurile Securității, m-am luptat cu generali de Securitate, credeți că mă împiedic de un informator?

Reporter: Cum comentaţi faptul că Mircea Moloț este ținut încă în brațe de PNL și nu este înlăturat de la conducerea partidului?
Marius Oprea: La o ședință la vârf a PNL am fost supus unei ședințe de înfierare. Nu eu am fost considerat omul bun, ci eu eram cel negru și rău pentru că am spus că Moloț a fost informator. M-au condamnat, a fost cât pe ce să mă dea afară din partid pentru că am spus și de ce am spus. Iar domnul Moloț stătea acolo și zâmbea, în vreme ce domnul Rușanu era procuror de ședință, iar doamna Norica Nicolai era judecătoarea. Eu nu am fost membru de partid comunist, domnul Moloț a fost, dar la PNL am învățat ce înseamnă aia înfierare. A fost nedrept ceea ce mi s-a întâmplat și e nedrept în continuare.
Am primit amenințări de la partid, iar pe de altă parte, o amenințare în sine este asta, că îmi cere daune morale de 500 de milioane de lei vechi, pentru că i-am afectat imaginea.

Reporter: Cum comentați că la 21 de ani de la Revoluție vă luptați și acum cu foștii securiști și informatori?
Marius Oprea: E simplu: ei conduc! Chiar dacă nu conduc direct, structurile fostei Securități, oamenii pe care fosta Securitate îi poate controla, de genul domnului Moloț, care a fost informator al Securității, sunt controlabili, ei pot lua decizii pentru unii sau alții, care controlează în zona privatizată. Domnul Moloț poate fi controlat și este șantajabil de către structurile fostei Securități din Deva.

Livia Botici, Info HD 
Update 2 : ia şi cu video, că unii au crezut că interviul e la mişto! E pe bune, de data asta, deşi pare incredibil - pentru cei care-au deschis ziarele mai tîrziu sau au privit în ultimul an numai la Marimar.
(Obs: dacă există un delay imagine-sunet, f#uck ProCoder3! Nu spargeţi leptoapele! Ascultaţi doar...pînă una-alta. Mîine interviul integral şi la calitate giugiuc!*)

 
* sau, mai bine, accesaţi ştirile televiziunii Info HD, AICI şi AICI (deoarece cu ProCoder3 rămîne cum am satbilit!)


Un comentariu:

  1. Perfect de acord. Sint aceasi care l-au invins pe Constantinescu si incerca acum sa-l termine pe Basescu.Tare ma tem ca vor reusi.Comanda e la Voiculescu et&
    Zsolt

    RăspundețiȘtergere