joi, 9 februarie 2012

Nu mă lăsa să mor, că deseară vin la tine la televizor!

Discursul subitului dragobete Victoraş a crăcănat USL-ul pînă aproape de şpagat.
Liberalii pe piciorul drept cu cîrcei, pesdiştii pe piciorul stîng cu entorsă, conservatorii între ele, cum îi ştiţi, dar mai învîrtoşaţi ca niciodată.
Deşi întinsă dureros, răscrăcirea nu se rupe. Dar pîrîie lămpile în televizoare! Oho!
Se frămîntă partide, se zdruncină falange, se freacă după ureche analişti, se înroşesc pe gît şi-n decolteu babe universale. Chiar Chireac e stupefiat, pe rînd, la trei televiziuni.
Antenele dau drumul la maimuţele curentate, ţinute fără hrană şi apă, expré pentru ocazii majore.
La Realitatea, Dinescu se cacă şi-şi bagă.
La Răitaru RTV nu mă uit. Dusmon, dusmon! – trebuie că se-alintă franţuzoaica Laura (ce l-a cunoscut chiar pe Strauss-Kahn), la vreun derapaj frazeologic cu beşină a unui lider de sindicat.
Sigur la PRO, la Esca, e sumbrul CTP, îl simt, vibrînd cavernos, la cîteva canale distanţă, de parcă s-ar apropia metroul. E di-so-lu-ţi-e! Cutremur! Re-vo-lu-ţi-e!
La OTV e ars pe rug ciocoiul, fie el drept sau stîng, cenuşa îi e amestecată cu apă şi băută, în direct şi senzaţional, de o  astroloagă cu leptop Lenovo şi asta nu e tot, nu, urmează crima de pe Şoseaua Kiseleff, unde o bunică e pe cale să-şi belească nepotul.
Pe la miez de noapte, REALITATEA prinde sensul corect al vînzolelii politice şi, după un matur proces de conştiinţă, cu participarea extraordinară şi încărcată de înţelesuri grele a teleastului de teledon Tatulici, ia decizia dramatică de a relata adevărul gol-goluţ despre demonstraţiile din pieţe:

Ceea ce-i foarte tare. De azi, lumea e-n mişcare. Aşa că v-aşteptăm şi mîine. Şi tot la televizor.

4 comentarii:

  1. inca putin si fac INFARCT cu totii

    RăspundețiȘtergere
  2. La dracu! Astia de la Realitatea sunt mai tari decat UDMR si gresesc articularea nu dupa gen, ci dupa numar - eu nu vad decat UNA!

    RăspundețiȘtergere
  3. E de ris, e de plins?? Cine poate spune?
    Zsolt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Academia Catavencu, la vremea cand vietuia si era si citita, avea o rubrica: "Avem o tara. Cum procedam?". Ei, acum se simt datori sa-si dea cu presupusul o basculanta de analisti despre cum ar trebui sa procedeze... altii. Ca ei ce sa mai zica? Cel putin ieri, au intrat in miscare browniana si ei si neuronii lor atotstiutori. Cu respectul adanc pe care l-am avut pentru presa (inainte sa traiasca exclusiv din banii politicienilor), as zice ca, de fapt televizorul ne arata ca nici nu mai e nevoie de politicieni. Decat, poate, ca sa semneze statele de plata. In rest, moderatorii, mai mult sau mai putin frustrati si analistii zbuciumati stiu totul. Dar fac doar emisiuini. De "procedat", tre' sa procedeze tot altii.

    RăspundețiȘtergere