luni, 6 februarie 2012

PNL Hunedoara: doi ani de împliniri măreţe

5 februarie 2010:
"Dintre cele 584 de voturi valabil exprimate, 450 au fost în favoarea lui Mircea Moloţ şi 98 în favoarea lui Mircia Muntean. Preşedinte este Mircea Moloţ", a anunţat Liviu Antal, membru în comisa de numărare a voturilor.
Mircea Ioan Moloţ,
de 2 ani preşedinte al PNL Hunedoara
Se întîmpla la Sala Sporturilor din Deva, în urmă cu exact doi ani:
Un număr de 554 de delegaţi ai PNL,  din cei 619 aflaţi pe liste,  au fost prezenţi la Sala Sporturilor din Deva, unde a avut loc Conferinţa Judeţeană a PNL Hunedoara, a cărei organizare a stârnit disensiuni în rândul liberalilor, punctul culminant fiind atins sâmbătă, când preşedintele în funcţie al organizaţiei judeţene,  Mircia Muntean,  nu s-a prezentat la alegeri, deşi iniţial îşi depusese candidatura.
"Conferinţa de la Sala Sporturilor nu e statutară şi o voi contesta luni, la ora 10.00, la Bucureşti", a afirmat Mircia Muntean.
Alegerile s-au desfăşurat, totuşi.
La conferinţă au participat şi prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, vicepreşedinţii PNL Norica Nicolai, Dan Radu Ruşanu, Cornel Popa, fostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, europarlamentarul Cristian Buşoi şi secretarul executiv Marcel Vela.
Ei au declarat că, în opinia lor, conferinţa este statutară şi că vor susţine acest lucru în faţa Biroului Politic Central.
Liberalii hunedoreni şi-au ales un nou preşedinte.
Noul preşedinte al PNL Hunedoara este Mircea Moloţ. Moloţ a spus, după aflarea rezultatelor, că această funcţie reprezintă pentru el o mare responsabilitate politică.
"Funcţia de preşedinte al PNL Hunedoara reprezintă, pentru mine, o mare responsabilitate politică. Toţi membrii din structurile de conducere vor avea responsabilităţi precise, clare, şi nu voi permite nimănui să tragă chiulul", a declarat Mircea Moloţ.
Doi ani de cîrmuire înţeleaptă:
·        PNL a pierdut trei primari: Mircia Muntean (Deva), Daniel Răducanu (Baru Mare) şi Nicolae Timiş (Haţeg)
·        A pierdut postul de primar în reşedinţa de judeţ, prin excluderea din PNL a primarului Devei, Mircia Muntean
·        A pierdut unul din cele două posturi de viceprimar al Devei, prin excluderea din PNL a celor doi viceprimari liberali, Cosmin Costa şi Marcel Morar, şi cedarea unui post de viceprimar pentru PSD
·         A pierdut controlul exercitat de PNL în Consiliul Local Deva
·         PNL nu deţine postul de primar în niciunul dintre cele 7 municipii ale judeţului
·        PNL nu va avea primăria Deva în următorii 4 ani (pentru că PNL nu are un candidat liberal la Primăria reşedinţei de judeţ)
·        PNL nu va avea nici Primăria Hunedoara (actualul primar, trimis în judecată de procurorii DNA, pentru fapte asociate infracţiunii de corupţie, are şanse minime să cîştige un nou mandat)
·        A bulversat organizaţia municipală Deva a PNL, aflată acum în plină disoluţie, prin manevre de culise
·         L-a îndepărtat pe preşedintele ales al PNL Deva, Florin Oancea, de la conducerea organizaţiei
·        A înregistrat migrarea în masă a unei întregi organizaţii PNL (Lupeni), aproximativ 100 de persoane, la PDL,  în frunte cu fostul preşedinte al organizaţiei, Constantin Brânduşe
Dar a şi cîştigat:
·         A cîştigat un deputat, starleta tv Mariana Câmpeanu, pentru o jumătate de mandat
·        Şi-a anexat organizaţia judeţeană a unui partid, odinioară important (PSD), datorită obedienţei liderului judeţean, Laurenţiu Nistor
·        A preluat conducerea de facto a măruntului PC, prin satisfacerea orgoliului preşedintelui judeţean al PC, Petru Mărginean, de a candida la Primăria Deva din partea USL

3 comentarii:

  1. PNL a mai obtinut ceva in acesti doi ani: satisfacerea, in sfarsit, a uriasului orgoliu al micutului sau presedinte, Mircea Molot. Pe langa faptul ca are judetul la picioare (credeti-ma pe cuvant, stiu ce vorbesc, un presedinte de consiliu judetean face ce vrea muschiul lui in judet), micul orgolios a reusit sa se catere in ierarhie peste fostul lui sef, MM1, caruia nu ii iarta ca l-a tinut la colt cat i-a fost adjunct la conducerea primariei. Dar, daca e sa ne gandim bine, omul chiar merita sa se ajunga, pentru ca s-a antrenat intens pentru asta, insa in cincinalele trecute a ciugulit doar firmituri, comparative cu halcile pe care le-a insfacat acum. Sa recapitulam:

    La alegerile din 1996, cu editura sa de doi lei ce scotea un ziar total obscur, Lumina, Molot le-a sifonat la greu penelistilor banii de campanile. Nu a candidat atunci pentru vreo mare demnitate, a preferat sa se dea expertul in media si comunicare a partidului si si-a incarcat buzunarele cu banetul colegilor sub pretextul publicarii articolelor laudative intr-un ziar pe care nu-l citea nici dracu’ si a tiparii materialelor electorale. S-au ingrozit penelistii cand si-au dat seama ce bot le-a dat Molot, dar le-a trecut pentru ca au pus mana pe putere si si-au recuperate rapid pierderile. Pe acelasi sistem, Molot a mai incarcat bani si in campania electorala din 2000, cand avea un alt ziar de mic litraj, Actiunea Hd. Acelasi sistem (cheltuieli minime, angajati neplatiti, facturi uriase taiate partidului), aceeasi victima (PNL), acelasi tip de ziar (fituica ordinara, doar cu nume schimbat), acelasi beneficiar – Molot.

    In mandatul 2000 – 2004, cat a fost viceprimarul Devei, a stat la colt, acolo unde Mircia si-a pus, pe rand toti viceprimarii. A inghitit cu greu galusca asta, dar s-a prins ca poate sa-si continue antrenamentul si din biroul sau din capatul intunecat al holului, asa ca a tacut si a facut. Niste fonduri pentru ferma de ici, un comision mic de colo, apoi un comision ametitor dintr-o afacere cu un magazin “cu nume de om” (hehehe, va mai amintiti cand i-a zis Mircia asa?), plus altele si altele, i-au facut mana micutului, pregatindu-l pentru mareata zi care urma sa vina.

    Au urmat sase ani de mandate la presedintia consiliului judetean in care a fost tot in umbra politica a lui MM1. Deja sumele de care se vorbea erau la alt nivel, mult prea inalt pentru ca micutul sa mai reziste presiunii psihice de a-l avea pe Mircia sef la partid. Si i-a tras-o de la innebunit. Asta e.

    Dupa toate astea, cu un asa parcurs de profesionist, spuneti si voi, nu merita Molot sa ajunga sa isi satisfaca orgoliul? Ce mai conteaza partidul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hunedoreni votați pe Mircia Muntean!Să scăpăm de hoțul de Moloț,care ne-a sărăcit într-un hal fără de hal!

    RăspundețiȘtergere