luni, 2 aprilie 2012

N-ar fi Paşte fără Iuda

Atît am vrut să zic, nimic mai mult.
Restul e talk-sow politic.
Sau editorial, scris cu înverşunare de către un talentat jurnalist de la Ziarul Văii Jiului , Cătălin Docea:

Ile și Stoica au trădat-o pe Elena Udrea! De ieri se pupă apăsat pe gură cu Laurențiu Nistor, un primar obscur de comună, președinte al PSD Hunedoara.

Edilii municipiului Vulcan şi-au oficializat, ieri, căsătoria din interes cu Partidul Social Democrat. Chiar dacă nu au semnat adeziuni la PSD, Ile a anunţat că va candida din partea USL la Primăria Vulcan, ca propu­nere a PSD, iar Angela Stoica a declarat că îl va urma pe Gh. Ile împreună cu aproximativ 90% din organizaţia locală PDL.
PSD a redovedit, ieri, că e un partid de impotenţi politic, preferând să se facă frate cu cei care - timp de patru ani - le-au şicanat, persecutat şi umilit organizaţia locală. PSD vrea doar să câştige alegerile, chiar dacă asta înseamnă să arunce în luptă oameni care au uneltit, ani de zile, împotriva partidului. Despre potrivire doctrinară nici nu poate fi vorba. Nistor a reuşit să aducă PSD Hunedoara la nivel de vălău. Un vălău la care, oricât ai fi investit (bani, timp şi suflet), vine un porc mai mare şi te dă la o parte ca pe o măsea stricată. Pentru că nu şi-a depăşit condiţia de cârpă de şters pe jos a organizaţiei centrale, Nistor a trecut peste voinţa organizaţiei locale şi munca de patru ani a echipei lui Marin Coltescu, o echipă cu rezultate bune în alegeri, şi i-a făcut loc fără să clipească cuplui Gheorghe Ile - Angela Stoica în fruntea bucatelor.
În prezenţa unor asemenea caractere, îţi vine cel mult să vomiţi. Personal, n-am să-mi răpesc plăcerea de a-l împinge pe dl. Nistor în prăpastie atunci când, precum dl. Coltescu, va păţi să-i şteargă cineva cu buretele întreaga muncă şi să-l trimită la lada de gunoi a istoriei. 
Nu discut, în privinţa cuplului Ile-Stoica, aspectele de moralitate ale gestului de a trece la PSD. Din punct de vedere strategic, mişcarea este exemplară. Cei doi au stors-o de bani pe Elena Udrea (oare ea se va lăsa umilită atât de uşor?) şi, peste noapte, au reuşit să anihileze cel mai important adversar local, scoţându-l din scenă. Imoral, dar ingenios. 


2 comentarii:

  1. n-ar fi mai bine si mai util unei societati moderne cu coloana vertebrala sa se dea o lege de pedepsire sau de excludere din politica a acestor "turisti"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cioara vopsita de data a citit superficial.

    Catalin Docea A FOST un ziarist si a lucrat pt. ZVJ. Din nefericire a trecut in lumea celor drepti la inceputul anului.

    Merita o corectura a autorul postul de mai sus. Pt memoria lui Catalin.

    Un cititor mai atent.

    RăspundețiȘtergere